SPIRU HARET

Forumul studenţilor
Last visit was: 24/06/2024 16:24 It is currently 24/06/2024 16:24
Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Advertisement


All times are UTC + 2 hours

SEM. I - Algoritmi si programare

Grile, răspunsuri, discuţii, pentru toate formele de învăţămînt
Forum rules
Citiţi regulamentul înainte de a scrie pe forum
Folosiţi Image căutarea înainte de a deschide un subiect nou

Postby Nightsong » 04/02/2007 11:15

As vrea sa le multumesc la toti cei care au participat la rezolvarea grilei; in Bucuresti sa dat tot din grila de pe avizier;
Bafta in continuare...sa vedem ce facem la urmatorul.....
Nightsong
Membru
Membru
 
Posts: 6
Joined: 24/01/2007 13:27
Location: Bucuresti
Reputation point: 0

Advertisement

Postby kronosro » 04/02/2007 11:23

Si eu vreau sa multumesc tuturor celor care au ajutat la rezolvarea testelor.
La Buc. s-a dat numai din grila . Totusi, erau pareri diferita asupra modului de scriere (unul zicea ca sa scriem numai cu litere mici, altul ca instructiunile cu litere mari, ...)
Una peste alta numai 70% (da e bun si asa) :whistle:

:thankyou:

PS : si uite asa mi-a crescut subit moralul...
Spiru Haret, Mate-Info, ID, an1
User avatar
kronosro
Membru
Membru
 
Posts: 334
Joined: 20/01/2007 14:02
Location: Bucuresti
Reputation point: 0

Postby mishu » 04/02/2007 11:39

Bravo ........si felicitari tuturor!!!!!!!!
User avatar
mishu
Administrator
Administrator
 
Posts: 514
Joined: 19/01/2007 20:00
Location: Bucuresti
Reputation point: 0

Postby tomitaro » 04/02/2007 12:07

La Tulcea au fost intrebari tot din cele de la avizier. Trebuia scris exact ca in curs, adica acele comenzi cu majuscule, altfel examview nu-ti lua in considerare raspunsul. Va sfatuiesc ca pe viitor sa faceti exact ca in curs.
Mii de multumiri echipei ce a contribuit la rezolvarea grilelor. Rezolvasem si eu ceva dar eram cam in criza de timp. Mult succes in continuare!
tomitaro
Membru
Membru
 
Posts: 1
Joined: 03/02/2007 19:19
Reputation point: 0

Postby lancerego » 04/02/2007 12:39

Quote:
Trebuia scris exact ca in curs, adica acele comenzi cu majuscule, altfel examview nu-ti lua in considerare raspunsul.

Nu-mi plac contradictiile dar, te rog sa ma crezi ca le lua in considerare :!: Asa cum am spus intr-un mesaj anterior nu conta cu ce litere scrii(mari/mici) dar, conteaza corectitudinea comenzii.
Image Informatica ID
"Un om destept nu comite greseli minore"(Goethe)
User avatar
lancerego
Fondator
Fondator
 
Posts: 120
Joined: 17/01/2007 11:38
Location: Buzau
Reputation point: 0

Postby cornel » 04/02/2007 13:57

:w00t: :w00t: :w00t: 100%
multam celor de pe forum si bafta in cotinuare
subiectele de la craiova au fost urmatoarele ( cu raspunsurile aferente )

6) Spunem că un algoritm este cu timpul de execuţie T(n) este polinomial dacă există PN[X]
astfel încât
T(n)≤P(n) pentru orice n dat
7) Spunem că o problemă este NP dacă problema are un algoritm de rezolvare care nu este polinomial

