Pagina 1 din 1

Delphin International

MesajScris: 9-Sep-2007, 17:50
de skerries
domnule dd nu credeti ca ar fi interesant sa incercati sa deskide-ti o ancheta cu jocul de tip caritas PIRAMIDA DELPHIN? cred ca lazarus ar fi destul de capabil sa dezlege misterele acestui joc de tip ..caritas.. mai ales ca veti avea destule surprize in legatura cu acest sistem de joc.eu cred ca ce nu au putut face autoritatile romane veti reusi d-voastra sa faceti sau cel putin sa atrageti atentia romanilor naivi care vor sa se inbogateasca peste noapte.incercati acest subiect si veti vedea cate se pot afla si surprizele se vor tine lant


va multumesc

MesajScris: 10-Sep-2007, 08:43
de murfatlar
inca mai functioneaza?
d-l Felix de la Timisoara ar trebui aranjat.
cei care s-au facut barosani,platesc impozit si au acoperire.

Re: delphin international

MesajScris: 4-Noi-2007, 08:04
de Vizitator
skerries scrie:domnule dd nu credeti ca ar fi interesant sa incercati sa deskide-ti o ancheta cu jocul de tip caritas PIRAMIDA DELPHIN??????????? cred ca lazarus ar fi destul de capabil sa dezlege misterele acestui joc de tip ..caritas.. mai ales ca veti avea destule surprize in legatura cu acest sistem de joc.eu cred ca ce nu au putut face autoritatile romane veti reusi d-voastra sa faceti sau cel putin sa atrageti atentia romanilor naivi care vor sa se inbogateasca peste noapte.incercati acest subiect si veti vedea cate se pot afla si surprizele se vor tine lant


va multumesc

11.05.2007 Ora 08:25
Caracatiţa „Delfin”

ORADEA - Despre „delfinii ucigaşi”, din cauza cărora trei ieşeni au ajuns datori vânduţi şi s-au sinucis, ziarele au scris pe larg, o serie de articole putând fi lecturate la adresa de internet www.rodsa.ro/presa_despre_delphin.htm
În Bihor, „delfinii” au venit în 2002, adunând si lamurind naivi în saloanele de lux ale hotelurilor Dacia din Oradea si Padis din Baile Felix. Dupa câteva avertismente din presa bihoreana, au migrat apoi în judete vecine, continuând înca sa racoleze si bihoreni la întrunirile din judetele Salaj si Arad.
Presati de iminenta lege care va incrimina penal organizarea de jocuri piramidale, „delfinii” si-au intensificat activitatea în ultimele luni.
Cartea Cartilor...
Astfel, la finele lui aprilie, Garda Financiara din Arad a descins la sediul din Arad al Private Course for Personal Development. „Pe lânga documentele de constituire a reprezentantei s-au verificat importurile de materiale promotionale. Au fost confiscate 6.576 de carti în valoare de 164.000 euro si 1.601 genti folosite la ambalare, în valoare de 3.200 euro.
Din datele detinute, creierul afacerii este elvetianul Stefan Andreas Daniel Fassler, domiciliat în Monaco si reprezentant al societatilor comerciale «Delphin International Limited» si «Private Course for Personal Developement Limited», ambele înregistrate în Gibraltar. Avem indicii ca
în spatele afacerii mai sunt cehul Emil Krutek si aradeanca Ana Camelia Zachar”, a declarat Sorin Cârti, comisarul-sef al GF Arad.
Interesant este ca desi o carte este evaluata oficial la mai putin de 25 euro, clientii „delfinilor” sunt convinsi sa dea pe ea 2.290 de euro! Cum? Printr-un show regizat în care li se spala creierele novicilor. Esenta este însa promiterea unor comisioane de 540 de euro pentru fiecare persoana adusa în sistem si lamurita, la rândul ei, sa dea cei 2.290 de euro. În plus, pe lânga cei 540 de euro de la fiecare „pui” de delfin, se mai promit înca 360 de euro de la fiecare „nepot” de delfin.
Astfel, dupa recuperarea investitiei initiale, fiecare „delfin bunic” urma teoretic sa primeasca lunar mii de euro, fara sa mai faca nimic.
Greu de recuperat
Cert e ca la fiecare racolare organizatorii îsi iau partea leului, adica 1.440 de euro. Iar banilor adunati li se pierde urma în paradisul fiscal din Gibraltar, astfel ca procurorii de la DIICOT au început înca din 2004 cercetari privind o evaziune fiscala de peste un milion de euro.
În plus, destui recolati nu au mai reusit sa gaseasca alti creduli, astfel ca nu si-au mai recuperat investitia. O parte din ei au depus plângeri la Politie, însa „creierele” afacerii sunt bine-mersi în tarile calde, departe de bratul autoritatilor românesti.
Metodele importate sunt atât de eficiente si incredibile încât autoritatile competente au banuit la un moment dat ca se apeleaza si la substante halucinogene pentru „hipnotizarea” credulilor momiti la prezentarile retetei de îmbogatire fara efort. În 2003, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a controlat compozitia cafelelor si sucurilor oferite la un „Delfinariu”, dar rezultatul analizelor a fost negativ.
Victimele „delfinilor” se feresc sa-si dea numele, fie de rusine ca au cazut în plasa, fie de teama de a nu fi responsabilizati prin contractul de confidentialitate.
„Marele secret”...
Initial, potentialii clienti sunt tinuti în suspans, iar când sunt chemati la întruniri li se spune ca li s-a facut o favoare si ca ei sunt „alesii” care vor afla „marele secret al îmbogatirii peste noapte”.
Urmeaza semnarea unui set de formulare, printre care si un acord de confidentialitate, prin care semnatarul se obliga sa plateasca zece mii de euro daca relateaza ce se întâmpla la „Delfinariu”.
La întruniri, participantii sunt împartiti în doua tabere. „Îti dau o eticheta adeziva cu numele si un cod si esti asezat între doi oameni din sistem, care au ecusoane. La un moment dat, toate cele 200-250 de persoane se urca pe scaune si bat frenetic din palme, pe muzica. Se spune sa avem cu noi buna-dispozitie si sa facem ce face celalalt. Pe scena urca un asistent manager care repeta mereu ca cei intrati în firma vor câstiga foarte multi bani.
Îti intra la inima când îti aminteste ca la serviciu te dispera seful... dar ca toate se pot schimba, pentru ca poti câstiga multi bani. Aduce vorba despre aspiratii, dorinte, teluri. Apoi e prezentat sistemul: când intri în firma esti asistent aspirant, subordonat unui asistent care îsi câstiga banii pentru sfaturi, elan si entuziasm. Ca asistent aspirant trebuie sa aduci un alt asistent aspirant”, povesteste un patit.
Efecte psihologice
Apoi se explica sistemul bonusurilor. „Atunci începi sa visezi. Toata lumea striga «Super» si «Go delphin», deodata, de parca ar fi în transa. Cine da banii? Publicul raspunde: banca! La final, managerul mai subliniaza ca pentru o afacere traditionala avem nevoie de un miliard de lei. Si ca ei vând produsul „Cheia succesului» în patru volume. Discutia continua în ordine descrescatoare: ca nu trebuie sa dam nici 900 milioane, nici 700 milioane si tot asa, doar 2.290 euro, pentru care vom primi cartile”, completeaza victima.
Pentru a-i impulsiona pe novici, deseori este adus pe scena un barbat care pretinde ca nu avea nici banii pentru intrarea la prezentare, daramite cei 2.290 de euro. Însa ca se va împrumuta, pentru ca-i va recupera rapid, iar apoi se va îmbogati.
Lege contra piramidelor
Specialisti din Ministerele Finantelor si Administratiei Interne, precum si de la Loteria Nationala, lucreaza de doua luni la un proiect de lege pentru incriminarea organizarii jocurilor piramidale ca infractiune. De vidul legislativ de pâna acum profita înca, si în Bihor, organizatia „Delfin”, care lamureste naivii sa dea 2.290 de euro pe o asa-zisa Carte a Succesului, precum si unele sisteme care aduna taxe consistente propunând în schimb „rate gratis la autoturism”. Pentru ca initierea de sisteme piramidale e considerata acum doar contraventie, autoritatile nu le pot cerceta decât - eventual - pentru evaziune fiscala, cum s-a descoperit la „delfini”.
Elaborarea legii este însa dificila, pentru ca ea sa nu se contrazica prevederi din Legea nr. 650/2002, care reglementeaza functionarea vânzarilor directe tip MLM. Mai cu seama în sistem MLM functioneaza de ani de zile, fara probleme, firme renumite precum Herbalife, Avon, Amway etc. Dealtfel, asociatia MLM incrimineaza de mai mult tip piramidele tip „Delfin”.
„Toti striga «Super» si «Go delphin», deodata, de parca ar fi în transa. Cine da banii? Publicul raspunde: banca!”
„Blestemul faraonilor”
Jocurile de tip piramidal - oferte ademenitoare, dar înselatoare - au facut în România aproape 6 milioane de victime. Cei care au investit în astfel de „afaceri”, Caritas, SAFI, Gerald, Mondoprosper, Philadelphia etc., nu si-au recuperat niciodata banii. Pagubitii FNI, desi initial li s-a dat câstig de cauza, mai au de asteptat dupa ce magistratii au scos CEC-ul de pe lista celor responsabili de paguba provocata „investitorilor” de catre Maria Vlas&comp.

Cristian Horgos
Tu ce părere ai?
Există 39 păreri pe această temă
Comentariu de la : Anonim

21.07.2007, Ora 16:17
Adevarul gol golut%
la caritas stateai acasa si luai de 8 ori dupa 3 luni.La delphin nu delfin trebuie sa faci ceva.si inca ceva .Nimeni nu este obligat sa o duca mai bine.Voi cei care ati creat ctul sinteti invidiosi pe comisioanele care se cistiga sau sinteti patroni si aveti nevoie de slugi.Din 2002 tot spuneti Un nou joc piramidal.Oameni buni hotaritiva ori e nou ori e vechi si jocurile piramidale sint interzise prin lege demult.Dle HORGOS ceea ce ati asezat cu atita efect negativ nu este decit o reclama gratuita .Si drept dovada ca functioneaza nimeni niciodata nu va putea opri ceva ce este <LEGAL> De impozitul pe profit ati auzit?.Deci este legal.Mai aveti de invatat pt.ca in Baneasa nu ati invatat chir tot.Apropo de ce nu va dati nr. de tel.va este rusine de ceea ce afirmati?

Comentariu de la : Mugur

10.07.2007, Ora 12:40
Iata de ce este perfect legal


Comentariu de la : Anonim

05.07.2007, Ora 12:46
daca vrei sa pierzi intra
eu eram stresat pt ca o cunostinta se imbogatrea pe zi ce trecea mai repede plimbari la mare munte in sttrainatate si nu stioam de unde dar acum ca am aflat ma-m calmat multumesc celui care ma avertizat cu toate ca el fusese racolat si a incercat sa imi explice ce si cum in ce consta treaba binenteles ca am fost la pers respectiva si iam spus sa se uite pe net la delphihn si a inceput sa rada si sa imi spuna ca eu cred asa ceva deci???????? cine se incumeta o sa aiba masina ca a lu ala din reportajul stiri antena 1 sa nu va lasati ademeniti

Comentariu de la : Anonim

21.06.2007, Ora 22:40
incultii delfinasi
teapa 100%

Comentariu de la : Anonim

20.06.2007, Ora 08:14
despre jocurile caritas
aceste excrochrii nu ar avea loc daca : guvernul nu ar fi bagat in asa ceva si daca nu ar exixta atat de multi escroci care sa se bage in asa ceva.daca ai putin bun simt nu poti sa te gindesti sa cistigi atatia bani de la alti potentiali participanti care sint la fel de escroci ca tine

Comentariu de la : Anonim

17.06.2007, Ora 07:41
nu intati in joc
este cea mai mare prostie de joc ce a aparut in tara.Dar tot e bine ca sunt fraier si la noi in tara care pun botu.Am fost si eu la Definar,nu am intrat,nu au reusit sa ma convinga,este o afacere in care tu strici prietenia cu prieteni pe care reusesti sai minti si bine inteles cu neamurile,pe cine duci doar persoane cunoscute,nu opresti un strain pe strada,vrei sa faci bani haide cu mine.nu stiu cei care sunt intrati cum pot dormi linistiti noptile sau sa ai siguranta zilei de maine ca poti iesi linistit din casa,mai bine muncesc toata viata si am sufletul curat,ca nu am prostit pe nimeni.

Comentariu de la : Anonim

03.06.2007, Ora 21:22
delfin
alta teapa mare

Comentariu de la : olarescu ovidiu florian

01.06.2007, Ora 19:40
parerea mea este:


Comentariu de la : adin

14.05.2007, Ora 13:26
pt ramona
dupa vocabularul de mahalagioaica tind sa cred ca esti la fel de blonda ca lavinia!!!!da cam cati ani are lavinia asta????

Comentariu de la : luci

14.05.2007, Ora 13:22
vai vai
vai ramona dar ce ti-a facut fata aia de vorbesti asa de ea?

Comentariu de la : Anonim

13.05.2007, Ora 01:34
cultura
fa diferenta intr-e pocaiti si 'afacere':delfin,ilfero,caritas,etc dar si intr-e cei care stiu sa faca o afacere prin munca cinstita,sau mai cultiva-te.pa

Comentariu de la : Anonim

12.05.2007, Ora 19:39
poza?
Nu aveti cumva o poza cu Lavinia Lung? Ar trebui incarcat pe net si pus un link pentru accesul tuturor, sa vedem si noi, ce fel de curva e gagica.

Comentariu de la : ramona pop

12.05.2007, Ora 11:41
tarfa romaniei=>LAVINIA LUNG


Comentariu de la : Anonim

12.05.2007, Ora 09:45
Fraieri
sa le rupem gatu pe rand si sai facem in mizerie de delfini,rechini pesti etc

Comentariu de la : Aproape fraierit

11.05.2007, Ora 23:17
P.S.
Asa zisul 'prieten', care a incercat sa ma vanda, a tras teapa cu delfinii, a ramas cu investitia nerecuperata si el si sotia lui+un bebelus acasa. Ani de zile a tras din greu ca muncitor, sa-si plateasca datoria, ca nu dispuneau de cele 2x2290 euro. Frumos, nu?
Nu te mai judec domnule, dar o meriti soarta asta!

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 23:07
aproape fraierit
Acum 4 ani am fost si eu invitat de catre un 'prieten' la un meeting in Zalau, la sala de cultura. Pana atunci eu habar nu aveam de firma respectiva, doar povesti fabuloase auzeam de o posibilitate de a face bani rapid si cu puntin efort. El imi prezenta salata asta ca si un sistem MLM, care mai contine si cursuri de management, care se va finaliza cu un examen si cu o 'diploma'. Am fost interesat si am mers pana acolo, cu un microbus inchiriat de ei. Toti am platit 600 mii lei pentru drum si protocol. Multumesc, pentru drum ajungea si 250 mii, iar protocolul ala nu costa mai mult de 50 mii lei, restul a fost asa zisul pret de chirie a salei de cultura si alte cheltuieli. Am intrat, am ascultat o gramada de tampenii de abureala si dupa prima ora am primit in mana contractul de confidentialitate. Pana atunci nu ne-au zis nimic ce si cum, doar abureli de clasa a 3-a. Dupa semnat am aflat adevarul despre sistem, ca e un joc piramidal de tras teapa, nimic altceva. Am vazut pe scena oameni disperati de recuperarea investitiei, cu cine stie ce datorii in spate. Aveau costume si incaltaminte ieftine, fara calitate. Cui ii merge bine, nu asa se inbraca - inca un detaliu tradator. Am vazut aceasi lucru si vis a vis de scena, niste maimute disperate care canta foarte prost textul tocit, super...go delphin...fara nici un entuziasm adevarat si spontan. Disperarea deja scotea scantei in sala, trebuiea doar sa o observi. Cu 2 ani in urma am participat la o firma straina in domeniul consultantei de asigurari de viata, colaboranti cu firma renumita AIG Life si din fericire la cursurile lor am invatat care este diferenta intre MLM si jocurile piramidale si cum functioneaza un asemenea sistem. Ne-au invatat si chestii psihologice care m-au ajutat foarte mult in viata de zi cu zi, m-au invatat cum sa citesc din reactiile oamenilor. Este adevarat ca in domeniul asigurarilor n-am avut mare succes, probabil eram inca prea tanar, nu sugeram destula incredere...dar in orice caz un avantaj foarte mare am avut din lucrurile invatate acolo, adica mi-am dat seama imediat ca ceva nu e in regula cu 'delfinii' astia si nu m-am bagat in jocul lor. Era foarte tentant, dar fiind cu ochii deschisi, am evitat o TEAPA MARE.
Majoritatea oradenilor au intrat prin intermediul 'afaceristului', fost sofer de camion, numit Richie, cine prin relatiile lui la banca BRD a rezolvat credite de o zi pe alta pentru noii membrii ai firmei de tras teapa. Sa te ia dracul domnule. Multi si-au pus casa, masina si cine mai stie ce sa intre cu toata familia in sistem si dupa aia au pierdut banii si poate si garantia pe credit. Firma sa fie 'legala', in schimbul sumei in euro oferea un produs, adica cursul de management, care era defapt doar un pachet de carti care nu au nici o valoare profesionala.
Este o vorba, DACA ESTI PROST, MERITI SA O PATESTI!

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 20:51
ahhhh
zicetimi careva adresa pocatitilor alora sa ma duc sa le fac o vizita sau si la curva aia la lavinia lung.

Comentariu de la : ramona pop

11.05.2007, Ora 20:38
:) sa le-o trag in gura de milogi


Comentariu de la : Paul

11.05.2007, Ora 18:49
este ceva dreptate
sunt foarte familiarizat cu ceea ce se intampla acolo,dar nu cred ca cine va spala creere la prezentare, cred ca este doar lacomia omului de a avea mai mult , nimeni nu este obligat sa faca nimik , daca nu le place ceea ce se intampla acolo pur si simplu pleaca, dar daca unele persoane cred ca se pot imbogatii din asta o fac, dar sunt altii care cred ca pot dar dau gres si de aceea se intampla ce se intampla cu unii, ca in tot in viata exista un risc

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 18:15
sa ii prid numa pe pocaitii aia!!!
cand i-am prins le-am bagat pula in gura !

