Cerinţe privind elaborarea lucrării de licenţă
Detalii tehnice:
- Lucrarea trebuie redactată cu setul de caractere (Font) Times New Roman,
dimensiunea literelor trebuie să fie de 12, lar distanţa dintre rânduri (Spacing)de 1,5.
- Nu uitaţi de diacritice (ă, î, â, ş, ţ)
- Prima pagină a lucrării de licentă (pagina de gardă) trebuie să conţină titlul lucrării, numele studentului şi numele profesorului coordonator, precum şi denumirea instituţiei de învăţămant pe care candidatul/candidata a absolvit-o
- Paginile trebuie sa fie numerotate ;
- Structura recomandată a lucrării este următoarea: Pagina de Garda, Cuprins, Introducere, Capitole (conţinutul propriu-zis), Concluzii, Bibliografie
- Notele de subsol – footnotes (fie ca este vorba despre referinţe bibliografice, fie ca ele conţin detalii sau explicaţii pe care autorul/autoarea nu le consideră esentiale pentru lucrare) trebuie să se afle la sfârşitul fiecărei pagini (footnotes) şi nu la sfârşitul lucrarii sau al capitolelor (endnotes). Nu uitaţi ca atunci cand reproduceţi fragmente din textele altor autori sa le marcaţi clar în textul lucrării dumneavoastră, fragmentele de text care nu va aparţin trebuie cuprinse intre ghilimele (eventual pot fi scrise cu caractere italice). La sfârşitul fragmentului aflat între ghilimele introduceţi un numar care corespunde notei bibliografice de la subsol (la subsol se indica numarul notei bibliografice introdus automat, autorul, titlul lucrarii, editura, anul si locul aparitiei, precum si pagina de la care este preluat fragmentul. Dupa ce o carte a fost deja citata se va trece autorul, op. cit si pagina)
- Bibliografia ;
a. Va fi pozitionată la sfărşitul lucrării şi ordonată alfabetic, in functie de numele de familie al autorului ;
b. Trebuie mentionate TOATE sursele folosite pentru redactarea lucrarii,
c. Bibliografia se structurează în funcţie de tipul documentelor utilizate: carti, articole de specilitate din reviste ştiinţifice academice, articole din alte reviste, ziare, etc., surse internet adresa completa de internet a sursei utilizate.
d. Descrierea bibliografica a surselor utilizate trebuie sa contina, pentru fiecare sursa în parte urmatoarele informatii: nume, prenume autor; titlul lucrarii, editura unde a fost tiparită, oraşul, anul apariţiei lucrarii, Exemplu: Locke, JL Al doilea tratat despre cârmuire. Scrisoare despre toleranţa, Editura Nemira, Bucureşti, 1999 ;
e. In cazul lucrarilor publicate in cadrul unor culegeri de articole descrierea bibiiografica trebuie si confina urmatoarele informaţii: nume, prenume autor, titlul lucrarii; nume, prenume al editorului cartii in care a aparut lucrarea sau articolul, titlul lucrarii, editura, orasul, anul aparitiei. Exemplu: Meyer, Th., From Godesberg to the Neue Mitte: The New Socail Democracy in Germany, in The Global Third Way Debate, editatS de Anthony Giddens, Polity Press, Cambridge, 2001.
f. Toate lucrarile mentionate la bibliografie trebuie sa se regaseasca in lucrare si in notele de subsol. Bibliografia nu poate fi in nici un caz o lista de carti nefolosite/necitate in cadrul lucrarii.
Recomandari cu privire la redactarea lucrarii:
1. Lucrarea de licenta reprezinta un proiect de cercetare, cu alte cuvinte, studentul îsi propune să prezinte si sa analizeze fie un aspect teoretic, fie o stare de fapt care sa fie relevant pentru domeniul stinţific abordat.
2 Rezumatul (Abstract): poate avea maxim doua pagini. Rezumatul trebuie sa contina o descriere pe scurt a temei lucrarii, a obiectivelor pe care autorul/autoarea isi propune sa le atinga pe parcursul argumentarii, o prezentare pe scurt a continutului capitolelor lucrarii (structura argumentarii), principalele concluzii ale lucrarii
.3. Introducerea: este recomandabil ca introducerea lucrarii de licenta sa contina o prezentare a temei pe care autorul/autoarea isi propune sa o abordeze, de asemenea o justificare a temei alese (care este relevanta temei abordate pentru domeniul ştiinţific); o prezentare a cadrului conceptual si teoretic in care se inscrie argumentarea propusa; o descriere a metodologiei pe care autorul/autoarea urmeaza sa o foloseasca în demersul argumentativ; o prezentare a rezultatelor pe care autorul/autoarea crede ca le-ar putea obtine în urma demersuiui de cercetare; descrierea principalelor rezultate ale cercetarii intreprinse (concluzii).
4. Capitolele: este recomandabil ca titlurile capitolelor să descrie cat mai fidel conţinutul capitolului; de asemenea este recomandabil ca flecare capitol sa fie împartit in subcapitole, ale caror titluri sa exprime cat mai clar principalele argumente, idei prezentate. Prin citirea titlurilor capitolelor si subcapitolelor, cititorul lucrarii de licenta, familiarizat cu domeniul ştiintific abordat, trebuie sa poata reconstrui demersul propus de autorul/autoarea lucrarii,
5. Concluziile: este recomandabil ca concluziile sa contina punctul de vedere personal al autorului/autoarei lucrarii de licenţă. De asemenea, nu uitati ce v-ati propus la începutul lucrarii, care au fost principalele intrebari de la care ati pornit in elaborarea lucrarii. Concluziile pot include atat rezultatele ,,pozitive" ale cercetarii intreprinse, cat si punctele slabe ale acesteia: ganditi-va care ar putea fi principalele critici care ar putea fi aduse lucrării si incercati sa construiti contraargumente,
6. Nu uitati de teorie!! Este recomandabil ca cel puţin primul capitol al lucrării de licenta sa prezinte principalele abordări teoretice relevante pentru tema de cercetare propusa, precum si optiunea autoruluii/autoarei pentru o anumita teorie, insotita de justificare, Cu alte cuvinte, raspunsurile la care ar trebui sa raspunda aceasta parte a lucrarii sunt: care sunt principalele abordari teoretice legate de tema propusa? Care dintre aceste teorii este utila in demersul de cercetare propus? De ce?
Separat de lucrare se redacteaza un Rezumat care va ajuta la sustinerea lucrarii si care prezinta structura lucrarii, argumente privind actualitatea temei etc SI CARE trebuie predat impreuna cu lucrarea in format electronic prim e-mail sau pe suport de hartie.
Sper sa va foloseasca aceste informatii privind elaborarea lucrarii de licenta...
in privinta profilor nu pot sa ma pronunta ,deoarece eu mai am un an de tras pana la licenta. Mai multe info se pot obtine de la colegii din anul 4 daca vor avea bunavointa sa posteze aceste informatii.
_________________
RISE anul 3, ID
|