Pagina 1 din 1

O inima frumoasa

MesajScris: 31-Aug-2007, 08:14
de de`amoru`artei
:arrow: (autor necunoscut)


Într-o zi, un tânar s-a oprit în centrul unui mare oras si a început sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din împrejurimi. Nu dupa multa vreme, în jurul lui s-a strâns o mare multime de oameni si toti îi admirau inima care era într-adevar perfecta. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata. Tânarul era foarte mândru de inima lui si nu contenea sa se laude singur cu ea.

Când deodata, de multime s-a apropiat un batrânel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine:
- Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele.

Oamenii din multimea strânsa în jurul tânarului au început sa-si întoarca privirile spre inima batrânelului. Pâna si tânarul a fost curios sa vada inima ce îndraznea sa se compare cu inima lui. Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pâna departe. Dar era plina de cicatrice, avea locuri unde bucati din ea fusesera înlocuite cu altele care nu se potriveau chiar întru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batrânului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri. Ba mai mult, din loc în loc lipseau bucati întregi din inima concurenta, rani larg deschise, înca sângerânde.

"Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa", îsi sopteau uimiti oamenii.
Tânarul, dupa ce examinase atent inima batrânelului, si-a ridicat privirea si i-a spus râzând:
- Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea - este perfecta! Pe când a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere.

- Da, a spus blând batrânelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea - rup o bucata din inima mea si i-o dau omului de lânga mine, care adesea îmi da în schimb o bucata din inima lui, ce se potriveste în locul ramas gol în inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, ramân margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult deoarece îmi amintesc de dragostea pe care am împartasit-o cu cel de lânga mine. Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic în schimb, nici macar o bucatica din inima lor. Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre - a-i iubi pe cei din jurul tau implica întotdeauna un oarecare risc. Si desi aceste rani sângereaza înca si ma dor, ele îmi amintesc de dragostea pe care o am pâna si pentru acesti oameni; si, cine stie, s-ar putea ca într-o zi sa se întoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor. Întelegi acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? - a încheiat cu glas domol si zâmbet cald batrânelul.

Tânarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat în lacrimi. S-a apropiat apoi timid de batrânel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a întins-o cu mâini tremurânde. Batrânul i-a primit bucata pe care a pus-o în inima lui. A rupt apoi o bucata din inima brazdata de cicatrice si a pus-o în rana proaspata de pe inima tânarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase.

Tânarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca în inima cândva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batrânelului. Cei doi s-au îmbratisat, si-au zâmbit si au pornit împreuna la drum.

Cât de trist trebuie sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima întreaga în piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete...

MesajScris: 31-Aug-2007, 15:41
de Sylver
Interesant. :)

MesajScris: 9-Sep-2007, 11:44
de de`amoru`artei
Va invit sa vedeti o poveste de dragoste adevarata.
Trist de reala..
http://www.youtube.com/watch?v=0kktmTDfqXQ

MesajScris: 9-Sep-2007, 11:56
de de`amoru`artei
http://www.youtube.com/watch?v=YZvcVVoD ... ed&search=

Concluzia: Sa'i arati intotdeauna persoanei de langa tine ca o iubesti!

MesajScris: 9-Sep-2007, 14:09
de kamy_kam
de`amoru`artei scrie:Va invit sa vedeti o poveste de dragoste adevarata.
Trist de reala..
http://www.youtube.com/watch?v=0kktmTDfqXQ


mai demult in 20 august am pus aceasta poveste pe forum , bineinteles trecuta prin filtrul inimii mele :)

era o data o fata simpla, dar frumoasa, mai ales sufletul ei era frumos si s-a intamplat ca un fotograf ce poza vedete sa o vada intr-o frizerie unde ea lucra!
el s-a dus sa se tunda , dar aici a intalnit-o pe ea, fata de care s-a indragostit intr-o clipa!
ea era plina de viata, atat de simpla si complexa in acelasi timp!
el i-a facut o gramada de poze , a invatat-o o serie intraga de trucuri , a pus-o pe coperta unei reviste si cat de frumoasa era!
a dus-a la atelierul lui si dintr-o greseala , fatala , incercand sa i-a un obiect de pe o etajera, s-a varsat acid pe ochii ei si a orbit ,
medicii fiind neputinciosi!
doar o operatie o putea salva, o anume operatie, dar care necesita atata durere, sacrificiu, cine ar fi facut asta pt ea o fata simpla, dar cu sufletul curat de copil?
cine in lumea asta ar fi putut sa se sacrifice pt ea?
nimeni , asa gandea fata si se resemnase ca cel putin apucase sa iubeasca, sa guste din fericire, apucase sa vada frumusetea cerului si a pamantului!
dar iata ca medicii o duc debraba la spital si efectueaza operatia, iar ea redevine ce a fost odata!
dar ce folos ca numai avea pe nimeni alaturi, oare cine facuse acest gest?
si intr-o zi la zarit pe el , statea pe o bancuta, si a alergat innebunita sa-l imbratiseze, dar el nu a reactionat in nici un fel, ci s-a ridicat usor si cu ajutorul unui baston si-a facut loc si a trecut pe langa ea.
cata durere, nu si-a imaginat fata niciodata ca poate exista atata suferinta in inima ei!
finalul?
e liber fiecare sa-l puna , si sunt destule, oare cum se va sfarsi?

MesajScris: 9-Sep-2007, 14:31
de de`amoru`artei
Da kamy, intr-adevar e superba povestea.
Pacat ca , de cele mai multe ori, sacrificiile nu sunt apreciate.

MesajScris: 9-Sep-2007, 15:12
de blabla
trist :((

MesajScris: 9-Sep-2007, 15:33
de de`amoru`artei
Da. Ambele cazuri sunt foarte triste.
Macar daca am invata ceva din ele.

MesajScris: 13-Sep-2007, 09:56
de patricia one
Frumoasa povestea! Eu in locul ei, m as fi dus in urma lui... L as fi insotit, l as fi oprit, l as fi facut sa inteleaga ca ii apreciez la maxim gestul facut pentru mine.... Ca iubirea e tot aceeasi, chiar daca el e acum... orb... Orbise din dragoste pt. mine, nu???

MesajScris: 13-Sep-2007, 11:00
de ovidiu panciu
patricia one scrie:Frumoasa povestea! Eu in locul ei, m as fi dus in urma lui... L as fi insotit, l as fi oprit, l as fi facut sa inteleaga ca ii apreciez la maxim gestul facut pentru mine.... Ca iubirea e tot aceeasi, chiar daca el e acum... orb... Orbise din dragoste pt. mine, nu???

substratul poveştii e că fata nu prea l'a vrut şi l'a lăsat să plece (e poveste reală,nu?)

MesajScris: 13-Sep-2007, 20:49
de patricia one
eu una asa cred......
S ar intelege ori ca ea nu l a iubit cu adevarat, ori ca si a dat seama prea tarziu... de sacrificiul lui, ori ca el avea prea mult orgoliu... si nu voia ca ea l iubeasca acum din... din mila!

MesajScris: 15-Sep-2007, 15:42
de ovidiu panciu
da' un sex (din milă) trebuia să'i execute gajika (părerea mea) :x