11) Şirurile de cifre prezente ca atare într-un program sunt constante întregi
12) În limbajul PASCAL cuvântul RECORD defineşte
un articol definit utilizator
21) În limbajul C, nu este adevărată afirmaţia
operatorii bit sunt AND, OR, NOT, XOR
24) Nu este strategie pentru elaborarea algoritmilor
statistica
9) Daca G=(V,E) este un graf, un lanţ în G în care extremităţile coincid se numeşte ciclu.
13) Structura secvenţială de reprezentare a algoritmilor este notată formal prin SEQ(a,b)
19) Structura IF0(p;S) se traduce în limbaj algoritmic prin instrucţiunea : if p then S
21) Structura REPEAT(p:S) se traduce în limbaj algoritmic prin instrucţiunea repeat S util p
User avatar
cornel
Membru
Membru
 
Posts: 35
Joined: 20/01/2007 08:53
Location: craiova
Reputation point: 0

La fel si la Tg-Jiu

Postby thund3r » 04/02/2007 14:05

Salutare stimati colegi...
La Tg-Jiu s`au dat aceleasi subiecte ca si la Buzau, Bucuresti s.a.
Dintr`o neatentie, necitind bine dintr`o fitzuica, am luat 90 %.
Vreau de asemenea sa le multumesc colegilor care s`au ocupat de rezolvarea grilelor din avizier.
Sincer, ma bucur ca exista o asemenea echipa, care lucreaza cat poate si cum poate. Pentru cei care nu prea au timp sa citeasca sau cei care nu au reusit sa cumpere cursurile acest forum este vital.
Inca odata, cu multa stima pentru cei care au participat activ,
RESPECT !!!
... Ovidiu de la Tg-Jiu
just thund3r
User avatar
thund3r
Membru
Membru
 
Posts: 23
Joined: 28/01/2007 19:29
Location: Tg-Jiu
Reputation point: 0

Postby vanzan » 04/02/2007 16:14

Multumesc celor care au rezolvat grila, la Bucuresti am facut 80%...raman dator sa cresc ratia...sa bag si eu ceva la upload :lol:
vanzan
Membru
Membru
 
Posts: 2
Joined: 03/02/2007 12:04
Location: In Gara la Lehliu
Reputation point: 0

subiecte Braila

Postby sede0202 » 04/02/2007 16:29

1) Spunem că un algoritm este cu timpul de execuţie T(n) este polinomial dacă există P∈N[X]
astfel încât
1 T(n) este de forma logaP
2 T(n) este de forma aP
3 T(n)≤P(n) pentru orice n dat
2) Spunem că o problemă este NP dacă
1 problema are un algoritm de rezolvare care nu este polinomial
2 problema este ne prelucrabilă
3 problema este ne procedurală
3) Şirurile de cifre prezente ca atare într-un program sunt
1 constante întregi
2 variabile de tip întreg
3 cuvinte cheie
4) În limbajul PASCAL cuvântul RECORD defineşte
1 un articol definit utilizator
2 înregistrarea de informaţii pe un suport extern
3 o constantă predefinită
5) În limbajul C, nu este adevărată afirmaţia
1 operatorii aritmetici sunt: +, -, *, / şi %
2 operatorii bit sunt &, |, <<, >> şi ~
3 operatorii bit sunt AND, OR, NOT, XOR
6) Nu este strategie pentru elaborarea algoritmilor
1 greedy
2 divide et impera
3 backtraking
4 statistica

COMPLETION
7) Daca G=(V,E) este un graf, un lanţ în G în care extremităţile coincid se numeşte
ciclu
8) Structura secvenţială de reprezentare a algoritmilor este notată formal prin
seq(a,b)
9) Structura IF0(p;S) se traduce în limbaj algoritmic prin instrucţiunea
if p then S
10) Structura REPEAT(p:S) se traduce în limbaj algoritmic prin instrucţiunea
repeat S until p
ideea este ca testul nu tine cont de litere mari sau mici asa cum a spus lancerego. Si problemele nu sunt asa complicate cum le-am tratat aici, pe forum. Multumiri celor care s-au implicat sa fie bine si succes in continuare tuturor.
User avatar
sede0202
Membru
Membru
 
