Catalin Maruta se destainuie pentru cititorii Apropo.ro
Proaspat intors din vacanta si cel mai recent membru al familiei ProTv, Catalin Maruta si-a rupt o bucatica din timp pentru a ne spune cate ceva despre calatorii, oameni, vedete si vise.
Apropo: Care sunt planurile si asteptarile tale in ceea ce priveste viitorul apropiat?
C. M. Imi doresc ca noua emisiune, care va debuta in octombrie la ProTv, sa fie un succes si sa conving si publicul Pro TV ca am ceva de spus.
Apropo: Cum ar arata o comparatie in privinta sperantelor tale de cand erai in facultate si pozitia ta actuala?
C. M. In momentul in care iti gasesti un drum profesional, exigentele cresc; iti doresti sa te autodepasesti. In facultate eram destul de confuz, prea putin dumirit incotro ma vor purta pasii.
Apropo: Cum arata viata ta, pe toate planurile, in momentul de fata?
C. M. Foarte tumultuoasa. Cu asteptari si bucurii, cu nelinisti trecatoare si cu increderea ca totul va fi bine, dar deloc usor.
Apropo: Nu este prima oara cand duci tratative pentru a veni la ProTv. Ce anume te-a determinat sa accepti de aceasta data?
C. M. Exista un timp pentru toate – pentru indoieli si pentru certitudini, pentru ezitari si pentru decizii ferme, pentru plecari si pentru schimbari.
Apropo: Care este parerea ta despre show biz-ul romanesc? In ce stadiu se afla?
C. M. Cred ca ne aflam intr-un moment al sablonului, cand toata lumea vorbeste la fel, ideile sunt imprumutate, cum sa spun … ai zice ca ne straduim sa purtam toti aceeasi uniforma.
Apropo: Are Romania vedete in adevaratul sens al cuvantului? Spune-mi cateva din ele.
C. M. Cu siguranta, nu. Cei care sunt cunoscuti peste hotare sunt foarte putini. Cei care se grozavesc mioritic sunt si cei mai aroganti. Or, vedeta nu inseamna sa te lauzi cu mai nimic, in timp ce astepti sa ti se-ntinda covorul rosu. Statutul de vedeta este decis de public. La noi, vedetele se autoproclama.
Apropo: Exista cineva pe care sa-l admiri pentru talent, pentru profesionalism, pentru ceea ce face in Romania zilelor noastre? Cine este?
C. M. Avem buni profesionisti – in muzica, in teatru si film, in presa. Ii admir pe multi dintre ei, dar nu vreau sa dau nume, fie si numai din teama de a nu nedreptati pe cineva.
Apropo: Ce le lipseste show-urilor de divertisment din Romania fata de cele din S.U.A., de exemplu? Vedetele adevarate sau prezentatori care sa poata sustina cateva ore live?
C. M. Show-urile din SUA opereaza cu vedete autentice. Nimeni nu vrea sa para mai destept decat e, nimeni nu profita de prezenta la televiziune pentru a-si face o imagine de statuie a perfectiunii. Sunt firesti si foarte deschisi. Adica, au inteles ca simplitatea este cea mai sigura cale de comunicare cu publicul. Am vazut si prezentatori care salveaza emisiunea, chiar daca invitatul nu-l ajuta deloc. Dar astea sunt raritati! De cele mai multe ori, daca ai un zid in fata, in loc de o fiinta umana, cu bune si cu rele, show-ul este compromis.
Apropo: Urmaresti The Tonight Show? Sau ce alt show de televiziune te tine realmente in fata televizorului din toate cate exista?
C. M. Jay Leno, pentru naturaletea si firescul de care vorbeam mai devreme.
Apropo: Unde iti place in general sa iti petreci vacantele?
C. M. In locuri pe care le iubesc si la care ma intorc periodic sau in locuri pe care doar le-am visat si n-am apucat sa le vad, altcumva decat in ilustrate si filme.
Catalin Maruta se destainuie pentru cititorii Apropo.ro
Apropo: O mica provocare: descrie-ne un loc ideal pentru cand esti trist, unul pentru cand vrei liniste, unul in care ai putea sa-ti petreci tot restul vietii, unul de care te leaga amintiri dragi si unul in care nu te-ai mai intoarce niciodata.
C. M. Campurile parjolite de arsita verii ma deprima, un lac, versantul unui munte, o livada in floare imi dau liniste si bucurie. Cele mai dragi amintiri sunt legate de satul bunicilor. Nu stiu daca este cel mai frumos din lume, dar eu asa simt! Nu m-as mai intoarce niciodata intr-un sat pustiit de inundatii, cu oameni pamantii la fata, privindu-si munca de-o viata rapusa de stihii …
Apropo: Cat stai pe Internet? Ai un numar de site-uri pe care te uiti frecvent? Daca da, care sunt si de ce?
C. M. Stau destul de mult pe net. Am site-urile mele preferate unde imi place sa imi pierd timpul …
Apropo: Ce-ai alege intre o calatorie in India si o vacanta in Monaco? De ce?
C. M. O calatorie in India ma fascineaza. Este o alta lume, incarcata de ceva magic. Este un dar pe care as vrea sa mi-l fac.
Apropo: Ai avut vreodata tentative in ale scrisului sau artelor frumoase?
C. M. Oh, vai de capul meu, nu! Am scris cateva articolase in revista Apropo, dar se refereau strict la emisiunile mele, nu opere de arta.
Apropo: Ce sfat i-ai da cuiva care ar vrea sa lucreze in televiziune?
C. M. Sa se asigure ca isi poate invinge tracul si ca are capacitatea de a atrage atentia publicului, sa fie natural, sa fie el …
Apropo: Te atasezi in mod normal de obiecte? Ai vreo poveste in sensul asta?
C. M. Da, pastrez cu placere obiecte primite de la cei dragi, dar imi adun si propriile mele colectii. In general, obiectele pe care le iubesc trebuie sa fie in raza mea vizuala, imi dau o senzatie de confort, de siguranta.
Apropo: Ce le transmiti cititorilor Apropo.ro?
C. M. Ca le doresc o toamna superba, in care sa-si aminteasca numai de lucrurile frumoase, de prietenii cu care n-au mai vorbit de mult, de gesturile uitate care i-ar bucura pe cei din jurul lor si, nu in ultimul rand, de frumusetea lor interioara.
Interviu realizat de Manuela Stoicescu
www.apropo.ro
Prieteniile perfecte sunt adevarate iluzii. Cei ce nu tolereaza defectele celorlalti sunt sortiti singuratatii. Ca o patura de fum spulberata de vant sunt prieteniile de convenenta.