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 17:26
mor de ras !! =))


Comentariu de la : Steveee

11.05.2007, Ora 17:24
depinde de om
Unii vor castig mare fara efort, altii cred in munca. Primii intra in jocurile asta tampite, ceilalti is vad de teaba.
Cred ca de cand eram in clasa a X-a de sute de ori am fost invitat la mitinguri de acest gen. In fine, mi-am zis parerea, dar tot am participat numai sa ma lase in pace asa zisii prieteni, care vor sa profite pe seama mea.
Prima data la un asemenea miting am oprit prezentarea si am inceput sa-l contrazic pe tip care vorbea... Am fost tare blestenat. De toti clasificat drept prost. Acuma, in urma cu 10 ani, incet, dar imi urca tot castigul anual. Ceilalti? Au ramas cum au fost, muritori de foame, care inca si acuma viseaza de un castig usor.

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 17:05
oameni handicapati
da sa-i bata d-zo cu delfinii lor cu tot...gunoaie spurcate...prostesc oamenii...sper sa ajunga sa arda in iad...cu toate familiile lor...cum prostesc ei lumea...si iara handicapatii pun botu la orice...ca la unii retardati...le poti vinde nisip in desert...la cat is de prosti...

Comentariu de la : dani

11.05.2007, Ora 16:58
:))
coarci....bine zici...futu-i in gura de pocaiti...eu completez....si pe amiricani sa-i fut inochiul maro!!!

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 16:28
loserii
futui in gura de pocaiti! cum vor sa ne pacaleasca ,cu muzicile lor , ar trebui spanzurati de coaie.

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 14:05
doar invitat


Comentariu de la : NICU

11.05.2007, Ora 12:05
pentru alex
MLM-ul nu e neaparat un sistem de excrocare.Este un sistem de vanzare a unor produse sau servicii a caror pret ar fi mult mai mare daca ar fi vandute in sistemul traditional(import,transport,depozit,dis trbuitor,magazin).
Unele companii au reguli care impiedica pe cei care distribuie produsele lor sa creeze confuzii fata de calitatea sau utilitatea acestora.
Exista totusi oameni care lucreaza in sisteme MLM si care nu instruiesc corespunzator pe cei recrutati de ei motiv pentru care acestia ajung sa denatureze imaginea MLM-ului.
CA NOTA INFORMATIVA AS VREA SA STI CA SI ING-UL LUCREAZA TOT IN SISTEM MLM.
Diferenta este ca nu toti cei care vand cratite sau sampoane sint capabili sa prezinte un produs atat de complex.

Comentariu de la : Corectare

11.05.2007, Ora 11:46
Corectare
Jmecheria cu vilele de lux, prin '98, nu era de inchiriere ci de vanzare. Numa ca te trezeai cu niste titluri de prorpietate fara acoperire. O excrocherie grosolana...

Comentariu de la : MTS Leasing

11.05.2007, Ora 11:40
pardon, in iulie 2005...
apa, aerul si fraierul...

Comentariu de la : Tzeapa MTS Leasing

11.05.2007, Ora 11:29
Il Ferro seamana cu tzeapa MTS Leasing
Numai ca la Il Ferro e vorba de rate la mashini in timp ce la MTS Leasing era vorba de rate la case, vile, terenuri.
Aceiasi idee, alti fraieri. MTS a plecat cu banii in iulie 2055!!!

Comentariu de la : Ai Dreptate

11.05.2007, Ora 11:21
Tot la Hotelul Dacia isi racolau fraierii
Ma refer la cei cu inchiriatul vilelor din Spania...

Comentariu de la : Ai dreptate

11.05.2007, Ora 11:19
A mai fost la Oradea o tzeapa cu vile de vacanta prin Spania...
Ceva greci grashi, care bagau o gramada de bani seara la casino in Baile Felix, prin 1998, incojurati de gagici cu picioare lungi pana la gatul lor..

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 11:08
atentie!
Dragii mei....fiti atenti ca in aceste zile se desfasoara la Hotel Continental/Dacia o alta intalnire de scuturat bani...acum in domeniul turismului....hoteluri din Ungaria ofera pentru inchiriere apartamente de 5 stele pentru 30 ani ptr. aprox. 4000 EURO +200 EURO anual cheltuieli de intretinere.Sunt vinate din cartea de telefoane persoane cu nume unguresti,se cauta cupluri varstnice pensionare pentru contracte..apoi vine un reprezentant de la o banca oarecare din Arad si la o masuta de cafea la Lotus te convinge sa semnezi un imprumut de 4000 EURO sa platesti vacantele tale anuale de vis la Tenerife sau Tunis la WORLD TRAVEL Oradea.Toate astea fara ca reprezentantii firmei de turism din Oradea sa fie macar prezente la discutii.....hm....oare aceasta ce mai e?

Comentariu de la : Ruda cu Filip...

11.05.2007, Ora 10:47
...


Comentariu de la : romanian idiot

11.05.2007, Ora 10:32
romanian idiot
Ce contine cartea asta Delfinul ? cum de acapareaza atatia naivi ? stie cineva ?

Comentariu de la : Ruda cu Filip...

11.05.2007, Ora 10:22
Am fost si vazut
Am fost si eu la o prezentare Delphi care s-a tinut la Hotelul Padis din Baile Felix. Lucrurile s-au desfasurat asa cu sunt prezentate in articol. Acuma ma intreb daca nu cumva au pus ceva. Nu am intrat in sistem, Slava Domnului, ca ajungeam sa-mi vand dupa aceea prietenii si cunostintele ca sa-mi recupar banii. Ce as putea spune de cei care m-au chemat, niste escroci pe care i-am crezut prieteni, si pe care setea de bani i-a facut sa-si vanda prietenii. Intalnirea s-a desfasurat in mai multe reprize. Dupa prima repriza am crezut ca am nimerit la o casa de nebuni, aplaudau, se urcau in picioare pe scaune, cantau si intre timp tipul de pe scena iti starnea imaginatia, cum ai putea sa te imbogatesti. Aveam o stare ciudata, de nesiguranta, ca si cum ceva ar vrea sa puna stapanire pe mintea mea. Dar am amanat luarea unei decizii acolo asa ca dupa ce am plecat de acolo mi-am dat seama ca nu este decat o alta escrocherie piramidala ala Caritas. A mai fost cineva pe acolo?
Traistariu e „delfin“
AUTOR: ANDREI ASTEFANESEI
DATA PUBLICARII: 28/07/2006
Cunoscutul cintaret de muzica pop, care a reprezentat Romania la concursul „Eurovision“, este implicat in jocul piramidal Delphin. Acesta ne-a confirmat ieri ca activeaza de doi ani in firma si si-a racolat rudele si prietenii in sistem. „Este o afacere pentru oameni cu tupeu, smecheri“, a spus cintaretul. El a auzit ca la Iasi trei oameni s-au sinucis dupa ce au intrat in dubiosul joc piramidal. „Cred ca i-a ajuns disperarea“, a spus acesta
In jocul piramidal Delphin nu au intrat doar oameni simpli, ci si vedete de televiziune si show-biz. Unul dintre cei mai cunoscuti artisti care sint implicati in aceasta afacere este cintaretul Mihai Traistariu, cel care a reprezentat Romania la editia din acest an a Eurovision. „Este o afacere in care mie mi-a mers foarte bine. Am intrat in joc acum vreo doi ani si in primele zece saptamini am avut cel mai mult de lucru, pentru ca am dus multe persoane la Delphin International. Apoi totul a fost foarte usor, pentru ca banii veneau de la sine. Nu pot sa va spun citi bani am facut la Delphin, pentru ca nu am voie sa vorbesc despre afacere. Anul trecut, am cintat intr-o sala in care s-au intrunit cei din afacerea Delphin“, a spus Mihai Traistariu, care patru ani de zile a urmat si cursurile Facultatii de Matematica la Iasi.
Antena309 februarie 2007
Deşi poate părea incredibil, în România europeană a anului 2007 înfloreşte în continuare jocul piramidal "Delfin". În pofida faptului că nenumăraţi români s-au fript la Caritas sau Gerald, la sfârşitul săptămânii trecute, hotelul Confort din Otopeni a fost neîncăpător pentru miile de creduli care sperau ca, pe baza "schemei Delfin", să se umple de bani.

Situaţia este cu atât mai bizară cu cât, în ianuarie 2004, Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Timiş începea urmărirea penală împotriva capilor Delfinului. Ana Camelia Zachar, Vit Filler, Felix Danie Toana, Silviu Blidaru, Emil Krutek şi Stefan Fassler erau cercetaţi sub acuzaţiile de înşelăciune, spălare de bani, evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Dupa infintarea DIICOT insa, IPJ Timis si-a declinat competenta, iar dosarul 528/P/2005 s-a ratacit prin diverse sertare, astfel ca si in ziua de azi sefii Delfinului isi fac nestingheriti de cap. Cel mai spectaculos motiv pentru care acest joc piramidal continua sa prospere in Romania este insa situatia absurda a cadrului legislativ in domeniu. Pur si simplu Legea 650 din 2002 a stabilit ca organizarea unui joc piramidal reprezinta doar o contraventie, astfel incat anchetatorii, fie ei politisti sau procurori, sunt nevoiti, pentru a pune capat activitatii diverselor caritasuri care mai scot capul pe ici pe colo, sa alcatuiasca dosare penale pentru infractiuni precum evaziunea fiscala sau spalarea de bani. Asa s-a intamplat cu filiala ieseana a Delfinului, decapitata pe 30 iunie 2006 de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, in colaborare cu DIICOT. Seful local al Delfinului, Radu Constantin Boghian, se bagase in tot felul de combinatii, inclusiv in obtinerea de credite pe baza de documente false, iar politistii si procurorii au avut "de unde sa-l apuce". In schimb, activitatea jocului piramidal Delfin ar putea fi oprita doar pe baza unei hotarari judecatoresti. Toate incercarile Ministerului Administratiei si Internelor de a obtine modificarea cadrului legislativ si transformarea organizarii de jocuri piramidale din contraventie in infractiune s-au lovit insa de birocratia din Ministerul Finantelor. In Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ANAF, Garzii Finaciare, MAI si ai operatorilor din domeniu, s-au facut, in ultimii ani, cateva propuneri in acest sens. Initial, reprezentantii Ministerului Finantelor au acceptat, anul trecut, forma propusa de MAI, pentru a veni ulterior cu o alta propunere, de-a dreptul fantezista, din care incriminarea organizarii de jocuri piramidale lipseste. In vreme ce diversele "bisericute" din Ministerul Finantelor tot modifica proiectul de lege, Delfinul se umfla nestingherit. Numarul celor convinsi sa ingroape mii de euro in buzunarele capilor jocului creste de la luna la luna, sub privirile neputincioase ale oamenilor legii

Articolele publicate în săptămânalul CLUJEANUL, redactate de Laura Gal şi Romulus Deac, reprezintă una din puţinele anchete de presă din România în legătură cu proliferarea schemelor piramidale financiare ilegale. Meritul lor constă în faptul că au abordat profesional un aspect sensibil al afacerilor din zona cenuşie a economiei din România postdecembristă. Mai mult, consultarea unor surse relevante, inclusiv a Asociaţiei de Vânzări Directe din România -RODSA, denotă disponibilitatea redacţiei CLUJEANUL pentru o colaborare cu asociaţiile profesionale non-guvernamentale.
Mulţumim şi pe această cale distinşilor redactori pentru implicarea lor în probelemele industriei de vânzări directe din România!
Ancheta efectuată de cei doi redactori relevă adevărata faţă a unei afaceri tip Caritas, "importată" din Europa de Vest, care a reuşit să atragă un număr însemnat de persoane sub mirajul unor câştiguri subsatnţiale într-o perioadă scurtă de timp. Deşi autorităţile au fost sesizate asupra naturii acestei afaceri, DELPHIN îşi continuă nestingherită activitatea de recrutare a unor persoane credule.
Poziţia RODSA faţă de această afacere este fermă: DELPHIN International nu se încadrează în reglementările Codului Etic de Conduită a Vânzărilor Directe şi contravine Legii 650/2002. În consecinţă nu recomandă nimănui participarea la această schemă.
Citiţi în paginile de mai jos despre istoria afacerii DELPHIN International, modul de funcţionare, proliferarea ei în România, precum şi comentariile unor persoane abilitate asupra acestui tip de schemă piramidală:
(Întrucât paginile primite prin bunăvoinţa redacţiei Clujeanul sunt în format de tipar .GIF, vă rugăm să aveţi răbdare până se încarcă!)
Articol reprodus din BUNĂ ZIUA ARDEAL (08.02.2004)
Tentaculele Delfinului s-au extins in Ardeal
Sub protectia unei firme fantoma din Arad, o companie americana escrocheaza credulii. Dupa ce a facut jocuri de tip piramidal in mai multe orase din tara, inclusiv in Cluj, Delfin International s-a extins in Zalau si in Slatina. Firma-paravan a fost infiintata special pentru acest joc.
Autoritatile din Zalau nu au inceput inca ancheta penala. Cazul unui alt joc piramidal sta pe birourile Inspectoratului de Politie din Zalau de mai bine de un an, iar banii pagubitilor se duc in paradisuri fiscale, imposibil de urmarit.Inspectoratul Judetean de Politie din Salaj nu a reusit sa identifice pana la aceasta data decat 20 de potentiali pagubiti la jocul piramidal Delphin, de un an de zile de cand jocul este derulat in Zalau. Potrivit comisarului-sef al IJP Salaj, Iosif Ghiurca, lucratorii politiei au avut dificultati in primul rand in convingerea celor care au intrat in jocul respectiv ca au fost escrocati. Politia trebuia sa intreprinda un control impreuna cu Garda Financiara Zalau, insa parteneriatul a cazut. Surse din cadrul Garzii Financiare au declarat ca Politia economica, cea care a inceput oricum cercetarile, nu a mai contactat institutia. Nici Parchetul de pe langa Tribunalul Zalau nu a primit nici un act oficial din partea Politiei Economice. "La noi nu a venit nimic, nu stiu nimic despre jocul acela", a declarat prim-procurorul parchetului, Mircea Marincas.

Sanse mici de recuperare a banilor

Controlul de la Garda Financiara, planuit de mai mult timp, nu a mai avut loc din cauza ca afacerea Delphin a transpirat in presa. In plus, Garda Financiara nu se poate sesiza din oficiu in cazul respectiv, iar Politia Economica a taraganat cazul aproape un an, de cand este facut jocul in Zalau. "Trebuie sa-i convingem pe amaratii aceia ca au fost pagubiti si nu se stie daca isi vor recupera paguba", a declarat Iosif Ghiurca. Politia a deschis un dosar cu numar de lucrare penala in vederea deschiderii urmaririi penale pentru firma aradeana care organizeaza jocul in Zalau. Pagubitii au toate sansele sa nu isi mai vada banii, daca avem in vedere ca politia a deschis un dosar penal intr-un alt joc piramidal, Society Club, acum un an. La aceasta data inspectorii politiei se afla inca in etapa culegerii probelor si in acest caz. Potrivit lui Ghiurca, in cazul Society initiatorii jocului au fost identificati, insa pana acum nu s-a inceput urmarirea penala.

Capul afacerii in Romania, sub acuzare

Camelia Zachar, administratorul firmei care a initiat jocul Delphin in Zalau si Slatina, Center Business Consulting din Arad, sustine ca,de fapt, participantii platesc pentru un curs de management, in urma caruia cursantii pot castiga pana la 40.000 de dolari intr-un an. In realitate, initiativa este o pura escrocherie, iar Zachar a fost arestata in Arad pentru evaziune fiscala, inselaciune, asociere pentru comiterea unor infractiuni si exercitarea unor acte de comert in favoarea unei societati straine. Firma aradeana a facut jocuri si in alte orase, cum ar fi Baile Felix si Motru, Dolj. In cazul din urma, conducerea casei de cultura din localitate a reziliat contractul in toamna anului trecut dupa ce a realizat ca in realitate "cursul de management" pe care il gazduia este de fapt o escrocherie. Ulterior, Center Business a solicitat inchirierea unei case de cultura din apropiere, din comuna Strehaia. Consiliul Local a refuzat oferta.

"Cat se poate de ilegal"

Presedintele Asociatiei de Vanzari Directe din Romania (RODSA), Dan Dumitras, a atras atentia ca sistemul este "cat se poate de ilegal, categoric". "Delphin promoveaza recrutarile de persoane pe baza de taxa foarte mare si in absenta oricarui produs", a declarat Dumitras. Pentru a intra in joc, credulii platesc peste 2.290 de dolari, in schimbul carora primesc o carte fotocopiata in patru volume, cu costuri care nu depasesc o suta de mii de lei, si care contine "secretul imbogatirii". Banii stransi in Zalau si Slatina, si inainte in alte orase, inclusiv Clujul acum doi ani, au fost directionati spre firme din Monaco, Gibraltar si alte paradisuri fiscale, fara sa poata fi urmariti.

2200 de dolari ca sa intri in joc

Firma care a initiat jocul la Zalau a fost infiintata abia in martie anul trecut la Arad, de catre Camelia Zachar, cu putin timp inainte sa inceapa "seminariile" in oras. Center Business Consulting a inchiriat Casa de Cultura a Sindicatelor (CCS) in aprilie pentru sase luni, iar in octombrie anul trecut a reinnoit contractul pentru inca un an.
Chiria este modica daca o comparam cu veniturile stranse de la creduli - 100 de euro pe luna, pentru cinci ore pe saptamana. Primul curs este gratuit pentru invitati, insa pentru a intra in al doilea este nevoie de achitarea taxei de inscriere de 2.200 de dolari. In cele cinci ore cat dureaza cursul se scandeaza, se ovationeaza si organizatorii creeaza o stare euforica printre invitati. La sfarsitul reuniunii, invitatului ii este pus in fata contractul, in care se arata clar schema piramidala. Pentru cine semneaza, singura modalitate de a-si recupera investitia este atragerea a noi membri in retea si perpetuarea, in consecinta, a escrocheriei. "Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maestri in psihologia maselor. La intrunirile de recrutare se creeaza o adevarata frenezie, o atmosfera de entuziasm in care presiunea exercitata de grup si promisiunile unor venituri peste noapte manevreaza lacomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere buna. Intrebarile si verificarile sunt descurajate. Este greu ca o persoana sa faca fata unei astfel de oferte, daca nu este constient de faptul ca schema este masluita impotriva sa", a declarat presedintele asociatiei romane de vanzari directe pe site-ul oficial al organizatiei.
Referentul Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau, Violeta Visen, sustine ca in mod normal activitatile imorale, "care contravin bunelor moravuri sau sunt ilegale", nu sunt permise in incinta CCS. Center Business Consulting a fost acceptata intrucat nici nu s-a pus problema ca activitatile derulate de ea in casa de cultura, un curs de management dupa cum arata contractul de inchiriere, ar fi ilegale.

