Buna fetelor !!! :-) scuzati-ma ,dar eu inca nu-s in tema abia am ajuns acasa de la servici ,adevarul e ca eu saptamana aceasta am ex. la contemporana si cu LEC-ul sunt cam agitata ,dar ma mai uit si va informez de schimbari daca vor fi ,prima data analizez ce ati scris si mai vorbim.
:-)
am revenit ,iata parerea mea finala , cred :'-( ,dar nu se stie niciodata .... :-)
1-f
2-f
3,4,5-f
6-t
7,8,9,10,11-f
12-t
13-f
14-t
15-f
16,17,18,-t
19-t
20f
21-f
22,23,24-t
25-f
26-t27-t
28-f
29-f
30-t
1-c
2-a
3-b
4-d
5-
6-e
7-d
8-b
9-c
10-a
11-a
12-b
13-c
14-b
15-e,c*
16-b
17c
18-d,e
19-b,e*
20-a
21-a
22-a
23-d
24-e*
25-b
26-a
27-b
28a
29-d
30-d,c*
______Bafta fetelor si mai si odihniti-va :-) noapte buna !!! pa.
bbseptik wrote:
La 17 - three scores, e sigur 60. Am 3 dictionare - AHD (American Heritage Dictionary), Webster-ul si Oxfordul. In AHD scrie de score - I quote 'a group of 20 items', in Oxford I quote 'score, scores - 'twenty or a set of twenty, depending on the number of scores, 1 or many'. In webster n-am mai cautat..
La Multiple, 4, acum nici eu nu mai sunt sigura, si c-ul ar trebui sa fie corect - exprimare elevata, printr-un verb tranzitiv, fara of, dar si d - polity inseamna politica, strategie eventual, dar aici e clar ca in context se vb despre politeness - iddeea de a fi politicos.
La 6, iata sinonimele bewilder - se poate face analogia cu bewildered (AHD) :
throw, confuse, mix up, befuddle, confound, perplex, addle, dizzy, fuddle. Nu are legatura cu celelalte, va zic sigur. ]
Dar dread - analogie cu dreaded (AHD) : fear, terror, horror, panic, alarm,
fright, fear
aghast : afraid, fearful, frightened, horified, shocked, horrorstruck.
V-am dat toate detaliile ca sa analizati si voi, sa vedem la ce concluzie ajungem. Eu zic ca bewildered nu cadreaza.
7 - melancholy este atat forma de subst cat si de adj ( Oxford si AHD)
9 - abjure : to renounce under oath, to forswear, to recant SOLEMNLY , to repudiate. Ex: The Prime Minister abjured all titles and beliefs of a life time (AHD)
20 - fortune-hunter - ,vanator de avere'
treasure-hunter - 'vanator de comori', expresii extrem de utilizate in engleza americana.
Daca sunteti atenti, cursul se bazeaza pe lucrari ale unor autori AMERICANI!!!!!!!!!!!!!
25 B
27B ca si la mine.
Am pus mult accent pe astea ca sa vedeti ca am cautat sa fiu cat mai exacta, v-am spus ca sunt multe chichite la cursurile astea si ne putem arde. Analizati si voi si daca vreti va trimit AHD-ul si POD.
Sa nu va suparati pe mine ca sunt asa de detaliata. Cand omul se frige cu ciorba, sufla si in iaurt............ Don't ask! Nu zic ca sunt absolut - 100% sigura - de ele, dar ...
:smile: