Problema mentinerii membrilor activi pe un forum de acest gen nu este noua. De regula membrii fac "flooding" pe board cand sunt "stransi cu usa" de examene si apoi, odata trecut "hopul" uita sa mai revina pana la sesiunea urmatoare.
Includerea unei sectiuni de jocuri nu ar fi utila, pentru ca ar transforma board-ul intr-un "gamer forum" si ar duce implicit la un rating scazut pe motoarele de cautare privind forumurile dedicate educatiei si comunitatilor studentesti.
Cred ca trebuie gasita o alta alternativa care sa continue sa atraga membrii pe forum, sa-i incurajeze sa posteze si in perioadele dintre sesiuni, astfel incat bard-ul sa ramana activ.
Personal ma confrunt deja cu aceasta problema in sectiunea RISE; majoritatea membrilor au finalizat examenele si posteaza rar sau de loc. Mai degraba de loc decat mai rar :weep:
Aceasta tendinta se generalizeaza si pe alte board-uri dedicate studentilor USH. Aparent odata terminata sesiunea de iarna se intra in "hibernare" pana la sesiunea de vara.
Cred ca Adminul ar trebui sa modifice putin regulamentul forumului prin includerea unor prevederi legate de obligativitatea membrilor de a posta un minim de mesaje (cu continut si nu de tip: "Am trecut sa vad ce mai este nou pe aici", sau "Care mai este treaba?" si altele asemenea) sa spunem un minim de 3-5 mesaje lunar, si avand referire directa la examene, grile, cursuri, seminarii, profesori, carti, evenimente desfasurate in centrele lor universitare , etc.
Altfel ne vom confrunta in permanenta cu aceasta "apatie" inter-sesiuni...