Posts: 168
Joined: 02/02/2007 11:16
Location: Anywhere
Reputation point: 0

alte precizari

Postby sede0202 » 04/02/2007 16:35

Ca fapt divers, noi cei de la info am fost monitorizati permanent indeaproape. Si nu a miscat nimeni. Pentru ca tipii de acolo nu risca painea. Asa ca daca tot am luat examenul in conditii de securitate sporite hai la carciuma si sa :drunk: pana :sleep_1:
User avatar
sede0202
Membru
Membru
 
Posts: 168
Joined: 02/02/2007 11:16
Location: Anywhere
Reputation point: 0

Postby luci » 04/02/2007 17:13

Dupa rateul de la geometrie,mi-am luat revansa : 100% :lol: Moralul-in usoara crestere ! Se pare ca peste tot s-a dat la fel . lancerego are dreptate-conteaza corectitudinea comenzii si mai putin caracterele (mari sau mici) ! BAFTA in continuare !
informatica-ID,an 1,TL
luci
Membru
Membru
 
Posts: 11
Joined: 23/01/2007 11:27
Location: Tulcea
Reputation point: 0

Postby Daniel » 04/02/2007 21:32

Multumiri pt rezolvari, au fost de mare ajutor. Am scapat de un examen, sa sarbatorim si de maine o luam de la capat :thankyou:
Bucuresti - Informatica - ID - AN 1
User avatar
Daniel
Membru
Membru
 
Posts: 83
Joined: 29/01/2007 20:27
Location: Bucuresti
Reputation point: 0

Postby adrianx26 » 05/02/2007 08:51

cornel... la fel ca tine 100% am avut si eu si am scris IF si REPEAT cu litere mari... evident ca am gresit :)
adrianx26
Membru
Membru
 
Posts: 3
Joined: 29/01/2007 12:08
Location: Bucuresti
Reputation point: 0

Postby george » 06/02/2007 22:31

multumesc administratorilor acestui forum. GA=40%,AP=100%
datorita lor,am mai prins putin curaj.
george
Membru
Membru
 
Posts: 8
Joined: 06/02/2007 22:17
Reputation point: 0

Algoritmi

Postby Nikostar » 12/02/2007 09:18

Studentii "Spiru Haret" - Pitesti ,ureaza mult succes in continuare tuturor studentilor "Spiru Haret" din intraga tara .
Last edited by Nikostar on 13/02/2007 13:53, edited 1 time in total.
User avatar
Nikostar
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 09/02/2007 16:28
Location: PITESTI
Reputation point: 0

Re: Algoritmi

Postby Nikostar » 13/02/2007 13:43

Nikostar wrote:
Salvati Pitestiul... :innocent:
Mii de multumiri celor care au postat raspusurile la grila. Cat tine examenul la algoritmi si programare? Peste tot s-a dat din grila de la "modele" de la avizier? :-P
|-) La intrebarea 23, din Multiple Choice (grila) ,sigur este buna varianta 3 de raspuns? Nu cumva este varianta 1?Caci la pag. 21 (sinteze) scrie cam asa:
"schemele logice sunt folosite pentru descrierea algoritmilor" . Multumesc anticipat pentru raspuns.
User avatar
Nikostar
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 09/02/2007 16:28
Location: PITESTI
Reputation point: 0

Postby nick_radu » 13/02/2007 15:59

intrebarea spune NU ESTE OMODALITETE .........
nick_radu
Membru
Membru
 
Posts: 19
Joined: 21/01/2007 15:46
Reputation point: 0

Postby nick_radu » 13/02/2007 16:08

la capitolul 1.2 Ce este un program ? Notiunea de logaritm
Se spune , , Alte modalitati de descriere a logaritmilor ce au mai fost propuse sunt : masina TURING ,sistemele POST, functiile recursive....
nick_radu
Membru
Membru
 