Firme-paravan

Dumitras a recunoscut ca anchetele intreprinse pentru depistarea autorilor sunt "tardive" si ca sansele ca cei implicati sa-si recupereze paguba sunt mici. In opinia sa insa, o parte din vina o poarta si participantii. "Li se imputa o amenda de zece mii de euro daca spun ceva la ziaristi sau la altcineva, si din cauza asta oamenii nu au zis nimic nici dupa ce si-au dat seama ca sunt inselati", a declarat presedintele RODSA. Jocul Delphin a mai fost perpetuat in tarile est-europene in anii anteriori de catre firma Delfin International cu sediul in SUA. Firma nu este inregistrata in Romania, astfel ca pentru a activa in termeni aparent legali au fost infiintate firme-fantoma. Acesta este cazul firmei Center Business Consulting, care asa cum am vazut, a fost infiintata la Arad cu putin timp inainte ca jocurile sa fie facute in Zalau si Slatina.

Bani off-shore

Jocul Delphin a fost derulat acum doi ani si in Cluj si Bihor, sub acoperirea unei alte firme, CD International Invest SRL, care avea sediul intr-un apartament de bloc din Bucuresti. Ambele branduri straine care sunt in spatele piramidelor din Romania, Delfin International si Private Course for Personal Development, sunt inregistrate in firme off-shore din Gibraltar, iar banii colectati in tara sunt virati in conturile Laiki Bank din Cipru, un alt paradis fiscal. In aceste conditii, circuitul banilor este foarte dificil de urmarit. "Fondurile din Romania sunt duse in off-shore. Incep sa apara si alte jocuri, mai ales in sudul tarii, dar acum nu pot spune exact despre ce e vorba", a declarat presedintele Asociatiei Romane de Vanzari Directe.

Mihai PRODAN
Afacere americana

Firma-mama care a initiat jocul de tip piramidal Delphin este Delfin International Incorporated, fondata in 1995 de Leslie Fieger (foto). Impreuna cu sotia sa, Sandra, Fieger a reusit sa incaseze peste 60 de milioane de dolari din 20 de tari, in cei cinci ani in care au derulat jocul fara sa starneasca suspiciunile autoritatilor, releva site-ul oficial al companiei. Firma si-a incetat activitatea in 2001, in urma anchetelor federale. Leslie Fieger a infiintat insa o alta firma in 2002, Learning Frontier Technologies Inc., care a preluat toate activele si brand-urile de vanzare in lume ale Delphin International Inc. La aceasta data sotii Fieger se afla in insulele Dominicane.

Ce e un joc piramidal?

Regula de castig in jocurile piramidale este foarte simpla: persoanele din varf castiga bani numai daca piramida este alimentata de la baza. Fiecare persoana trebuie sa plateasca o taxa de intrare in sistem, taxa care este distribuita la nivelele superioare. Pentru a-si recupera investitia si pentru a urca in ierarhie, persoanele nou-implicate trebuie sa convinga pe altii sa intre in sistem. Jocul este perpetuat, astfel ca la varful piramidei ajung sume imense.

Un alt joc de tip piramidal, Team Partner, a functionat in Germania timp de trei ani, dupa unificarea din 1990. Pentru a intra in joc, o persoana trebuia sa achite 1.000 de marci. Schema avea doua ramuri la fiecare nivel, iar jumatate din taxa mergea la sponsor, adica la persoana care a efectuat recrutarea, iar 500 de marci erau acordate promotorului jocului. Dupa ce piramida s-a completat la maximum, dupa ce cei de la baza piramidei s-au trezit cu o mie de marci mai saraci iar promotorul jocului cu 16.000 de marci in cont, acesta a disparut. Urmatorul nivel a devenit varful piramidei, astfel ca la baza piramidei a trebuit initiat un nou nivel de 32 de persoane.

Maestri in psihologia maselor

"Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maestri in psihologia maselor. La intrunirile de recrutare se creeaza o adevarata frenezie, o atmosfera de entuziasm in care presiunea exercitata de grup si promisiunile unor venituri peste noapte manevreaza lacomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere buna. Intrebarile si verificarile sunt descurajate. Este greu ca o persoana sa faca fata unei astfel de oferte, daca nu este constient de faptul ca schema este masluita impotriva sa" - www.rodsa.ro

Ce trebuie sa stim despre schemele piramidale

Conform RODSA, schema piramidala se bazeaza pe o schema matematica simpla: exista putini castigatori si foarte multi participanti care isi pierd investitiile. Castigurile sunt platite din banii pierduti de cei multi. Sunt frauduloase. In mod constient sau nu, participantii la o schema piramidala ii pacalesc pe noii recruti. Sansele de a obtine un profit sunt scazute. Sunt ilegale. Exista un risc real ca o schema piramidala sa fie oprita de autoritati, iar participantii sa fie pasibili de pedeapsa. In plus, probabilitatea ca banii sa fie recuperati este aproape nula.
Mihai PRODAN (Bună Ziua Ardeal)
Teap&atilde; de mii de euro prin jocul piramidal "Delphin" / Vineri, 19 Martie 2004


Zeci de craioveni au fost p&atilde;gubiţi de mii de euro de firma "Delphin Internaţional", care promitea credulilor nici mai mult nici mai puţin decât 40.000 de euro în numai zece luni. Fiecare om adus în reţea trebuia s&atilde; achite o anumit&atilde; tax&atilde;, în schimbul c&atilde;reia primea o carte, în patru volume, chipurile "noul secret al îmbog&atilde;ţirii". Pentru a sta liniştiţi, reprezentanţii firmei care organizau afacerea îi ameninţau pe participanţi cu o amend&atilde; de 10.000 euro, în cazul în care vorbesc despre circuit şi despre adev&atilde;ratul ritual de îndoctrinare în mas&atilde; care are loc în timpul prezent&atilde;rilor. Organizatorii escrocheriei au reuşit s&atilde; strâng&atilde;, în mai mult de un an, adepţi din Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Sibiu, Deva şi Caransebeş. În ultimul timp îns&atilde; unii dintre racoleri se mutaser&atilde; la Craiova, unde au reuşit s&atilde; adune destui adepţi. Aceast&atilde; firm&atilde; care se ocup&atilde; cu astfel de afaceri ilegale nu este singura.
Mii de oameni şi-au pierdut investiţiile participând la astfel de scheme ilegale de câştig. În timp ce multe dintre victimele schemelor ştiau c&atilde; merg la noroc, f&atilde;r&atilde; s&atilde; cunoasc&atilde; faptul c&atilde; şansele de câştig erau m&atilde;sluite împotriva lor, foarte mulţi oameni au crezut c&atilde; investesc într-o afacere serioas&atilde;, fiind p&atilde;c&atilde;liţi de mascarea schemelor piramidale, astfel încât s&atilde; par&atilde; afaceri legale. Modul de funcţionare al jocului era aparent simplu. Banii erau adunaţi sub tutela firmei Delphin Internaţional Inc., care avea declarat un sediu fictiv, în Bucureşti, fapt confirmat de c&atilde;tre poliţia judeţului Timiş. Apoi, sumele obţinute erau trimise în Gibraltar, pe numele a doi "parteneri" str&atilde;ini, Delfin Internaţional şi Private Course for Personal Development. Pentru adresa din urm&atilde; figureaz&atilde; şi una de e-mail, deschis&atilde; pe Yahoo.
"Am fost invitat&atilde; al&atilde;turi de alte persoane, la o prezentare susţinut&atilde; de o reprezentant&atilde; a firmei Delphin Internaţional, unde mi s-a prezentat, într-o atmosfer&atilde; de-a dreptul halucinant&atilde; - b&atilde;nuiesc c&atilde; ni s-a pus ceva în cafea - cum putem câştiga foarte mulţi bani, într-un timp relativ scurt. M&atilde; tenta câştigul substanţial, 1,5 miliarde lei în numai zece luni, pentru c&atilde; voiam s&atilde; înfiinţez o şcoal&atilde; pentru rromi. Tot ce trebuia s&atilde; fac era s&atilde; urmez un curs de specializare şi s&atilde; cump&atilde;r o carte în patru volume. Pentru a putea participa la prima prezentare trebuia s&atilde; achit suma de 430.000 de lei, în schimbul c&atilde;reia mi s-a oferit o medalie. Apoi persoana care a ţinut prezentarea la Craiova s-a autoinvitat la mine acas&atilde;, unde, folosind o tehnic&atilde; psihologic&atilde;, m-a convins s&atilde; m&atilde; împrumut la banc&atilde;. Chiar m-a ajutat s&atilde; obţin creditul mult mai repede. Apoi a mers cu mine s&atilde; schimb leii în euro, dup&atilde; care i-a luat şi i-a virat într-o banc&atilde; din Spania. Cartea pe care am cump&atilde;rat-o m-a costat 100 de euro, iar cursul 2.190 de euro. Sunt convins&atilde; c&atilde; este vorba de o firm&atilde; care lucreaz&atilde; în stil mafiot, ameţindu-i pe creduli", povesteşte una dintre victimele afacerii, V. T. Acesta este doar unul din miile de exemple în care oameni creduli, mânaţi de iluzia îmbog&atilde;ţirii peste noapte, i-au îmbog&atilde;ţit pe alţii.
În cele din urm&atilde;, escrocheriile "delfinilor" au ieşit la iveal&atilde;. Aceştia erau în atenţia poliţiei înc&atilde; de la înfiinţarea jocului. Acuzaţiile care se aduc patronilor jocului sunt: evaziune fiscal&atilde;, înşel&atilde;ciune, asociere pentru comiterea unor infracţiuni şi exercitarea unor acte de comerţ în favoarea unei societ&atilde;ţi str&atilde;ine. Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au stabilit c&atilde; ar&atilde;deanca Camelia Zachar, în vârst&atilde; de 32 de ani, administrator al firmei Center Business Consulting, a facilitat, în perioada 2002-2003, obţinerea de c&atilde;tre dou&atilde; firme din Gibraltar a unor venituri de peste 11,4 miliarde de lei din vânzarea volumelor - "Calea Succesului". Pe lista acuzaţilor sunt mult mai multe persoane cercetate penal. Numai din judeţul Timiş au fost identificate peste 900 de persoane care au achitat prin virament bancar cei 2.290 euro c&atilde;tre firma din Gibraltar şi alţi peste 1.200 de oameni înscrişi pe listele jocului "Delphin". Organizatorii escrocheriei au reuşit s&atilde; strâng&atilde;, în mai mult de un an, adepţi din Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Sibiu, Deva, Caransebeş, iar în ultimul timp din Craiova. Organele de control abilitate spun, îns&atilde;, c&atilde; realitatea este cu mult mai crud&atilde;, pentru c&atilde; persoanele care au depus pân&atilde; în prezent plângeri penale nu reprezint&atilde; nici zece la sut&atilde; din românii înşelaţi prin intermediul acestui joc piramidal.
"Jocurile financiare piramidale sunt nişte proceduri ilegale de câştig, construite virtual sub forma unei structuri piramidale ale c&atilde;rei nivele sunt alc&atilde;tuite din persoane care pl&atilde;tesc o anumit&atilde; sum&atilde; la intrarea în schem&atilde;. Deşi aceste jocuri sunt interzise, iniţiatorii lor le dau o alt&atilde; form&atilde;, astfel încât s&atilde; par&atilde; totul legal. Regula general&atilde; de câştig este foarte simpl&atilde;: persoanele care ajung în fruntea piramidei pot câştiga bani, numai dac&atilde; mai intr&atilde; în schem&atilde; o mulţime de oameni la baza piramidei. Fiecare persoan&atilde; trebuie s&atilde; pl&atilde;teasc&atilde; o tax&atilde; de intrare, dup&atilde; care este obligat s&atilde; recruteze alţi oameni care s&atilde; achite şi ei taxa de intrare. Câştigul lor este format din suma taxelor de intrare a persoanelor de la baza piramidei", declar&atilde; comisar-şef Ilie Vil&atilde;u. Acesta a mai precizat c&atilde;, în cazul în care vor fi depuse plângeri la IPJ Dolj, lista cu aceste persoane din Craiova sau din judeţ va fi trimis&atilde; ofiţerilor Serviciului de Investigarea Fraudelor Timiş spre cercetare, dat fiind faptul c&atilde; ei se ocup&atilde; de dosar. Cei care promoveaz&atilde; aceste scheme sunt maeştrii în psihologia maselor. La întrunirile de recrutare se creeaz&atilde; o adev&atilde;rat&atilde; frenezie, o atmosfer&atilde; de entuziasm în care presiunea exercitat&atilde; de grup şi promisiunile unor venituri peste noapte manevreaz&atilde; l&atilde;comia sau frica oamenilor de a pierde o afacere bun&atilde;. "Mi-a vorbit atât de mult de unica şans&atilde; extraordinar&atilde; pe care viaţa mi-o ofer&atilde; acum. Cu alte cuvinte a folosit o arm&atilde; psihologic&atilde; prin intermediul c&atilde;reia a câştigat din fericire doar o b&atilde;t&atilde;lie şi nu r&atilde;zboiul. Ne-au ameninţat c&atilde; în cazul în care vom înc&atilde;lca acordul de confidenţialitate ne vor obliga s&atilde; pl&atilde;tim 10.000 de euro. Mai mult, au afirmat c&atilde; nu o s&atilde;-i poat&atilde; opri nimeni. Aici au clienţi care vin din Orşova, Severin, Tg. Jiu, Rm Vâlcea etc. Nu înţeleg de ce poliţiile judeţene nu colaboreaz&atilde; pentru a vedea câte persoane se afl&atilde; în postura de &laquo;victim&atilde;&raquo;. Este adev&atilde;rat c&atilde; am fost naivi, îns&atilde; poliţia ar putea stopa extinderea acestor escrocherii", mai spune craioveanca V. T. "Mai tare ca 6/49. Poţi s&atilde; faci bani astfel! Credeţi-m&atilde;: am încercat toate metodele rapide posibile. Aceasta este cea mai UŞOARĂ şi mai Rapid&atilde; cale...... Trebuie doar s&atilde; trimiţi câte 10.000 lei la şase adrese.........ca apoi s&atilde;-ţi fie enumerate pe list&atilde; o serie întreag&atilde; de adrese din întreaga ţar&atilde; unde poţi trimite banii". Acest mesaj este adresat persoanelor tentate de câştiguri iluzorii. Scrisorile în lanţ prin e-mail sunt tot nişte scheme piramidale financiare ilegale. De aceast&atilde; dat&atilde;, folosind tehnica internetului, se compune o list&atilde; de şase persoane şi se solicit&atilde; investiţie de "numai" 60.000 de lei! !!
Câştigul promis este iluzoriu, întrucât schema piramidal&atilde; funcţioneaz&atilde; numai pentru cei care au iniţiat acest "joc", în timp ce marea majoritate a participanţilor îşi pierd investiţiile!
Maria HUCULICI
Larisa MITITELU

22.06.2006] O amplă piramidă internaţională “a căzut” graţie intervenţiei poliţiei