Posts: 19
Joined: 21/01/2007 15:46
Reputation point: 0

algoritmi si programare An 1 mate-info

Postby Popica » 13/02/2007 23:37

9 INTREBARI rezolvate si verificate
1.Nu este strategie ptr elab algoritm -- "STATISTICA"
2.In limbaj C nu este adev. afirm. ---."OPERATORI BIT SUNT AND,OR,NOT.XOE
3.Spunem ca o probl. este NP daca-PROBL.ARE UN ALGORITM DE REZ. CARE NU ESTE POLINOMIAL
4.In limb.PASCAL cuv RECORD def.--Un articol definit de utilizator
5.Sirurile de cifre prez.ca atare intr.un progr.sunt--constante intregi
6.Spunem ca un algoritm este cu timpul de ecuatie T(n) eset polinomial daca exista P€N[X]---T(n)_<P(N) pentru orice n dat
7.Daca G=(V,E) este un graf ,un lant in G in care extremitatiile coiincid se numeste –CICLU
8.Structura REPEAT(P;S) se traduce in limbaj algorithmic prin instructiunea --- repeat S until p
9.Structura secventiala de reprezentare a alogoritmilor este notata formal prin--- SEQ(a,b)
;-) bafta multa :wave: :wave: :wave:
User avatar
Popica
Membru
Membru
 
Posts: 3
Joined: 13/02/2007 22:02
Reputation point: 0

re

Postby Popica » 13/02/2007 23:56

Sunt ok

Post edited by kronosro.
Nu era nevoie sa deschizi alt topic.
Vad ca a inceput sa devina obisnuinta. Nu stiu de ce se evita functia CAUTA.
User avatar
Popica
Membru
Membru
 
Posts: 3
Joined: 13/02/2007 22:02
Reputation point: 0

Postby Nikostar » 14/02/2007 09:44

Multumesc mult ! Oare prin tara asta mare ,la examenul de algoritmi si programare , au dat subiecte si in afara grilei de la avizier ?
Nu de alta dar la mate-info este posibil orice.
:gathering: BAFTA SI VOUA IN CONTINUARE ! :wave:
Nu mi-ati spus si mie cat tine examenul ?
User avatar
Nikostar
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 09/02/2007 16:28
Location: PITESTI
Reputation point: 0

algoritmi si programare

Postby csimona » 14/02/2007 11:14

Buna,
Eu sunt din Bistrita si la noi au fost aceleasi subiecte care s-au afisat mai sus. Se pare ca la algoritmi profesorul de la materia respectiva nu s-a preocupat sa modifice subiectele. Din cite stiu in toata tara au fost aceleasi subiecte . Bafta celor care mai au examen la lgoritmi si programare.
csimona
Membru
Membru
 
Posts: 1
Joined: 12/02/2007 11:34
Location: Bistrita
Reputation point: 0

Postby Lorin » 14/02/2007 19:22

Multumiri celor ce au participat la rezolvarea acestor grile. La mine abia acum urmeaza examenul si as vrea sa ma lamuriti asupra unor raspunsuri.

Intrebarea 15: In limbajul PASCAL, subprogramele FUNCTION
1. contin doar parametrii de intrare
2. returneaza toate rezultatele prin numele functiei
3. nu respecta nici una din conditiile a si b
De ce raspunsul corect este 3 si nu 2?

Intrebarea 16: Pentru un subprogram PASCAL este adevarata afirmatia:
1. toti parametrii au tipul predefinit
2. toti parametrii de intrare nu contin definirea tipului
3. unii parametrii definiti sub VAR pot avea tipul absent
De ce raspunsul corect este 3 si nu 1?

Intrebarea 17: In limbajul C:
1. orice declarare impune alocarea de memorie
2. nici o declarare nu impune declararea de memorie
3. nici una din afirmatiile a si b nu este adevarata
Aici citez din sinteza: "A face o declaratie nu presupune si alocarea memoriei pentru identificatorul declarat." Este adevarat ca de aici nu se intelege daca se impune declaraea de memorie sau nu.