În cadrul efectuării măsurilor operative de investigaţie, acumulării informaţiilor despre activităţi infracţionale transfrontaliere pe teritoriul Republicii Moldova, lucrătorii Departamentului Serviciilor Operative MAI au recepţionat informaţii operative despre existenţa şi activitatea în ţară a unei piramide financiare, care avea drept scop sustragerea de la cetăţeni a mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari, prin înşelăciune şi abuz de încredere.
Pe parcursul efectuării măsurilor operative de investigaţie, întru stabilirea tuturor circumstanţelor activităţii criminale, organizatorilor, conducătorilor, precum şi a agenţilor economici, implicaţi în activităţile infracţionale, au fost stabilite următoarele:
Un grup de cetăţeni ai Romaniei şi Republicii Moldova, sub pretextul activităţii întreprinderii străine cu denumirea ”POWER EAGLES”, înregistrate în Marea Britanie, Gibraltar, au organizat întruniri-prezentări în masă a cetăţenilor, numărul cărora la fiecare întrunire varia între 500-600 persoane şi, folosind metode de influenţă psihologică în masă la nivel subconştient, prin înşelăciune şi abuz de încredere, au sustras sume considerabile de mijloace băneşti, însuşind cîte 2290 Euro sau 2980 dolari SUA de la fiecare cetăţean participant.
Structura organizaţiei este bine determinată, ierarhic structurată, avînd forma unei piramide financiare.
Pentru atragerea noilor parteneri ai aşa-numitei companii, la etapa iniţială erau organizate prezentări şi trening-uri, la care participau aproximativ 500-600 cetăţeni. Aceste seminare erau desfăşurate în incinta Casei de cultură din or. Călăraşi, avînd o durată de circa 4 ore. Pentru participare la seminar era achitată taxa, pentru bilet, în sumă de 200 lei. În schimb participanţilor se elibera cec de casă care nu conţine elementele necesare, nici măcar codul fiscal al întreprinderii. Astfel, în cadrul fiecărei întruniri, pentru vînzarea biletelor erau recepţionate mijloace băneşti în sumă de circa 120 000 lei. Aceşti bani nu erau reflectaţi în evidenţa contabilă a întreprinderii, fiind însuşiţi de către conducătorii acesteia.
În cadrul seminarelor, organizatorii sustragerii şi complicii acestora luau parte nemijlocită la şedinţe, participau activ la dezbateri, astfel fiind redată imaginea unei companii de mare succes, care deja şi-a onorat obligaţiile financiare faţă de „partenerii-creditori” ai săi.
Pentru o influenţă mai puternică asupra potenţialelor victime, la aceste seminare era obligatorie prezenţa în ţinută oficială. Seminarele erau prezidate de către cetăţeni ai României, Moldovei, discuţiile fiind purtate în limbile română şi rusă, fiind invitaţi în calitate de oratori/prezentatori angajaţi experimentaţi ai posturilor de radio şi televiziune.
Ulterior, după participare la prezentaţie, participanţii semnau declaraţia de confidenţialitate şi interviul final. După aceasta, doritorilor erau înmînate două dispoziţii bancare pentru efectuarea plăţii în sumă de 2290 Euro sau 2980 dolari SUA în decursul următoarelor 3 zile.
Fiecare participant deschidea în instituţii financiare cîte un cont bancar şi transfera prin intermediul acestuia mijloacele băneşti pe conturile la 2 întreprinderi din zonele off-shore:
„POWER EAGLES” LTD cu adresa juridică GIBRALTAR Europort 42 B of. 7 în persoana directorului FASSLER Stefan Andreas Daniel domiciliat în Monaco şi „EUROPEAN SUCCES MLM” cu adresa juridică 21 St. Thomas Street–Bristol BS1 6JS-England, dir. Krutek Emil - cetăţean al Cehiei.
Conform dispoziţiilor de plată, suma de 140 USD era achitată pentru procurarea cărţilor “Calea Succesului”, care de-facto nu sînt altceva decît o colecţie de exerciţii psihologice pentru dezvoltarea concentraţiei, memoriei, exerciţii fizice pentru fitness, etc., care ar putea fi procurate în orice librărie la preţuri mult mai mici.
Restul sumei de 2840 USD era achitată pentru treninguri de afaceri.
Ulterior, după suspendarea operaţiunilor pe conturile bancare, banii erau transmişi de către participanţi în numerar nemijlocit organizatorilor şi complicilor, fără a primi în schimb careva documente confirmative.
Ulterior, în restaurante, hoteluri, case de cultură, se desfăşurau diferite întruniri cu reprezentanţii conducerii organizaţiei. În cadrul acestor seminare noilor membri le erau prezentate şi explicate diferite scheme de îmbogăţire rapidă, metode de atragere a noilor membri.
Gruparea criminală menţionată are o structură bine organizată, ce activează sub egida întreprinderii cu căpital străin „PROMOTION INVESTMENT” S.R.L., cu adresa juridică mun. Chişinău str. Gh. Cojbuc, 13, ap.39, fondatorul şi administratorul căreia este cetăţeanul român Braşoveanu Florin, a.n. 11.07.1962, Întreprinderii mixte „CONSULTING SERVICE GRUP” SRL, cu adresa juridică mun. Chişinău str. Sfatul Ţării, 27 of. 13, fondatorii căreia sînt Vlas Oxana şi Krutkova Tatiana.
Conform unor date preliminare, numărul pătimaşilor este de circa 1000, iar sumele de bani sustrase circa 3 mln. USD.
Multe persoane au rămas fără apartamente, au împrumutat mijloace băneşti pentru a intra în “piramidă”, au primit credite prin intermediul instituţiilor financiare.
Activitatea ilicită a acestei grupări criminale este înfăptuită în următorul mod:
1. Iniţial se racolează persoana, căreia i se propune de a deveni membru al unei companii cu imagine de mare succes.
2. Persoana se invită la un seminar, unde participă aproximativ 500 - 600 cetăţeni, dintre care o parte fiind cointeresaţi, avînd rolurile împărţite între ei şi folosind metode de influenţă psihologică la nivel subconştient, conving persoana racolată să accepte condiţiile impuse.
3. Persoana convinsă este impusă să semneze un contract prin care procură aşa-zisul „succes” la suma de 2980 dolari SUA .
Achitînd suma menţionată în conturile companiilor “Off-shore”, ultima poate participa la diverse întruniri cu reprezentanţii conducerii grupării în cauză, unde i se prezintă şi se explică scheme de îmbogăţire rapidă şi metode de atragere în organizaţie a noilor membri pentru a procura „succes”.
4. Suma însuşită de la cetăţeni este repartizată între membrii grupării în modul următor:
Poziţia 1: AA (asistent aspirant) – 540 euro,
Poziţia 2: A (asistent) – 540 euro + 360 euro,
Poziţia 3: AM (asistent manager) - 540 euro + 360 euro + 180 euro,
Poziţia 4: LM (liding manager) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro,
Poziţia 5: MD (manager director) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro + 110 euro,
Poziţia 6: GD (general director) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro + 110 euro + 100 euro.
La data de 17.06.06 în rezultatul unei operaţiuni speciale în timpul efectuării acestui trening în Casa de Cultură din or.Călăraşi, angajaţii Departamentului Serviciilor Operative a MAI au reţinut organizatorii acestei piramide, la faţa locului fiind ridicate diverse blanchete şi alte documente ce atestă activitatea criminală a grupării.
Este de menţionat faptul, că această metodă de însuşire a fost preluată din România, unde faptele elucidate sînt examinate în cadrul cauzei penale.
Aşadar, în perioada anilor 2002-2006, cetăţeanul Cehiei Krutek Emil a organizat activitatea pe teritoriul Romaniei activitatea unei piramide financiare identice, cu folosirea aceloraşi metode de trening şi influienţă psihologică. În activităţile date erau antrenate următoarele întreprinderi:
„DELPHIN INTERNATIONAL” S.R.L. cu adresa juridică Suite 3, Watergardens 4, P.O. Box 642, GIBRALTAR, „PRIVATE COURSE FOR PERSONAL DEVELOPMENT” cu adresa juridică Suite 3, Watergardens 4, P.O. Box 642, GIBRALTAR, SC “Center Business Consulting” SRL din Romania.
Ulterior, după pornirea cauzelor penale în Romania pe faptele date, înaintării învinuirii cet. FASSLER Stefan Andreas Daniel domiciliat în Monaco şi Krutek Emil - cetăţean al Cehiei, aceste persoane şi-au reorientat activitatea criminală spre Republica Moldova, făcînd astfel export de fraudă.
În prezent, autorităţile poliţieneşti din Republica Moldova deţin informaţii operative despre intenţia acestora de a organiza aceleaşi activităţi infracţionale pe teritoriul Ucrainei, fapt confirmat prin prezenţa cetăţenilor Ucrainei la prezenaţiile din or. Călăraşi.
La moment, bănuiţi în comiterea infracţiunii prevăzute de dispoziţia art. 195 alin. 2 Cod Penal, au fost reţinuţi următorii cetăţeni:
Braşoveanu Florin Gheorghe - cetăţean al Romaniei
Buleac Tică-Marius – cetăţean al Romaniei,
şi cetăţenii Republicii Moldova: Petrov Vasile, Gumeniţă Igor, Staşcu Andrei, Cociorvă Serghei şi Bolun Ion, care anterior au activat în Romania, fiind parteneri ai “Delphin International”.
În cazul în care persoanele menţionate vor fi acuzate de comiterea infracţiunii, ele riscă o pedeapsă penală în formă de privare de libertate pe un termen de la 10 la 25 ani.
Telefoane de contact pentru pătimaşi: 577-218, 577-180, 577-204.
( 07-02-2006 ) Controale
Intermediarii jocului piramidal Delphin cad unul după altul


• Garda Financiară Suceava a confiscat de la cel de-al treilea intermediar din judeţul nostru aflat pe poziţia de asistent manager 1,4 miliarde de lei vechi, aplicându-i şi o sancţiune contravenţională de 400 de milioane de lei vechi

• În urma acestei acţiuni, valoarea totală a veniturilor confiscate de inspectorii suceveni se ridică la 5,3 miliarde de lei vechi, iar cuantumul total al amenzilor însumează 1,4 miliarde de lei vechi

Garda Financiară Suceava l-a identificat la sfârşitul săptămânii trecute şi pe cel de-al treilea intermediar al jocului piramidal Delphin, aflat pe poziţia de asistent manager. Este vorba de o persoană fizică autorizată din municipiul Suceava, care a obţinut în perioada 2004-2005 venituri în sumă de 1,4 miliarde de lei vechi, bani care au fost confiscaţi de inspectorii suceveni. Totodată, agentul economic din municipiul reşedinţă de judeţ a primit şi o amendă de 400 milioane lei vechi. „Urmează să identificăm intermediarii de pe treptele a II a şi I a care au încasat comisioane, să vedem dacă au declarat veniturile obţinute şi au plătit pentru ele impozite la bugetul de stat. În caz contrar, este considerată evaziune fiscală şi vor fi întocmite dosare penale”, a declarat Ionuţ Vartic, comisar şef la Garda Financiară Suceava. Inspectorii suceveni au confiscat săptămână trecută venituri în valoare de 3,9 miliarde de lei vechi şi au aplicat amenzi în valoare de 1 miliard de lei vechi de la ceilalţi doi agenţi economici implicaţi în racolarea de clienţi pentru acest joc ilegal. Ionuţ Vartic a spus că cei trei agenţi economici au încălcat prevederile OUG nr. 99/2000. Acest act normativ prevede că sunt considerate practici comerciale interzise vânzările piramidale, vânzările practicate prin procedura „bulgărelui de zăpadă” sau alte procedee similare care constau în special în oferirea de produse sau servicii făcându-i pe consumatori să spere că le vor obţine fie cu titlu gratuit, fie la un preţ redus faţă de valoarea lor reală şi condiţionând vânzarea de plasarea contraplata de tichete, bonuri către terţi sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri. „Este considerată ilegalitate faptul de propunere unei persoane să colecteze adeziuni sau să se înscrie pe o listă făcând-o să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, adică exact ce au făcut acei intermediari suceveni”, a explicat şeful Gărzii Financiare.
• „Reţeta îmbogăţirii” promisă de jocul Delphin se obţine cu 2.290 de euro

Controlul inspectorilor suceveni a vizat produsul „Cartea Succesului” oferit de societatea Delphin International, firmă cu sediul în paradisul fiscal Gibraltar. Societatea promovează acest manual de „îmbogăţire rapidă” contra sumei de 2.290 de euro, promiţând câştiguri de ordinul zecilor de mii de euro. Reprezentantul acestei firme în România este Center Buissness Consulting din Arad, care a deschis puncte de lucru la Zalău, Medgidia, Câmpina, Sighişoara şi Roman şi se ocupă cu racolarea de clienţi, organizarea de cursuri şi tipărirea materialelor promoţionale, manualul fiind vândut direct din Gibraltar. Cei trei întreprinzători suceveni au racolat persoane din judeţul nostru şi le-au dus la şedinţele de prezentare pe care le organizează firma arădeană la Roman. Taxa de participare la aceste şedinţe este de 430 de mii de lei vechi. După o scurtă prezentare a firmei din Gibraltar, „clienţii” semnează un acord de confidenţialitate prin care se obligă să nu divulge „reţeta îmbogăţirii”, în caz contrar putând interveni o penalizare de 10 mii de euro.

• Jocul piramidal Delphin are şase nivele

Îmbogăţirea este posibilă doar dacă în termen de trei-patru zile de la şedinţa de prezentare se plătesc 2.290 de euro către firma Private Course For Personal Development din Gibraltar, sumă care trebuie achitată într-un cont bancar din Spania. Din această sumă, doar 100 de euro reprezintă preţul celor patru volume ale cărţii „Calea Succesului”, restul fiind contravaloarea cursurilor şi a trainning-ului. Jocul piramidal Delphin mai implică încheierea unui contract de comision şi a unei fişe de membru. Pe cele şase trepte ale jocului piramidal, banii se împart astfel: director general- 100 de euro, manager director-110 euro, leader manager-120 euro, asistent manager-180 de euro, asistent-360 de euro, asistent aspirant-540 de euro, partea cea mai mare a sumei- 880 de euro, fiind direcţionată către Course For Personal Development. Regula de câştig în aceste jocuri piramidale este simplă: persoanele din vârf (director general, manager director) câştigă bani numai dacă piramida este alimentată de la bază, adică de la asistenţii aspiranţi. Taxa de intrare în sistem este distribuită la nivelele superioare. Pentru a recupera banii investiţi, persoanele nou-implicate trebuie să convingă pe alţii să intre în sistem. Jocul este perpetuat, astfel că la vârful piramidei ajung sume colosale.


In jocul piramidal Delfin Retele internationale de facut bani
DATA PUBLICARII: 13/01/2006
In ultima vreme, la sedintele "delfinilor" vin clienti din Republica Moldova. Acestia sint adusi cu mai multe autocare inmatriculate peste Prut. Procurorii de la Crima Organizata fac cercetari in acest caz.
In urma cu citeva luni, Casa de Cultura a Sindicatelor din Roman a fost
inchiriata de reprezentantii unei societati comerciale din vestul tarii, care a
fondat un joc de tip piramidal. "Delfinii" au reusit sa atraga sute de
persoane care, in schimbul citorva mii de dolari, au fost introduse in
sistem. Chiar daca amanuntele acestui sistem au fost tinute secrete,
"reteta" jocului este una simpla. Fiecare nou venit contribuie cu o suma de
bani, prin cumpararea unor carti, dupa care este obligat sa aduca in sistem
noi membri.
Cu cit numarul membrilor introdusi in sistem de fiecare membru vechi este
mai mare, profitul creste exponential fata de suma investita initial. Cu toate
ca sistemul acestui joc este unul subred, in ultima vreme numarul
"delfinilor" creste. Mai nou, organizatorii acestui joc au reusit sa-si aduca la
Roman clienti din afara granitelor tarii. Astfel, in ultimele saptamini, in piata
Roman Voda au putut fi vazute citeva autocare inmatriculate in Republica
Moldova, autocare cu care sint aduse, de peste Prut, citeva zeci de
persoane care au fost convinse "sa intre in hora delfinilor".
2.290 de euro pentru a inota in ape tulburi
Persoanele atrase in acesta "afacere" sint invitate la un seminar
de afaceri sau o sedinta de vinzari directe, unde vedeta este un
personaj, de regula tinar, foarte bine imbracat, si care apare la
volanul unui autoturism scump. Intrarea la seminar costa citeva sute de mii
de lei. In schimb, participantii primesc o medalie din
tinichea. Esenta "afacerii" consta in vinzarea cartii "Calea
Succesului", contra sumei de 2.290 de euro. Organizatorii le cer
invitatilor sa se hotarasca pe loc, acordindu-le citeva zile pentru a face rost
de bani. In cazul in care nu dispun de acesti bani, participantilor li se
sugereaza sa se imprumute, la fel cum au facut cei vechi in sistem.
Persoanele invitate, care primesc un ecuson cu inscriptia "Delfin 1", trebuie
sa achite taxa de 2.290 de euro pentru a intra in sistem.
In continuare, organizatorii vor achita vechiului m

MesajScris: 4-Noi-2007, 08:05
de Vizitator
murfatlar scrie:inca mai functioneaza?
d-l Felix de la Timisoara ar trebui aranjat.
cei care s-au facut barosani,platesc impozit si au acoperire.

iata adevarul: functioneaza si oamenii trebuie sa stie adevarul
11.05.2007 Ora 08:25
Caracatiţa „Delfin”

ORADEA - Despre „delfinii ucigaşi”, din cauza cărora trei ieşeni au ajuns datori vânduţi şi s-au sinucis, ziarele au scris pe larg, o serie de articole putând fi lecturate la adresa de internet www.rodsa.ro/presa_despre_delphin.htm
În Bihor, „delfinii” au venit în 2002, adunând si lamurind naivi în saloanele de lux ale hotelurilor Dacia din Oradea si Padis din Baile Felix. Dupa câteva avertismente din presa bihoreana, au migrat apoi în judete vecine, continuând înca sa racoleze si bihoreni la întrunirile din judetele Salaj si Arad.
Presati de iminenta lege care va incrimina penal organizarea de jocuri piramidale, „delfinii” si-au intensificat activitatea în ultimele luni.
Cartea Cartilor...
Astfel, la finele lui aprilie, Garda Financiara din Arad a descins la sediul din Arad al Private Course for Personal Development. „Pe lânga documentele de constituire a reprezentantei s-au verificat importurile de materiale promotionale. Au fost confiscate 6.576 de carti în valoare de 164.000 euro si 1.601 genti folosite la ambalare, în valoare de 3.200 euro.
Din datele detinute, creierul afacerii este elvetianul Stefan Andreas Daniel Fassler, domiciliat în Monaco si reprezentant al societatilor comerciale &laquo;Delphin International Limited&raquo; si &laquo;Private Course for Personal Developement Limited&raquo;, ambele înregistrate în Gibraltar. Avem indicii ca
în spatele afacerii mai sunt cehul Emil Krutek si aradeanca Ana Camelia Zachar”, a declarat Sorin Cârti, comisarul-sef al GF Arad.
Interesant este ca desi o carte este evaluata oficial la mai putin de 25 euro, clientii „delfinilor” sunt convinsi sa dea pe ea 2.290 de euro! Cum? Printr-un show regizat în care li se spala creierele novicilor. Esenta este însa promiterea unor comisioane de 540 de euro pentru fiecare persoana adusa în sistem si lamurita, la rândul ei, sa dea cei 2.290 de euro. În plus, pe lânga cei 540 de euro de la fiecare „pui” de delfin, se mai promit înca 360 de euro de la fiecare „nepot” de delfin.
Astfel, dupa recuperarea investitiei initiale, fiecare „delfin bunic” urma teoretic sa primeasca lunar mii de euro, fara sa mai faca nimic.
Greu de recuperat
Cert e ca la fiecare racolare organizatorii îsi iau partea leului, adica 1.440 de euro. Iar banilor adunati li se pierde urma în paradisul fiscal din Gibraltar, astfel ca procurorii de la DIICOT au început înca din 2004 cercetari privind o evaziune fiscala de peste un milion de euro.
În plus, destui recolati nu au mai reusit sa gaseasca alti creduli, astfel ca nu si-au mai recuperat investitia. O parte din ei au depus plângeri la Politie, însa „creierele” afacerii sunt bine-mersi în tarile calde, departe de bratul autoritatilor românesti.
Metodele importate sunt atât de eficiente si incredibile încât autoritatile competente au banuit la un moment dat ca se apeleaza si la substante halucinogene pentru „hipnotizarea” credulilor momiti la prezentarile retetei de îmbogatire fara efort. În 2003, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a controlat compozitia cafelelor si sucurilor oferite la un „Delfinariu”, dar rezultatul analizelor a fost negativ.
Victimele „delfinilor” se feresc sa-si dea numele, fie de rusine ca au cazut în plasa, fie de teama de a nu fi responsabilizati prin contractul de confidentialitate.
„Marele secret”...
Initial, potentialii clienti sunt tinuti în suspans, iar când sunt chemati la întruniri li se spune ca li s-a facut o favoare si ca ei sunt „alesii” care vor afla „marele secret al îmbogatirii peste noapte”.
Urmeaza semnarea unui set de formulare, printre care si un acord de confidentialitate, prin care semnatarul se obliga sa plateasca zece mii de euro daca relateaza ce se întâmpla la „Delfinariu”.
La întruniri, participantii sunt împartiti în doua tabere. „Îti dau o eticheta adeziva cu numele si un cod si esti asezat între doi oameni din sistem, care au ecusoane. La un moment dat, toate cele 200-250 de persoane se urca pe scaune si bat frenetic din palme, pe muzica. Se spune sa avem cu noi buna-dispozitie si sa facem ce face celalalt. Pe scena urca un asistent manager care repeta mereu ca cei intrati în firma vor câstiga foarte multi bani.
Îti intra la inima când îti aminteste ca la serviciu te dispera seful... dar ca toate se pot schimba, pentru ca poti câstiga multi bani. Aduce vorba despre aspiratii, dorinte, teluri. Apoi e prezentat sistemul: când intri în firma esti asistent aspirant, subordonat unui asistent care îsi câstiga banii pentru sfaturi, elan si entuziasm. Ca asistent aspirant trebuie sa aduci un alt asistent aspirant”, povesteste un patit.
Efecte psihologice
Apoi se explica sistemul bonusurilor. „Atunci începi sa visezi. Toata lumea striga &laquo;Super&raquo; si &laquo;Go delphin&raquo;, deodata, de parca ar fi în transa. Cine da banii? Publicul raspunde: banca! La final, managerul mai subliniaza ca pentru o afacere traditionala avem nevoie de un miliard de lei. Si ca ei vând produsul „Cheia succesului&raquo; în patru volume. Discutia continua în ordine descrescatoare: ca nu trebuie sa dam nici 900 milioane, nici 700 milioane si tot asa, doar 2.290 euro, pentru care vom primi cartile”, completeaza victima.
Pentru a-i impulsiona pe novici, deseori este adus pe scena un barbat care pretinde ca nu avea nici banii pentru intrarea la prezentare, daramite cei 2.290 de euro. Însa ca se va împrumuta, pentru ca-i va recupera rapid, iar apoi se va îmbogati.
Lege contra piramidelor
Specialisti din Ministerele Finantelor si Administratiei Interne, precum si de la Loteria Nationala, lucreaza de doua luni la un proiect de lege pentru incriminarea organizarii jocurilor piramidale ca infractiune. De vidul legislativ de pâna acum profita înca, si în Bihor, organizatia „Delfin”, care lamureste naivii sa dea 2.290 de euro pe o asa-zisa Carte a Succesului, precum si unele sisteme care aduna taxe consistente propunând în schimb „rate gratis la autoturism”. Pentru ca initierea de sisteme piramidale e considerata acum doar contraventie, autoritatile nu le pot cerceta decât - eventual - pentru evaziune fiscala, cum s-a descoperit la „delfini”.
Elaborarea legii este însa dificila, pentru ca ea sa nu se contrazica prevederi din Legea nr. 650/2002, care reglementeaza functionarea vânzarilor directe tip MLM. Mai cu seama în sistem MLM functioneaza de ani de zile, fara probleme, firme renumite precum Herbalife, Avon, Amway etc. Dealtfel, asociatia MLM incrimineaza de mai mult tip piramidele tip „Delfin”.
„Toti striga &laquo;Super&raquo; si &laquo;Go delphin&raquo;, deodata, de parca ar fi în transa. Cine da banii? Publicul raspunde: banca!”
„Blestemul faraonilor”
Jocurile de tip piramidal - oferte ademenitoare, dar înselatoare - au facut în România aproape 6 milioane de victime. Cei care au investit în astfel de „afaceri”, Caritas, SAFI, Gerald, Mondoprosper, Philadelphia etc., nu si-au recuperat niciodata banii. Pagubitii FNI, desi initial li s-a dat câstig de cauza, mai au de asteptat dupa ce magistratii au scos CEC-ul de pe lista celor responsabili de paguba provocata „investitorilor” de catre Maria Vlas&comp.

Cristian Horgos
Tu ce părere ai?
Există 39 păreri pe această temă
Comentariu de la : Anonim

21.07.2007, Ora 16:17
Adevarul gol golut%
la caritas stateai acasa si luai de 8 ori dupa 3 luni.La delphin nu delfin trebuie sa faci ceva.si inca ceva .Nimeni nu este obligat sa o duca mai bine.Voi cei care ati creat ctul sinteti invidiosi pe comisioanele care se cistiga sau sinteti patroni si aveti nevoie de slugi.Din 2002 tot spuneti Un nou joc piramidal.Oameni buni hotaritiva ori e nou ori e vechi si jocurile piramidale sint interzise prin lege demult.Dle HORGOS ceea ce ati asezat cu atita efect negativ nu este decit o reclama gratuita .Si drept dovada ca functioneaza nimeni niciodata nu va putea opri ceva ce este <LEGAL> De impozitul pe profit ati auzit?.Deci este legal.Mai aveti de invatat pt.ca in Baneasa nu ati invatat chir tot.Apropo de ce nu va dati nr. de tel.va este rusine de ceea ce afirmati?

Comentariu de la : Mugur

10.07.2007, Ora 12:40
Iata de ce este perfect legal


Comentariu de la : Anonim

05.07.2007, Ora 12:46
daca vrei sa pierzi intra
eu eram stresat pt ca o cunostinta se imbogatrea pe zi ce trecea mai repede plimbari la mare munte in sttrainatate si nu stioam de unde dar acum ca am aflat ma-m calmat multumesc celui care ma avertizat cu toate ca el fusese racolat si a incercat sa imi explice ce si cum in ce consta treaba binenteles ca am fost la pers respectiva si iam spus sa se uite pe net la delphihn si a inceput sa rada si sa imi spuna ca eu cred asa ceva deci???????? cine se incumeta o sa aiba masina ca a lu ala din reportajul stiri antena 1 sa nu va lasati ademeniti

Comentariu de la : Anonim

21.06.2007, Ora 22:40
incultii delfinasi
teapa 100%

Comentariu de la : Anonim

20.06.2007, Ora 08:14
despre jocurile caritas
aceste excrochrii nu ar avea loc daca : guvernul nu ar fi bagat in asa ceva si daca nu ar exixta atat de multi escroci care sa se bage in asa ceva.daca ai putin bun simt nu poti sa te gindesti sa cistigi atatia bani de la alti potentiali participanti care sint la fel de escroci ca tine

Comentariu de la : Anonim

17.06.2007, Ora 07:41
nu intati in joc
este cea mai mare prostie de joc ce a aparut in tara.Dar tot e bine ca sunt fraier si la noi in tara care pun botu.Am fost si eu la Definar,nu am intrat,nu au reusit sa ma convinga,este o afacere in care tu strici prietenia cu prieteni pe care reusesti sai minti si bine inteles cu neamurile,pe cine duci doar persoane cunoscute,nu opresti un strain pe strada,vrei sa faci bani haide cu mine.nu stiu cei care sunt intrati cum pot dormi linistiti noptile sau sa ai siguranta zilei de maine ca poti iesi linistit din casa,mai bine muncesc toata viata si am sufletul curat,ca nu am prostit pe nimeni.

Comentariu de la : Anonim

03.06.2007, Ora 21:22
delfin
alta teapa mare

Comentariu de la : olarescu ovidiu florian

01.06.2007, Ora 19:40
parerea mea este:


Comentariu de la : adin

14.05.2007, Ora 13:26
pt ramona
dupa vocabularul de mahalagioaica tind sa cred ca esti la fel de blonda ca lavinia!!!!da cam cati ani are lavinia asta????

Comentariu de la : luci

14.05.2007, Ora 13:22
vai vai
vai ramona dar ce ti-a facut fata aia de vorbesti asa de ea?

Comentariu de la : Anonim

13.05.2007, Ora 01:34
cultura
fa diferenta intr-e pocaiti si 'afacere':delfin,ilfero,caritas,etc dar si intr-e cei care stiu sa faca o afacere prin munca cinstita,sau mai cultiva-te.pa

Comentariu de la : Anonim

12.05.2007, Ora 19:39
poza?
Nu aveti cumva o poza cu Lavinia Lung? Ar trebui incarcat pe net si pus un link pentru accesul tuturor, sa vedem si noi, ce fel de curva e gagica.

Comentariu de la : ramona pop

12.05.2007, Ora 11:41
tarfa romaniei=>LAVINIA LUNG


Comentariu de la : Anonim

12.05.2007, Ora 09:45
Fraieri
sa le rupem gatu pe rand si sai facem in mizerie de delfini,rechini pesti etc

Comentariu de la : Aproape fraierit

11.05.2007, Ora 23:17
P.S.
Asa zisul 'prieten', care a incercat sa ma vanda, a tras teapa cu delfinii, a ramas cu investitia nerecuperata si el si sotia lui+un bebelus acasa. Ani de zile a tras din greu ca muncitor, sa-si plateasca datoria, ca nu dispuneau de cele 2x2290 euro. Frumos, nu?
Nu te mai judec domnule, dar o meriti soarta asta!

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 23:07
aproape fraierit
Acum 4 ani am fost si eu invitat de catre un 'prieten' la un meeting in Zalau, la sala de cultura. Pana atunci eu habar nu aveam de firma respectiva, doar povesti fabuloase auzeam de o posibilitate de a face bani rapid si cu puntin efort. El imi prezenta salata asta ca si un sistem MLM, care mai contine si cursuri de management, care se va finaliza cu un examen si cu o 'diploma'. Am fost interesat si am mers pana acolo, cu un microbus inchiriat de ei. Toti am platit 600 mii lei pentru drum si protocol. Multumesc, pentru drum ajungea si 250 mii, iar protocolul ala nu costa mai mult de 50 mii lei, restul a fost asa zisul pret de chirie a salei de cultura si alte cheltuieli. Am intrat, am ascultat o gramada de tampenii de abureala si dupa prima ora am primit in mana contractul de confidentialitate. Pana atunci nu ne-au zis nimic ce si cum, doar abureli de clasa a 3-a. Dupa semnat am aflat adevarul despre sistem, ca e un joc piramidal de tras teapa, nimic altceva. Am vazut pe scena oameni disperati de recuperarea investitiei, cu cine stie ce datorii in spate. Aveau costume si incaltaminte ieftine, fara calitate. Cui ii merge bine, nu asa se inbraca - inca un detaliu tradator. Am vazut aceasi lucru si vis a vis de scena, niste maimute disperate care canta foarte prost textul tocit, super...go delphin...fara nici un entuziasm adevarat si spontan. Disperarea deja scotea scantei in sala, trebuiea doar sa o observi. Cu 2 ani in urma am participat la o firma straina in domeniul consultantei de asigurari de viata, colaboranti cu firma renumita AIG Life si din fericire la cursurile lor am invatat care este diferenta intre MLM si jocurile piramidale si cum functioneaza un asemenea sistem. Ne-au invatat si chestii psihologice care m-au ajutat foarte mult in viata de zi cu zi, m-au invatat cum sa citesc din reactiile oamenilor. Este adevarat ca in domeniul asigurarilor n-am avut mare succes, probabil eram inca prea tanar, nu sugeram destula incredere...dar in orice caz un avantaj foarte mare am avut din lucrurile invatate acolo, adica mi-am dat seama imediat ca ceva nu e in regula cu 'delfinii' astia si nu m-am bagat in jocul lor. Era foarte tentant, dar fiind cu ochii deschisi, am evitat o TEAPA MARE.
Majoritatea oradenilor au intrat prin intermediul 'afaceristului', fost sofer de camion, numit Richie, cine prin relatiile lui la banca BRD a rezolvat credite de o zi pe alta pentru noii membrii ai firmei de tras teapa. Sa te ia dracul domnule. Multi si-au pus casa, masina si cine mai stie ce sa intre cu toata familia in sistem si dupa aia au pierdut banii si poate si garantia pe credit. Firma sa fie 'legala', in schimbul sumei in euro oferea un produs, adica cursul de management, care era defapt doar un pachet de carti care nu au nici o valoare profesionala.
Este o vorba, DACA ESTI PROST, MERITI SA O PATESTI!

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 20:51
ahhhh
zicetimi careva adresa pocatitilor alora sa ma duc sa le fac o vizita sau si la curva aia la lavinia lung.

Comentariu de la : ramona pop

11.05.2007, Ora 20:38
:) sa le-o trag in gura de milogi


Comentariu de la : Paul

11.05.2007, Ora 18:49
este ceva dreptate
sunt foarte familiarizat cu ceea ce se intampla acolo,dar nu cred ca cine va spala creere la prezentare, cred ca este doar lacomia omului de a avea mai mult , nimeni nu este obligat sa faca nimik , daca nu le place ceea ce se intampla acolo pur si simplu pleaca, dar daca unele persoane cred ca se pot imbogatii din asta o fac, dar sunt altii care cred ca pot dar dau gres si de aceea se intampla ce se intampla cu unii, ca in tot in viata exista un risc

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 18:15
sa ii prid numa pe pocaitii aia!!!
cand i-am prins le-am bagat pula in gura !

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 17:26
mor de ras !! =))


Comentariu de la : Steveee

11.05.2007, Ora 17:24
depinde de om
Unii vor castig mare fara efort, altii cred in munca. Primii intra in jocurile asta tampite, ceilalti is vad de teaba.
Cred ca de cand eram in clasa a X-a de sute de ori am fost invitat la mitinguri de acest gen. In fine, mi-am zis parerea, dar tot am participat numai sa ma lase in pace asa zisii prieteni, care vor sa profite pe seama mea.
Prima data la un asemenea miting am oprit prezentarea si am inceput sa-l contrazic pe tip care vorbea... Am fost tare blestenat. De toti clasificat drept prost. Acuma, in urma cu 10 ani, incet, dar imi urca tot castigul anual. Ceilalti? Au ramas cum au fost, muritori de foame, care inca si acuma viseaza de un castig usor.

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 17:05
oameni handicapati
da sa-i bata d-zo cu delfinii lor cu tot...gunoaie spurcate...prostesc oamenii...sper sa ajunga sa arda in iad...cu toate familiile lor...cum prostesc ei lumea...si iara handicapatii pun botu la orice...ca la unii retardati...le poti vinde nisip in desert...la cat is de prosti...

Comentariu de la : dani

11.05.2007, Ora 16:58
:))
coarci....bine zici...futu-i in gura de pocaiti...eu completez....si pe amiricani sa-i fut inochiul maro!!!

Comentariu de la : coarci

11.05.2007, Ora 16:28
loserii
futui in gura de pocaiti! cum vor sa ne pacaleasca ,cu muzicile lor , ar trebui spanzurati de coaie.

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 14:05
doar invitat


Comentariu de la : NICU

11.05.2007, Ora 12:05
pentru alex
MLM-ul nu e neaparat un sistem de excrocare.Este un sistem de vanzare a unor produse sau servicii a caror pret ar fi mult mai mare daca ar fi vandute in sistemul traditional(import,transport,depozit,dis trbuitor,magazin).
Unele companii au reguli care impiedica pe cei care distribuie produsele lor sa creeze confuzii fata de calitatea sau utilitatea acestora.
Exista totusi oameni care lucreaza in sisteme MLM si care nu instruiesc corespunzator pe cei recrutati de ei motiv pentru care acestia ajung sa denatureze imaginea MLM-ului.
CA NOTA INFORMATIVA AS VREA SA STI CA SI ING-UL LUCREAZA TOT IN SISTEM MLM.
Diferenta este ca nu toti cei care vand cratite sau sampoane sint capabili sa prezinte un produs atat de complex.

Comentariu de la : Corectare

11.05.2007, Ora 11:46
Corectare
Jmecheria cu vilele de lux, prin '98, nu era de inchiriere ci de vanzare. Numa ca te trezeai cu niste titluri de prorpietate fara acoperire. O excrocherie grosolana...

Comentariu de la : MTS Leasing

11.05.2007, Ora 11:40
pardon, in iulie 2005...
apa, aerul si fraierul...

Comentariu de la : Tzeapa MTS Leasing

11.05.2007, Ora 11:29
Il Ferro seamana cu tzeapa MTS Leasing
Numai ca la Il Ferro e vorba de rate la mashini in timp ce la MTS Leasing era vorba de rate la case, vile, terenuri.
Aceiasi idee, alti fraieri. MTS a plecat cu banii in iulie 2055!!!

Comentariu de la : Ai Dreptate

11.05.2007, Ora 11:21
Tot la Hotelul Dacia isi racolau fraierii
Ma refer la cei cu inchiriatul vilelor din Spania...

Comentariu de la : Ai dreptate

11.05.2007, Ora 11:19
A mai fost la Oradea o tzeapa cu vile de vacanta prin Spania...
Ceva greci grashi, care bagau o gramada de bani seara la casino in Baile Felix, prin 1998, incojurati de gagici cu picioare lungi pana la gatul lor..

Comentariu de la : Anonim

11.05.2007, Ora 11:08
atentie!
Dragii mei....fiti atenti ca in aceste zile se desfasoara la Hotel Continental/Dacia o alta intalnire de scuturat bani...acum in domeniul turismului....hoteluri din Ungaria ofera pentru inchiriere apartamente de 5 stele pentru 30 ani ptr. aprox. 4000 EURO +200 EURO anual cheltuieli de intretinere.Sunt vinate din cartea de telefoane persoane cu nume unguresti,se cauta cupluri varstnice pensionare pentru contracte..apoi vine un reprezentant de la o banca oarecare din Arad si la o masuta de cafea la Lotus te convinge sa semnezi un imprumut de 4000 EURO sa platesti vacantele tale anuale de vis la Tenerife sau Tunis la WORLD TRAVEL Oradea.Toate astea fara ca reprezentantii firmei de turism din Oradea sa fie macar prezente la discutii.....hm....oare aceasta ce mai e?

Comentariu de la : Ruda cu Filip...