Cu toate ca aceste intrebari nu fac parte din cele care s-au dat la alte centre, as fi recunoscator daca m-ati putea lamuri.
"Evolutia este o schimbare de la o omogenitate nedefinita la o eterogenitate coerenta." - Herbert Spencer
User avatar
Lorin
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 21/01/2007 22:02
Reputation point: 0

Pentru Lorin

Postby Nikostar » 15/02/2007 07:42

La intrebarea 17 eu cred ca este bine varianta 3, deoarece asa cum ai scris si tu "A face o declaratie nu presupune si alocarea memoriei pentru identificatorul declarat" dar daca citesti si mai departe va spune ca "Exista situatii [/b]cand alocarea se realizeaza in alta unitate de traslatare..." [b]si putin mai jos scrie " Clasa de memorare ......." Intrebarile erau daca impune sau nu ...STRICT. (Sinteze) :group:
La intrebarea 16 , la pagina 237 scrie "identificatorul subprogramului poate fi urmat de o lista de parametri formali .... "( formal - tine de forma) . In intrebare se pune conditia " toti " . Deci raspunsul corect este tot 3 La intrebarea 15 si eu am oarece indoieli. :group:
De la PITESTI Bafta multa tuturor
:gathering:
User avatar
Nikostar
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 09/02/2007 16:28
Location: PITESTI
Reputation point: 0

Postby Lorin » 15/02/2007 12:35

La intrebarea 17 iti dau dreptate. Eram nesigur deoarece sunt la inceput cu limbajul C.

La intrenarea 16 discutia este mai lunga. Un subprogram in PASCAL se defineste astfel:
a) Daca e procedura: procedure nume_procedura(lista parametrii formali);
b) Daca e functie: function nume_functie(lista parametrii formali):tip_valoare_returnata
Este adevarat ce ai spus tu:"identificatorul subprogramului poate fi urmat de o lista de parametri formali". Intr-adevar nu este obligatoriu ca lista cu parametrii formali sa apara in declararea unui subprogram. Se poate foarte bine ca in locul acelor parametrii sa avem una sau mai multe declaratii globale.
Intrebarea insa se refera la altceva si anume strict la tipul parametrilor formali. Aici vin cu un exemplu: sa spunem ca ai nevoie de un subprogram care sa lucreze pe un vector. In acest caz este obligatoriu ca declararea acelui vector sa se faca global.
Cam asa ar arata forma corecta:
type vector=array[1..10] of integer;
procedure suma(var v:vector);
begin
...
end;

Este gresita o astfel de forma:
procedure suma(var v:array[1..10] of integer);
begin
...
end.

Cat despre varianta 3 de raspuns nu cred ca este corecta deoarece ar insemna sa avem ceva de genul: procedure suma(var a,b); ori asa o forma nu este corecta chiar daca a si b au fost declarati global. Forma corecta a unei astfel de subprogram este: procedure suma(var a,b:tip_data);

La intrebarea 15 din cate imi amintesc eu o funtie poate returna o valoare prin numele functiei respective asa ca 2 ar fi raspunsul corect.

Sper ca m-am facut inteles. Alta pareri?
"Evolutia este o schimbare de la o omogenitate nedefinita la o eterogenitate coerenta." - Herbert Spencer
User avatar
Lorin
Membru
Membru
 
Posts: 22
Joined: 21/01/2007 22:02
Reputation point: 0

PreviousNext

Jump to:  

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 35 guests


Advertisement

Furnizat de phpBB | phpBB România
Afiliaţi: Lucrări de licenţă | Lucrări la comandă | Reparaţii televizoare | Divina's Boutique | Livrare cadouri în Spania
Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici | Link-ul tău aici


Găzduire Web - Hostico