11.05.2007, Ora 10:47
...


Comentariu de la : romanian idiot

11.05.2007, Ora 10:32
romanian idiot
Ce contine cartea asta Delfinul ? cum de acapareaza atatia naivi ? stie cineva ?

Comentariu de la : Ruda cu Filip...

11.05.2007, Ora 10:22
Am fost si vazut
Am fost si eu la o prezentare Delphi care s-a tinut la Hotelul Padis din Baile Felix. Lucrurile s-au desfasurat asa cu sunt prezentate in articol. Acuma ma intreb daca nu cumva au pus ceva. Nu am intrat in sistem, Slava Domnului, ca ajungeam sa-mi vand dupa aceea prietenii si cunostintele ca sa-mi recupar banii. Ce as putea spune de cei care m-au chemat, niste escroci pe care i-am crezut prieteni, si pe care setea de bani i-a facut sa-si vanda prietenii. Intalnirea s-a desfasurat in mai multe reprize. Dupa prima repriza am crezut ca am nimerit la o casa de nebuni, aplaudau, se urcau in picioare pe scaune, cantau si intre timp tipul de pe scena iti starnea imaginatia, cum ai putea sa te imbogatesti. Aveam o stare ciudata, de nesiguranta, ca si cum ceva ar vrea sa puna stapanire pe mintea mea. Dar am amanat luarea unei decizii acolo asa ca dupa ce am plecat de acolo mi-am dat seama ca nu este decat o alta escrocherie piramidala ala Caritas. A mai fost cineva pe acolo?
Traistariu e „delfin“
AUTOR: ANDREI ASTEFANESEI
DATA PUBLICARII: 28/07/2006
Cunoscutul cintaret de muzica pop, care a reprezentat Romania la concursul „Eurovision“, este implicat in jocul piramidal Delphin. Acesta ne-a confirmat ieri ca activeaza de doi ani in firma si si-a racolat rudele si prietenii in sistem. „Este o afacere pentru oameni cu tupeu, smecheri“, a spus cintaretul. El a auzit ca la Iasi trei oameni s-au sinucis dupa ce au intrat in dubiosul joc piramidal. „Cred ca i-a ajuns disperarea“, a spus acesta
In jocul piramidal Delphin nu au intrat doar oameni simpli, ci si vedete de televiziune si show-biz. Unul dintre cei mai cunoscuti artisti care sint implicati in aceasta afacere este cintaretul Mihai Traistariu, cel care a reprezentat Romania la editia din acest an a Eurovision. „Este o afacere in care mie mi-a mers foarte bine. Am intrat in joc acum vreo doi ani si in primele zece saptamini am avut cel mai mult de lucru, pentru ca am dus multe persoane la Delphin International. Apoi totul a fost foarte usor, pentru ca banii veneau de la sine. Nu pot sa va spun citi bani am facut la Delphin, pentru ca nu am voie sa vorbesc despre afacere. Anul trecut, am cintat intr-o sala in care s-au intrunit cei din afacerea Delphin“, a spus Mihai Traistariu, care patru ani de zile a urmat si cursurile Facultatii de Matematica la Iasi.
Antena309 februarie 2007
Deşi poate părea incredibil, în România europeană a anului 2007 înfloreşte în continuare jocul piramidal "Delfin". În pofida faptului că nenumăraţi români s-au fript la Caritas sau Gerald, la sfârşitul săptămânii trecute, hotelul Confort din Otopeni a fost neîncăpător pentru miile de creduli care sperau ca, pe baza "schemei Delfin", să se umple de bani.

Situaţia este cu atât mai bizară cu cât, în ianuarie 2004, Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Timiş începea urmărirea penală împotriva capilor Delfinului. Ana Camelia Zachar, Vit Filler, Felix Danie Toana, Silviu Blidaru, Emil Krutek şi Stefan Fassler erau cercetaţi sub acuzaţiile de înşelăciune, spălare de bani, evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Dupa infintarea DIICOT insa, IPJ Timis si-a declinat competenta, iar dosarul 528/P/2005 s-a ratacit prin diverse sertare, astfel ca si in ziua de azi sefii Delfinului isi fac nestingheriti de cap. Cel mai spectaculos motiv pentru care acest joc piramidal continua sa prospere in Romania este insa situatia absurda a cadrului legislativ in domeniu. Pur si simplu Legea 650 din 2002 a stabilit ca organizarea unui joc piramidal reprezinta doar o contraventie, astfel incat anchetatorii, fie ei politisti sau procurori, sunt nevoiti, pentru a pune capat activitatii diverselor caritasuri care mai scot capul pe ici pe colo, sa alcatuiasca dosare penale pentru infractiuni precum evaziunea fiscala sau spalarea de bani. Asa s-a intamplat cu filiala ieseana a Delfinului, decapitata pe 30 iunie 2006 de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, in colaborare cu DIICOT. Seful local al Delfinului, Radu Constantin Boghian, se bagase in tot felul de combinatii, inclusiv in obtinerea de credite pe baza de documente false, iar politistii si procurorii au avut "de unde sa-l apuce". In schimb, activitatea jocului piramidal Delfin ar putea fi oprita doar pe baza unei hotarari judecatoresti. Toate incercarile Ministerului Administratiei si Internelor de a obtine modificarea cadrului legislativ si transformarea organizarii de jocuri piramidale din contraventie in infractiune s-au lovit insa de birocratia din Ministerul Finantelor. In Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ANAF, Garzii Finaciare, MAI si ai operatorilor din domeniu, s-au facut, in ultimii ani, cateva propuneri in acest sens. Initial, reprezentantii Ministerului Finantelor au acceptat, anul trecut, forma propusa de MAI, pentru a veni ulterior cu o alta propunere, de-a dreptul fantezista, din care incriminarea organizarii de jocuri piramidale lipseste. In vreme ce diversele "bisericute" din Ministerul Finantelor tot modifica proiectul de lege, Delfinul se umfla nestingherit. Numarul celor convinsi sa ingroape mii de euro in buzunarele capilor jocului creste de la luna la luna, sub privirile neputincioase ale oamenilor legii

Articolele publicate în săptămânalul CLUJEANUL, redactate de Laura Gal şi Romulus Deac, reprezintă una din puţinele anchete de presă din România în legătură cu proliferarea schemelor piramidale financiare ilegale. Meritul lor constă în faptul că au abordat profesional un aspect sensibil al afacerilor din zona cenuşie a economiei din România postdecembristă. Mai mult, consultarea unor surse relevante, inclusiv a Asociaţiei de Vânzări Directe din România -RODSA, denotă disponibilitatea redacţiei CLUJEANUL pentru o colaborare cu asociaţiile profesionale non-guvernamentale.
Mulţumim şi pe această cale distinşilor redactori pentru implicarea lor în probelemele industriei de vânzări directe din România!
Ancheta efectuată de cei doi redactori relevă adevărata faţă a unei afaceri tip Caritas, "importată" din Europa de Vest, care a reuşit să atragă un număr însemnat de persoane sub mirajul unor câştiguri subsatnţiale într-o perioadă scurtă de timp. Deşi autorităţile au fost sesizate asupra naturii acestei afaceri, DELPHIN îşi continuă nestingherită activitatea de recrutare a unor persoane credule.
Poziţia RODSA faţă de această afacere este fermă: DELPHIN International nu se încadrează în reglementările Codului Etic de Conduită a Vânzărilor Directe şi contravine Legii 650/2002. În consecinţă nu recomandă nimănui participarea la această schemă.
Citiţi în paginile de mai jos despre istoria afacerii DELPHIN International, modul de funcţionare, proliferarea ei în România, precum şi comentariile unor persoane abilitate asupra acestui tip de schemă piramidală:
(Întrucât paginile primite prin bunăvoinţa redacţiei Clujeanul sunt în format de tipar .GIF, vă rugăm să aveţi răbdare până se încarcă!)
Articol reprodus din BUNĂ ZIUA ARDEAL (08.02.2004)
Tentaculele Delfinului s-au extins in Ardeal
Sub protectia unei firme fantoma din Arad, o companie americana escrocheaza credulii. Dupa ce a facut jocuri de tip piramidal in mai multe orase din tara, inclusiv in Cluj, Delfin International s-a extins in Zalau si in Slatina. Firma-paravan a fost infiintata special pentru acest joc.
Autoritatile din Zalau nu au inceput inca ancheta penala. Cazul unui alt joc piramidal sta pe birourile Inspectoratului de Politie din Zalau de mai bine de un an, iar banii pagubitilor se duc in paradisuri fiscale, imposibil de urmarit.Inspectoratul Judetean de Politie din Salaj nu a reusit sa identifice pana la aceasta data decat 20 de potentiali pagubiti la jocul piramidal Delphin, de un an de zile de cand jocul este derulat in Zalau. Potrivit comisarului-sef al IJP Salaj, Iosif Ghiurca, lucratorii politiei au avut dificultati in primul rand in convingerea celor care au intrat in jocul respectiv ca au fost escrocati. Politia trebuia sa intreprinda un control impreuna cu Garda Financiara Zalau, insa parteneriatul a cazut. Surse din cadrul Garzii Financiare au declarat ca Politia economica, cea care a inceput oricum cercetarile, nu a mai contactat institutia. Nici Parchetul de pe langa Tribunalul Zalau nu a primit nici un act oficial din partea Politiei Economice. "La noi nu a venit nimic, nu stiu nimic despre jocul acela", a declarat prim-procurorul parchetului, Mircea Marincas.

Sanse mici de recuperare a banilor

Controlul de la Garda Financiara, planuit de mai mult timp, nu a mai avut loc din cauza ca afacerea Delphin a transpirat in presa. In plus, Garda Financiara nu se poate sesiza din oficiu in cazul respectiv, iar Politia Economica a taraganat cazul aproape un an, de cand este facut jocul in Zalau. "Trebuie sa-i convingem pe amaratii aceia ca au fost pagubiti si nu se stie daca isi vor recupera paguba", a declarat Iosif Ghiurca. Politia a deschis un dosar cu numar de lucrare penala in vederea deschiderii urmaririi penale pentru firma aradeana care organizeaza jocul in Zalau. Pagubitii au toate sansele sa nu isi mai vada banii, daca avem in vedere ca politia a deschis un dosar penal intr-un alt joc piramidal, Society Club, acum un an. La aceasta data inspectorii politiei se afla inca in etapa culegerii probelor si in acest caz. Potrivit lui Ghiurca, in cazul Society initiatorii jocului au fost identificati, insa pana acum nu s-a inceput urmarirea penala.

Capul afacerii in Romania, sub acuzare

Camelia Zachar, administratorul firmei care a initiat jocul Delphin in Zalau si Slatina, Center Business Consulting din Arad, sustine ca,de fapt, participantii platesc pentru un curs de management, in urma caruia cursantii pot castiga pana la 40.000 de dolari intr-un an. In realitate, initiativa este o pura escrocherie, iar Zachar a fost arestata in Arad pentru evaziune fiscala, inselaciune, asociere pentru comiterea unor infractiuni si exercitarea unor acte de comert in favoarea unei societati straine. Firma aradeana a facut jocuri si in alte orase, cum ar fi Baile Felix si Motru, Dolj. In cazul din urma, conducerea casei de cultura din localitate a reziliat contractul in toamna anului trecut dupa ce a realizat ca in realitate "cursul de management" pe care il gazduia este de fapt o escrocherie. Ulterior, Center Business a solicitat inchirierea unei case de cultura din apropiere, din comuna Strehaia. Consiliul Local a refuzat oferta.

"Cat se poate de ilegal"

Presedintele Asociatiei de Vanzari Directe din Romania (RODSA), Dan Dumitras, a atras atentia ca sistemul este "cat se poate de ilegal, categoric". "Delphin promoveaza recrutarile de persoane pe baza de taxa foarte mare si in absenta oricarui produs", a declarat Dumitras. Pentru a intra in joc, credulii platesc peste 2.290 de dolari, in schimbul carora primesc o carte fotocopiata in patru volume, cu costuri care nu depasesc o suta de mii de lei, si care contine "secretul imbogatirii". Banii stransi in Zalau si Slatina, si inainte in alte orase, inclusiv Clujul acum doi ani, au fost directionati spre firme din Monaco, Gibraltar si alte paradisuri fiscale, fara sa poata fi urmariti.

2200 de dolari ca sa intri in joc

Firma care a initiat jocul la Zalau a fost infiintata abia in martie anul trecut la Arad, de catre Camelia Zachar, cu putin timp inainte sa inceapa "seminariile" in oras. Center Business Consulting a inchiriat Casa de Cultura a Sindicatelor (CCS) in aprilie pentru sase luni, iar in octombrie anul trecut a reinnoit contractul pentru inca un an.
Chiria este modica daca o comparam cu veniturile stranse de la creduli - 100 de euro pe luna, pentru cinci ore pe saptamana. Primul curs este gratuit pentru invitati, insa pentru a intra in al doilea este nevoie de achitarea taxei de inscriere de 2.200 de dolari. In cele cinci ore cat dureaza cursul se scandeaza, se ovationeaza si organizatorii creeaza o stare euforica printre invitati. La sfarsitul reuniunii, invitatului ii este pus in fata contractul, in care se arata clar schema piramidala. Pentru cine semneaza, singura modalitate de a-si recupera investitia este atragerea a noi membri in retea si perpetuarea, in consecinta, a escrocheriei. "Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maestri in psihologia maselor. La intrunirile de recrutare se creeaza o adevarata frenezie, o atmosfera de entuziasm in care presiunea exercitata de grup si promisiunile unor venituri peste noapte manevreaza lacomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere buna. Intrebarile si verificarile sunt descurajate. Este greu ca o persoana sa faca fata unei astfel de oferte, daca nu este constient de faptul ca schema este masluita impotriva sa", a declarat presedintele asociatiei romane de vanzari directe pe site-ul oficial al organizatiei.
Referentul Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau, Violeta Visen, sustine ca in mod normal activitatile imorale, "care contravin bunelor moravuri sau sunt ilegale", nu sunt permise in incinta CCS. Center Business Consulting a fost acceptata intrucat nici nu s-a pus problema ca activitatile derulate de ea in casa de cultura, un curs de management dupa cum arata contractul de inchiriere, ar fi ilegale.

Firme-paravan

Dumitras a recunoscut ca anchetele intreprinse pentru depistarea autorilor sunt "tardive" si ca sansele ca cei implicati sa-si recupereze paguba sunt mici. In opinia sa insa, o parte din vina o poarta si participantii. "Li se imputa o amenda de zece mii de euro daca spun ceva la ziaristi sau la altcineva, si din cauza asta oamenii nu au zis nimic nici dupa ce si-au dat seama ca sunt inselati", a declarat presedintele RODSA. Jocul Delphin a mai fost perpetuat in tarile est-europene in anii anteriori de catre firma Delfin International cu sediul in SUA. Firma nu este inregistrata in Romania, astfel ca pentru a activa in termeni aparent legali au fost infiintate firme-fantoma. Acesta este cazul firmei Center Business Consulting, care asa cum am vazut, a fost infiintata la Arad cu putin timp inainte ca jocurile sa fie facute in Zalau si Slatina.

Bani off-shore

Jocul Delphin a fost derulat acum doi ani si in Cluj si Bihor, sub acoperirea unei alte firme, CD International Invest SRL, care avea sediul intr-un apartament de bloc din Bucuresti. Ambele branduri straine care sunt in spatele piramidelor din Romania, Delfin International si Private Course for Personal Development, sunt inregistrate in firme off-shore din Gibraltar, iar banii colectati in tara sunt virati in conturile Laiki Bank din Cipru, un alt paradis fiscal. In aceste conditii, circuitul banilor este foarte dificil de urmarit. "Fondurile din Romania sunt duse in off-shore. Incep sa apara si alte jocuri, mai ales in sudul tarii, dar acum nu pot spune exact despre ce e vorba", a declarat presedintele Asociatiei Romane de Vanzari Directe.

Mihai PRODAN
Afacere americana

Firma-mama care a initiat jocul de tip piramidal Delphin este Delfin International Incorporated, fondata in 1995 de Leslie Fieger (foto). Impreuna cu sotia sa, Sandra, Fieger a reusit sa incaseze peste 60 de milioane de dolari din 20 de tari, in cei cinci ani in care au derulat jocul fara sa starneasca suspiciunile autoritatilor, releva site-ul oficial al companiei. Firma si-a incetat activitatea in 2001, in urma anchetelor federale. Leslie Fieger a infiintat insa o alta firma in 2002, Learning Frontier Technologies Inc., care a preluat toate activele si brand-urile de vanzare in lume ale Delphin International Inc. La aceasta data sotii Fieger se afla in insulele Dominicane.

Ce e un joc piramidal?

Regula de castig in jocurile piramidale este foarte simpla: persoanele din varf castiga bani numai daca piramida este alimentata de la baza. Fiecare persoana trebuie sa plateasca o taxa de intrare in sistem, taxa care este distribuita la nivelele superioare. Pentru a-si recupera investitia si pentru a urca in ierarhie, persoanele nou-implicate trebuie sa convinga pe altii sa intre in sistem. Jocul este perpetuat, astfel ca la varful piramidei ajung sume imense.

Un alt joc de tip piramidal, Team Partner, a functionat in Germania timp de trei ani, dupa unificarea din 1990. Pentru a intra in joc, o persoana trebuia sa achite 1.000 de marci. Schema avea doua ramuri la fiecare nivel, iar jumatate din taxa mergea la sponsor, adica la persoana care a efectuat recrutarea, iar 500 de marci erau acordate promotorului jocului. Dupa ce piramida s-a completat la maximum, dupa ce cei de la baza piramidei s-au trezit cu o mie de marci mai saraci iar promotorul jocului cu 16.000 de marci in cont, acesta a disparut. Urmatorul nivel a devenit varful piramidei, astfel ca la baza piramidei a trebuit initiat un nou nivel de 32 de persoane.

Maestri in psihologia maselor

"Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maestri in psihologia maselor. La intrunirile de recrutare se creeaza o adevarata frenezie, o atmosfera de entuziasm in care presiunea exercitata de grup si promisiunile unor venituri peste noapte manevreaza lacomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere buna. Intrebarile si verificarile sunt descurajate. Este greu ca o persoana sa faca fata unei astfel de oferte, daca nu este constient de faptul ca schema este masluita impotriva sa" - www.rodsa.ro

Ce trebuie sa stim despre schemele piramidale

Conform RODSA, schema piramidala se bazeaza pe o schema matematica simpla: exista putini castigatori si foarte multi participanti care isi pierd investitiile. Castigurile sunt platite din banii pierduti de cei multi. Sunt frauduloase. In mod constient sau nu, participantii la o schema piramidala ii pacalesc pe noii recruti. Sansele de a obtine un profit sunt scazute. Sunt ilegale. Exista un risc real ca o schema piramidala sa fie oprita de autoritati, iar participantii sa fie pasibili de pedeapsa. In plus, probabilitatea ca banii sa fie recuperati este aproape nula.
Mihai PRODAN (Bună Ziua Ardeal)
Teap&atilde; de mii de euro prin jocul piramidal "Delphin" / Vineri, 19 Martie 2004


Zeci de craioveni au fost p&atilde;gubiţi de mii de euro de firma "Delphin Internaţional", care promitea credulilor nici mai mult nici mai puţin decât 40.000 de euro în numai zece luni. Fiecare om adus în reţea trebuia s&atilde; achite o anumit&atilde; tax&atilde;, în schimbul c&atilde;reia primea o carte, în patru volume, chipurile "noul secret al îmbog&atilde;ţirii". Pentru a sta liniştiţi, reprezentanţii firmei care organizau afacerea îi ameninţau pe participanţi cu o amend&atilde; de 10.000 euro, în cazul în care vorbesc despre circuit şi despre adev&atilde;ratul ritual de îndoctrinare în mas&atilde; care are loc în timpul prezent&atilde;rilor. Organizatorii escrocheriei au reuşit s&atilde; strâng&atilde;, în mai mult de un an, adepţi din Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Sibiu, Deva şi Caransebeş. În ultimul timp îns&atilde; unii dintre racoleri se mutaser&atilde; la Craiova, unde au reuşit s&atilde; adune destui adepţi. Aceast&atilde; firm&atilde; care se ocup&atilde; cu astfel de afaceri ilegale nu este singura.
Mii de oameni şi-au pierdut investiţiile participând la astfel de scheme ilegale de câştig. În timp ce multe dintre victimele schemelor ştiau c&atilde; merg la noroc, f&atilde;r&atilde; s&atilde; cunoasc&atilde; faptul c&atilde; şansele de câştig erau m&atilde;sluite împotriva lor, foarte mulţi oameni au crezut c&atilde; investesc într-o afacere serioas&atilde;, fiind p&atilde;c&atilde;liţi de mascarea schemelor piramidale, astfel încât s&atilde; par&atilde; afaceri legale. Modul de funcţionare al jocului era aparent simplu. Banii erau adunaţi sub tutela firmei Delphin Internaţional Inc., care avea declarat un sediu fictiv, în Bucureşti, fapt confirmat de c&atilde;tre poliţia judeţului Timiş. Apoi, sumele obţinute erau trimise în Gibraltar, pe numele a doi "parteneri" str&atilde;ini, Delfin Internaţional şi Private Course for Personal Development. Pentru adresa din urm&atilde; figureaz&atilde; şi una de e-mail, deschis&atilde; pe Yahoo.
"Am fost invitat&atilde; al&atilde;turi de alte persoane, la o prezentare susţinut&atilde; de o reprezentant&atilde; a firmei Delphin Internaţional, unde mi s-a prezentat, într-o atmosfer&atilde; de-a dreptul halucinant&atilde; - b&atilde;nuiesc c&atilde; ni s-a pus ceva în cafea - cum putem câştiga foarte mulţi bani, într-un timp relativ scurt. M&atilde; tenta câştigul substanţial, 1,5 miliarde lei în numai zece luni, pentru c&atilde; voiam s&atilde; înfiinţez o şcoal&atilde; pentru rromi. Tot ce trebuia s&atilde; fac era s&atilde; urmez un curs de specializare şi s&atilde; cump&atilde;r o carte în patru volume. Pentru a putea participa la prima prezentare trebuia s&atilde; achit suma de 430.000 de lei, în schimbul c&atilde;reia mi s-a oferit o medalie. Apoi persoana care a ţinut prezentarea la Craiova s-a autoinvitat la mine acas&atilde;, unde, folosind o tehnic&atilde; psihologic&atilde;, m-a convins s&atilde; m&atilde; împrumut la banc&atilde;. Chiar m-a ajutat s&atilde; obţin creditul mult mai repede. Apoi a mers cu mine s&atilde; schimb leii în euro, dup&atilde; care i-a luat şi i-a virat într-o banc&atilde; din Spania. Cartea pe care am cump&atilde;rat-o m-a costat 100 de euro, iar cursul 2.190 de euro. Sunt convins&atilde; c&atilde; este vorba de o firm&atilde; care lucreaz&atilde; în stil mafiot, ameţindu-i pe creduli", povesteşte una dintre victimele afacerii, V. T. Acesta este doar unul din miile de exemple în care oameni creduli, mânaţi de iluzia îmbog&atilde;ţirii peste noapte, i-au îmbog&atilde;ţit pe alţii.
În cele din urm&atilde;, escrocheriile "delfinilor" au ieşit la iveal&atilde;. Aceştia erau în atenţia poliţiei înc&atilde; de la înfiinţarea jocului. Acuzaţiile care se aduc patronilor jocului sunt: evaziune fiscal&atilde;, înşel&atilde;ciune, asociere pentru comiterea unor infracţiuni şi exercitarea unor acte de comerţ în favoarea unei societ&atilde;ţi str&atilde;ine. Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au stabilit c&atilde; ar&atilde;deanca Camelia Zachar, în vârst&atilde; de 32 de ani, administrator al firmei Center Business Consulting, a facilitat, în perioada 2002-2003, obţinerea de c&atilde;tre dou&atilde; firme din Gibraltar a unor venituri de peste 11,4 miliarde de lei din vânzarea volumelor - "Calea Succesului". Pe lista acuzaţilor sunt mult mai multe persoane cercetate penal. Numai din judeţul Timiş au fost identificate peste 900 de persoane care au achitat prin virament bancar cei 2.290 euro c&atilde;tre firma din Gibraltar şi alţi peste 1.200 de oameni înscrişi pe listele jocului "Delphin". Organizatorii escrocheriei au reuşit s&atilde; strâng&atilde;, în mai mult de un an, adepţi din Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Sibiu, Deva, Caransebeş, iar în ultimul timp din Craiova. Organele de control abilitate spun, îns&atilde;, c&atilde; realitatea este cu mult mai crud&atilde;, pentru c&atilde; persoanele care au depus pân&atilde; în prezent plângeri penale nu reprezint&atilde; nici zece la sut&atilde; din românii înşelaţi prin intermediul acestui joc piramidal.
"Jocurile financiare piramidale sunt nişte proceduri ilegale de câştig, construite virtual sub forma unei structuri piramidale ale c&atilde;rei nivele sunt alc&atilde;tuite din persoane care pl&atilde;tesc o anumit&atilde; sum&atilde; la intrarea în schem&atilde;. Deşi aceste jocuri sunt interzise, iniţiatorii lor le dau o alt&atilde; form&atilde;, astfel încât s&atilde; par&atilde; totul legal. Regula general&atilde; de câştig este foarte simpl&atilde;: persoanele care ajung în fruntea piramidei pot câştiga bani, numai dac&atilde; mai intr&atilde; în schem&atilde; o mulţime de oameni la baza piramidei. Fiecare persoan&atilde; trebuie s&atilde; pl&atilde;teasc&atilde; o tax&atilde; de intrare, dup&atilde; care este obligat s&atilde; recruteze alţi oameni care s&atilde; achite şi ei taxa de intrare. Câştigul lor este format din suma taxelor de intrare a persoanelor de la baza piramidei", declar&atilde; comisar-şef Ilie Vil&atilde;u. Acesta a mai precizat c&atilde;, în cazul în care vor fi depuse plângeri la IPJ Dolj, lista cu aceste persoane din Craiova sau din judeţ va fi trimis&atilde; ofiţerilor Serviciului de Investigarea Fraudelor Timiş spre cercetare, dat fiind faptul c&atilde; ei se ocup&atilde; de dosar. Cei care promoveaz&atilde; aceste scheme sunt maeştrii în psihologia maselor. La întrunirile de recrutare se creeaz&atilde; o adev&atilde;rat&atilde; frenezie, o atmosfer&atilde; de entuziasm în care presiunea exercitat&atilde; de grup şi promisiunile unor venituri peste noapte manevreaz&atilde; l&atilde;comia sau frica oamenilor de a pierde o afacere bun&atilde;. "Mi-a vorbit atât de mult de unica şans&atilde; extraordinar&atilde; pe care viaţa mi-o ofer&atilde; acum. Cu alte cuvinte a folosit o arm&atilde; psihologic&atilde; prin intermediul c&atilde;reia a câştigat din fericire doar o b&atilde;t&atilde;lie şi nu r&atilde;zboiul. Ne-au ameninţat c&atilde; în cazul în care vom înc&atilde;lca acordul de confidenţialitate ne vor obliga s&atilde; pl&atilde;tim 10.000 de euro. Mai mult, au afirmat c&atilde; nu o s&atilde;-i poat&atilde; opri nimeni. Aici au clienţi care vin din Orşova, Severin, Tg. Jiu, Rm Vâlcea etc. Nu înţeleg de ce poliţiile judeţene nu colaboreaz&atilde; pentru a vedea câte persoane se afl&atilde; în postura de &laquo;victim&atilde;&raquo;. Este adev&atilde;rat c&atilde; am fost naivi, îns&atilde; poliţia ar putea stopa extinderea acestor escrocherii", mai spune craioveanca V. T. "Mai tare ca 6/49. Poţi s&atilde; faci bani astfel! Credeţi-m&atilde;: am încercat toate metodele rapide posibile. Aceasta este cea mai UŞOARĂ şi mai Rapid&atilde; cale...... Trebuie doar s&atilde; trimiţi câte 10.000 lei la şase adrese.........ca apoi s&atilde;-ţi fie enumerate pe list&atilde; o serie întreag&atilde; de adrese din întreaga ţar&atilde; unde poţi trimite banii". Acest mesaj este adresat persoanelor tentate de câştiguri iluzorii. Scrisorile în lanţ prin e-mail sunt tot nişte scheme piramidale financiare ilegale. De aceast&atilde; dat&atilde;, folosind tehnica internetului, se compune o list&atilde; de şase persoane şi se solicit&atilde; investiţie de "numai" 60.000 de lei! !!
Câştigul promis este iluzoriu, întrucât schema piramidal&atilde; funcţioneaz&atilde; numai pentru cei care au iniţiat acest "joc", în timp ce marea majoritate a participanţilor îşi pierd investiţiile!
Maria HUCULICI
Larisa MITITELU

22.06.2006] O amplă piramidă internaţională “a căzut” graţie intervenţiei poliţiei

În cadrul efectuării măsurilor operative de investigaţie, acumulării informaţiilor despre activităţi infracţionale transfrontaliere pe teritoriul Republicii Moldova, lucrătorii Departamentului Serviciilor Operative MAI au recepţionat informaţii operative despre existenţa şi activitatea în ţară a unei piramide financiare, care avea drept scop sustragerea de la cetăţeni a mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari, prin înşelăciune şi abuz de încredere.
Pe parcursul efectuării măsurilor operative de investigaţie, întru stabilirea tuturor circumstanţelor activităţii criminale, organizatorilor, conducătorilor, precum şi a agenţilor economici, implicaţi în activităţile infracţionale, au fost stabilite următoarele:
Un grup de cetăţeni ai Romaniei şi Republicii Moldova, sub pretextul activităţii întreprinderii străine cu denumirea ”POWER EAGLES”, înregistrate în Marea Britanie, Gibraltar, au organizat întruniri-prezentări în masă a cetăţenilor, numărul cărora la fiecare întrunire varia între 500-600 persoane şi, folosind metode de influenţă psihologică în masă la nivel subconştient, prin înşelăciune şi abuz de încredere, au sustras sume considerabile de mijloace băneşti, însuşind cîte 2290 Euro sau 2980 dolari SUA de la fiecare cetăţean participant.
Structura organizaţiei este bine determinată, ierarhic structurată, avînd forma unei piramide financiare.
Pentru atragerea noilor parteneri ai aşa-numitei companii, la etapa iniţială erau organizate prezentări şi trening-uri, la care participau aproximativ 500-600 cetăţeni. Aceste seminare erau desfăşurate în incinta Casei de cultură din or. Călăraşi, avînd o durată de circa 4 ore. Pentru participare la seminar era achitată taxa, pentru bilet, în sumă de 200 lei. În schimb participanţilor se elibera cec de casă care nu conţine elementele necesare, nici măcar codul fiscal al întreprinderii. Astfel, în cadrul fiecărei întruniri, pentru vînzarea biletelor erau recepţionate mijloace băneşti în sumă de circa 120 000 lei. Aceşti bani nu erau reflectaţi în evidenţa contabilă a întreprinderii, fiind însuşiţi de către conducătorii acesteia.
În cadrul seminarelor, organizatorii sustragerii şi complicii acestora luau parte nemijlocită la şedinţe, participau activ la dezbateri, astfel fiind redată imaginea unei companii de mare succes, care deja şi-a onorat obligaţiile financiare faţă de „partenerii-creditori” ai săi.
Pentru o influenţă mai puternică asupra potenţialelor victime, la aceste seminare era obligatorie prezenţa în ţinută oficială. Seminarele erau prezidate de către cetăţeni ai României, Moldovei, discuţiile fiind purtate în limbile română şi rusă, fiind invitaţi în calitate de oratori/prezentatori angajaţi experimentaţi ai posturilor de radio şi televiziune.
Ulterior, după participare la prezentaţie, participanţii semnau declaraţia de confidenţialitate şi interviul final. După aceasta, doritorilor erau înmînate două dispoziţii bancare pentru efectuarea plăţii în sumă de 2290 Euro sau 2980 dolari SUA în decursul următoarelor 3 zile.
Fiecare participant deschidea în instituţii financiare cîte un cont bancar şi transfera prin intermediul acestuia mijloacele băneşti pe conturile la 2 întreprinderi din zonele off-shore:
„POWER EAGLES” LTD cu adresa juridică GIBRALTAR Europort 42 B of. 7 în persoana directorului FASSLER Stefan Andreas Daniel domiciliat în Monaco şi „EUROPEAN SUCCES MLM” cu adresa juridică 21 St. Thomas Street–Bristol BS1 6JS-England, dir. Krutek Emil - cetăţean al Cehiei.
Conform dispoziţiilor de plată, suma de 140 USD era achitată pentru procurarea cărţilor “Calea Succesului”, care de-facto nu sînt altceva decît o colecţie de exerciţii psihologice pentru dezvoltarea concentraţiei, memoriei, exerciţii fizice pentru fitness, etc., care ar putea fi procurate în orice librărie la preţuri mult mai mici.
Restul sumei de 2840 USD era achitată pentru treninguri de afaceri.
Ulterior, după suspendarea operaţiunilor pe conturile bancare, banii erau transmişi de către participanţi în numerar nemijlocit organizatorilor şi complicilor, fără a primi în schimb careva documente confirmative.
Ulterior, în restaurante, hoteluri, case de cultură, se desfăşurau diferite întruniri cu reprezentanţii conducerii organizaţiei. În cadrul acestor seminare noilor membri le erau prezentate şi explicate diferite scheme de îmbogăţire rapidă, metode de atragere a noilor membri.
Gruparea criminală menţionată are o structură bine organizată, ce activează sub egida întreprinderii cu căpital străin „PROMOTION INVESTMENT” S.R.L., cu adresa juridică mun. Chişinău str. Gh. Cojbuc, 13, ap.39, fondatorul şi administratorul căreia este cetăţeanul român Braşoveanu Florin, a.n. 11.07.1962, Întreprinderii mixte „CONSULTING SERVICE GRUP” SRL, cu adresa juridică mun. Chişinău str. Sfatul Ţării, 27 of. 13, fondatorii căreia sînt Vlas Oxana şi Krutkova Tatiana.
Conform unor date preliminare, numărul pătimaşilor este de circa 1000, iar sumele de bani sustrase circa 3 mln. USD.
Multe persoane au rămas fără apartamente, au împrumutat mijloace băneşti pentru a intra în “piramidă”, au primit credite prin intermediul instituţiilor financiare.
Activitatea ilicită a acestei grupări criminale este înfăptuită în următorul mod:
1. Iniţial se racolează persoana, căreia i se propune de a deveni membru al unei companii cu imagine de mare succes.
2. Persoana se invită la un seminar, unde participă aproximativ 500 - 600 cetăţeni, dintre care o parte fiind cointeresaţi, avînd rolurile împărţite între ei şi folosind metode de influenţă psihologică la nivel subconştient, conving persoana racolată să accepte condiţiile impuse.
3. Persoana convinsă este impusă să semneze un contract prin care procură aşa-zisul „succes” la suma de 2980 dolari SUA .
Achitînd suma menţionată în conturile companiilor “Off-shore”, ultima poate participa la diverse întruniri cu reprezentanţii conducerii grupării în cauză, unde i se prezintă şi se explică scheme de îmbogăţire rapidă şi metode de atragere în organizaţie a noilor membri pentru a procura „succes”.
4. Suma însuşită de la cetăţeni este repartizată între membrii grupării în modul următor:
Poziţia 1: AA (asistent aspirant) – 540 euro,
Poziţia 2: A (asistent) – 540 euro + 360 euro,
Poziţia 3: AM (asistent manager) - 540 euro + 360 euro + 180 euro,
Poziţia 4: LM (liding manager) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro,
Poziţia 5: MD (manager director) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro + 110 euro,
Poziţia 6: GD (general director) - 540 euro + 360 euro + 180 euro + 120 euro + 110 euro + 100 euro.
La data de 17.06.06 în rezultatul unei operaţiuni speciale în timpul efectuării acestui trening în Casa de Cultură din or.Călăraşi, angajaţii Departamentului Serviciilor Operative a MAI au reţinut organizatorii acestei piramide, la faţa locului fiind ridicate diverse blanchete şi alte documente ce atestă activitatea criminală a grupării.
Este de menţionat faptul, că această metodă de însuşire a fost preluată din România, unde faptele elucidate sînt examinate în cadrul cauzei penale.
Aşadar, în perioada anilor 2002-2006, cetăţeanul Cehiei Krutek Emil a organizat activitatea pe teritoriul Romaniei activitatea unei piramide financiare identice, cu folosirea aceloraşi metode de trening şi influienţă psihologică. În activităţile date erau antrenate următoarele întreprinderi:
„DELPHIN INTERNATIONAL” S.R.L. cu adresa juridică Suite 3, Watergardens 4, P.O. Box 642, GIBRALTAR, „PRIVATE COURSE FOR PERSONAL DEVELOPMENT” cu adresa juridică Suite 3, Watergardens 4, P.O. Box 642, GIBRALTAR, SC “Center Business Consulting” SRL din Romania.
Ulterior, după pornirea cauzelor penale în Romania pe faptele date, înaintării învinuirii cet. FASSLER Stefan Andreas Daniel domiciliat în Monaco şi Krutek Emil - cetăţean al Cehiei, aceste persoane şi-au reorientat activitatea criminală spre Republica Moldova, făcînd astfel export de fraudă.
În prezent, autorităţile poliţieneşti din Republica Moldova deţin informaţii operative despre intenţia acestora de a organiza aceleaşi activităţi infracţionale pe teritoriul Ucrainei, fapt confirmat prin prezenţa cetăţenilor Ucrainei la prezenaţiile din or. Călăraşi.
La moment, bănuiţi în comiterea infracţiunii prevăzute de dispoziţia art. 195 alin. 2 Cod Penal, au fost reţinuţi următorii cetăţeni:
Braşoveanu Florin Gheorghe - cetăţean al Romaniei
Buleac Tică-Marius – cetăţean al Romaniei,
şi cetăţenii Republicii Moldova: Petrov Vasile, Gumeniţă Igor, Staşcu Andrei, Cociorvă Serghei şi Bolun Ion, care anterior au activat în Romania, fiind parteneri ai “Delphin International”.
În cazul în care persoanele menţionate vor fi acuzate de comiterea infracţiunii, ele riscă o pedeapsă penală în formă de privare de libertate pe un termen de la 10 la 25 ani.
Telefoane de contact pentru pătimaşi: 577-218, 577-180, 577-204.
( 07-02-2006 ) Controale
Intermediarii jocului piramidal Delphin cad unul după altul


• Garda Financiară Suceava a confiscat de la cel de-al treilea intermediar din judeţul nostru aflat pe poziţia de asistent manager 1,4 miliarde de lei vechi, aplicându-i şi o sancţiune contravenţională de 400 de milioane de lei vechi

• În urma acestei acţiuni, valoarea totală a veniturilor confiscate de inspectorii suceveni se ridică la 5,3 miliarde de lei vechi, iar cuantumul total al amenzilor însumează 1,4 miliarde de lei vechi

Garda Financiară Suceava l-a identificat la sfârşitul săptămânii trecute şi pe cel de-al treilea intermediar al jocului piramidal Delphin, aflat pe poziţia de asistent manager. Este vorba de o persoană fizică autorizată din municipiul Suceava, care a obţinut în perioada 2004-2005 venituri în sumă de 1,4 miliarde de lei vechi, bani care au fost confiscaţi de inspectorii suceveni. Totodată, agentul economic din municipiul reşedinţă de judeţ a primit şi o amendă de 400 milioane lei vechi. „Urmează să identificăm intermediarii de pe treptele a II a şi I a care au încasat comisioane, să vedem dacă au declarat veniturile obţinute şi au plătit pentru ele impozite la bugetul de stat. În caz contrar, este considerată evaziune fiscală şi vor fi întocmite dosare penale”, a declarat Ionuţ Vartic, comisar şef la Garda Financiară Suceava. Inspectorii suceveni au confiscat săptămână trecută venituri în valoare de 3,9 miliarde de lei vechi şi au aplicat amenzi în valoare de 1 miliard de lei vechi de la ceilalţi doi agenţi economici implicaţi în racolarea de clienţi pentru acest joc ilegal. Ionuţ Vartic a spus că cei trei agenţi economici au încălcat prevederile OUG nr. 99/2000. Acest act normativ prevede că sunt considerate practici comerciale interzise vânzările piramidale, vânzările practicate prin procedura „bulgărelui de zăpadă” sau alte procedee similare care constau în special în oferirea de produse sau servicii făcându-i pe consumatori să spere că le vor obţine fie cu titlu gratuit, fie la un preţ redus faţă de valoarea lor reală şi condiţionând vânzarea de plasarea contraplata de tichete, bonuri către terţi sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri. „Este considerată ilegalitate faptul de propunere unei persoane să colecteze adeziuni sau să se înscrie pe o listă făcând-o să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, adică exact ce au făcut acei intermediari suceveni”, a explicat şeful Gărzii Financiare.
• „Reţeta îmbogăţirii” promisă de jocul Delphin se obţine cu 2.290 de euro

Controlul inspectorilor suceveni a vizat produsul „Cartea Succesului” oferit de societatea Delphin International, firmă cu sediul în paradisul fiscal Gibraltar. Societatea promovează acest manual de „îmbogăţire rapidă” contra sumei de 2.290 de euro, promiţând câştiguri de ordinul zecilor de mii de euro. Reprezentantul acestei firme în România este Center Buissness Consulting din Arad, care a deschis puncte de lucru la Zalău, Medgidia, Câmpina, Sighişoara şi Roman şi se ocupă cu racolarea de clienţi, organizarea de cursuri şi tipărirea materialelor promoţionale, manualul fiind vândut direct din Gibraltar. Cei trei întreprinzători suceveni au racolat persoane din judeţul nostru şi le-au dus la şedinţele de prezentare pe care le organizează firma arădeană la Roman. Taxa de participare la aceste şedinţe este de 430 de mii de lei vechi. După o scurtă prezentare a firmei din Gibraltar, „clienţii” semnează un acord de confidenţialitate prin care se obligă să nu divulge „reţeta îmbogăţirii”, în caz contrar putând interveni o penalizare de 10 mii de euro.

• Jocul piramidal Delphin are şase nivele

Îmbogăţirea este posibilă doar dacă în termen de trei-patru zile de la şedinţa de prezentare se plătesc 2.290 de euro către firma Private Course For Personal Development din Gibraltar, sumă care trebuie achitată într-un cont bancar din Spania. Din această sumă, doar 100 de euro reprezintă preţul celor patru volume ale cărţii „Calea Succesului”, restul fiind contravaloarea cursurilor şi a trainning-ului. Jocul piramidal Delphin mai implică încheierea unui contract de comision şi a unei fişe de membru. Pe cele şase trepte ale jocului piramidal, banii se împart astfel: director general- 100 de euro, manager director-110 euro, leader manager-120 euro, asistent manager-180 de euro, asistent-360 de euro, asistent aspirant-540 de euro, partea cea mai mare a sumei- 880 de euro, fiind direcţionată către Course For Personal Development. Regula de câştig în aceste jocuri piramidale este simplă: persoanele din vârf (director general, manager director) câştigă bani numai dacă piramida este alimentată de la bază, adică de la asistenţii aspiranţi. Taxa de intrare în sistem este distribuită la nivelele superioare. Pentru a recupera banii investiţi, persoanele nou-implicate trebuie să convingă pe alţii să intre în sistem. Jocul este perpetuat, astfel că la vârful piramidei ajung sume colosale.


In jocul piramidal Delfin Retele internationale de facut bani
DATA PUBLICARII: 13/01/2006
In ultima vreme, la sedintele "delfinilor" vin clienti din Republica Moldova. Acestia sint adusi cu mai multe autocare inmatriculate peste Prut. Procurorii de la Crima Organizata fac cercetari in acest caz.
In urma cu citeva luni, Casa de Cultura a Sindicatelor din Roman a fost
inchiriata de reprezentantii unei societati comerciale din vestul tarii, care a
fondat un joc de tip piramidal. "Delfinii" au reusit sa atraga sute de
persoane care, in schimbul citorva mii de dolari, au fost introduse in
sistem. Chiar daca amanuntele acestui sistem au fost tinute secrete,
"reteta" jocului este una simpla. Fiecare nou venit contribuie cu o suma de
bani, prin cumpararea unor carti, dupa care este obligat sa aduca in sistem
noi membri.
Cu cit numarul membrilor introdusi in sistem de fiecare membru vechi este
mai mare, profitul creste exponential fata de suma investita initial. Cu toate
ca sistemul acestui joc este unul subred, in ultima vreme numarul
"delfinilor" creste. Mai nou, organizatorii acestui joc au reusit sa-si aduca la
Roman clienti din afara granitelor tarii. Astfel, in ultimele saptamini, in piata
Roman Voda au putut fi vazute citeva autocare inmatriculate in Republica
Moldova, autocare cu care sint aduse, de peste Prut, citeva zeci de
persoane care au fost convinse "sa intre in hora delfinilor".
2.290 de euro pentru a inota in ape tulburi
Persoanele atrase in acesta "afacere" sint invitate la un seminar
de afaceri sau o sedinta de vinzari directe, unde vedeta este un
personaj, de regula tinar, foarte bine imbracat, si care apare la
volanul unui autoturism scump. Intrarea la seminar costa citeva sute de mii
de lei. In schimb, participantii primesc o medalie din
tinichea. Esenta "afacerii" consta in vinzarea cartii "Calea
Succesului", contra sumei de 2.290 de euro. Organizatorii le cer
invitatilor sa se hotarasca pe loc, acordindu-le citeva zile pentru a face rost
de bani. In cazul in care nu dispun de acesti bani, participantilor li se
sugereaza sa se imprumute, la fel cum au facut cei vechi in sistem.
Persoanele invitate, care primesc un ecuson cu inscriptia "Delfin 1", trebuie
sa achite taxa de 2.290 de euro pentru a intra in sistem.
In continuare, organizatorii vor achita vechiului membru,
ajuns la stadiul de Delfin 2, cite 540 de euro pentru fiecare nou
"delfin" adus in schema, plus alti 360 de euro pentru fiecare
persoana racolata de acesta din urma. Participantilor li se inmineaza un
exemplar dintr-un contract de confidentialitate care contine o clauza
conform careia oricine divulga secretul acestei modalitati de imbogatire
este obligat sa plateasca o amenda de 10.000 de euro. C

MesajScris: 4-Noi-2007, 08:17
de Vizitator
murfatlar scrie:inca mai functioneaza?
d-l Felix de la Timisoara ar trebui aranjat.
cei care s-au facut barosani,platesc impozit si au acoperire.


da, inca mai functioneaza si este f bine organizat. Acum se fac intalniri in Casa de Cultura Rm Valcea.Acolo oamenii pot pierde bani.De ce nu ii opreste nimeni? De ce spun ei ca afacerea este legala?Era cat pe aici sa iau teapa.Daca sunt lasati sa functioneze, inseamna ca e ca ei, adica legal.Dar formurile pe net spun altceva.

MesajScris: 4-Noi-2007, 08:20
de Vizitator
Anonymous scrie:
murfatlar scrie:inca mai functioneaza?
d-l Felix de la Timisoara ar trebui aranjat.
cei care s-au facut barosani,platesc impozit si au acoperire.


da, inca mai functioneaza si este f bine organizat. Acum se fac intalniri in Casa de Cultura Rm Valcea.Acolo oamenii pot pierde bani.De ce nu ii opreste nimeni? De ce spun ei ca afacerea este legala?Era cat pe aici sa iau teapa.Daca sunt lasati sa functioneze, inseamna ca e ca ei, adica legal.Dar formurile pe net spun altceva.


..DELPHI..
e o prostie..escrocherie de bani..se zice ca cel care a inventao e milionar..
sistema a fost implimentat in romania in 2004, acum a ajuns shi la noi..
te mint ca ai sa te imbogateshti cit ai sa vezi cu ochii dar in realitate nu e chiar asha.
daca vrei sa intri in sitema ai nevoie de 2300 euro, ca sa ii scoti inapoi tre sa minti. vreo 7-9 persoane..nushtiu precis dar cam asha..vine la ince put o rata mai mare dar apoi e in descreshtere..
este o chestie psihologica te duci in romani..shi acolo te vrajesc in asha fel..ca eshti gata sa pui shi casa in gaj ca sa faci rost de bani..cei care cishtiga in acest joc..sunt cei de sus..din capul piramizii care au implimentat sistema..tu daca intri eshti jos de tot..cauti bani pentru cei de sus..poti sa intrei in conflict cu prietenii cu rudele etc.pentru ca tre sai minti sa intre in joc..altfel nu iti scoti banii
ca sa para sistema legala..banii care ii trimiti celora de sus..sunt i schimbul unei carti "arta succesului" shi pentru servicii..interesant...carte care costa peste 1000 euro
cei care sunt tentati sa intre in joc sunt cei care detin la moment sume mari de bani..: studentii care vin de peste hootare cu bani (anglia america), cei care se insoara etc..
eu unl nu ma bag..banii asha ushor nu se cishtiga,..cum o sa va rtelateze cineva..imbracat in costummcu fel de fel de inele pe mina..shi cu mashina de lux..
este o fishca psihologica..ca sa te convinga..ca idee are succes..
cine doreshete mai multa informatie..scrietimi.. speak@newmail.ru eu am sa va trimit mai multa informatie..intr-un file doc..

fiti cu capul pe umeri..doar sunteti economishti..
numai cashcavalul din capcana e gratis

SA NU UITAM....DE MAGARIILE CARE LE FAC ACESTI ....DELFINI..... Oct 31, 2007

ASTA ESTE IN SPECIAL PENTRU CEI CARE VIZITEAZA PT PRIMA OARA ACEST FORUM


Subsemnata Cristina M. domiciliata in Bucuresti declar ca in data de 24.06.2006 am fost invitata de catre numitul Dumitru Florin la vizionarea unui plan de afaceri din cadrul Private Cours For Personal Development impreuna cu logodnicul meu Gabriel D., fara sa cunostem destinatia anume.Ni s-a ascuns voit destinatia pt a ajunge acolo cu orice pret.
Am ajuns la Campina, in cladirea Casei de Cultura Campina unde de-a lungul a 4 ore s-a desfasurat prezentarea unei piramide formate din oameni si de catre oameni.Erai scolit cum sa minti si sa iti inseli propriile rude sau prieteni apropiati sa te sustina (ajute) sa te inalti printre rangurile piramidei platind suma de 2290 euro fiecare.In pauzele acestei prezentari in numar de 3 erai CORUPT si amenintat cu pierderea unei ocazii unice de lansare in afaceri.Erai mintit ca toti cei prezenti te vor sustine si ajuta cu diferite servicii sa obtii ceea ce iti doresti =formarea propriei grupe.
In prima pauza se semna un acord de prezentare al afacerii in sine, a doua pauza semnai un contract in cere erai amendat cu suma de 10.000 euro daca divulgai secretul acestei afaceri in afara cercului iar la a treia pauza semnai contractul de comanda al Private Course for Personal Development( 3 volume).
Mentionez ca in timpul pauzelor eram total inconjurati de A.M.Sandulescu Florin si A.M.Sandulescu Rozica care ne promiteau succesul absolut si atingerea pragului de Manager in aceasta societate in decursul a numai 10 luni daca "munceam" cot la cot cu ei in fiecare sambata si duminica dimineata , venind cu cunostinte sau rude la aceasta prezentare pentru a fii convinsi si ei de succesul acestei afaceri cum am forst si eu.
Dupa ce s-a incheiat asa numita prezentare am plecat impreuna cu domnul Dumitru Florin inapoi spre Bucuresti.De fapt am ajuns la Hotel Confort din Otopeni.Acolo am asistat la o alta prezentare mai bogata in detalii si am avut placerea sa cunoastem exemple de oameni realizati din aceasta afacere.Oameni care au realizat venituri de mii de euro in doar cateva luni de pe urma persoanelor pacalite in acest joc.Astfel daca invitatul tau intra in joc si platea suma de 2290 euro tu ca gazda primeai 550 euro, asistentul tau primea 300 euro si managerul 150 euro.Si tot asa.
In data de27.06 2006 am fost invitata la un local din zona Gara de Nord (Bucuresti) de catre numitul Dumitru Florin si Marin Daniel domiciliati in orasul Voluntari.Acestia detin functii in asa numita afacere Delphin International cum urmeaza: Dumitru Florin-asistent
Marin Daniel-asistent manager
In cadrul acestui local erau invitati de onoare la petrecerea organizata in data de 27.06.2006 la localul mentionat din zona gara de Nord urmatoarele persoane:
- A.M.( asistent manager)Sandulescu Florin
- A.M.(asistent manager) Sandulescu Rozica(sotia lui Sandulescu Florin)
- invitat Dumitru Florin
- invitat Dumitru ( sotia lui Dumitru Florin)
- A.(asistent) Marin Daniel
- A.(asistent) Marin (sotia lui Marin Daniel)
- alti invitati ale altor grupari din aceasta societate cu profil de distractii si inselatorii
- formatie de lautari ( manelisti),in numar de 6 insi
- un membru al acestei societati, angajat al banci , ca analist la biroul de credite al Bank Post din Bucuresti
- si multi alti invitati constransi si inselati verbal de catre sus numitii, in a contribui la fondarea pripriei afaceri bazate pe convingerea persoanelor dornice de afirmare si intemeiere a unei retele proprii de inselatorie formata din apropiati si cunostinte.
Mentionez ca am ajuns invitat la aceasta mascarada unde avea loc o parada a costumelor de firma barbatesti, aur la kilogram, masini scumpe detinute de membrii acestei retele de inselatorie
in masa, in calitatea de amica cu domnul Dumitru Florin.
Acesta m-a mintit ca prin intermediul acestei societati s-a realizat financiar si a castigat sume imense de bani(euro), implicit cu ajutorul actualului manager Sandulescu Florin.
Aici avea loc recrutarea persoanelor dornice de independenta financiara-subsemnata- am avut discutii cu Sandulescu Rodica in care i-am relatat acesteia ca nu dispun de banii necesari pt a intra in aceasta afacere si s-a declarat dornica sa ma ajute in facilitarea unui imprumut cu ajutorul prietenului acesteia -domnul asistent de credite de la bank Post.
Mentionez ca in data de 29.06.2006 am facut un imprumut bancar la BCR in valoare de 19740 RON/10 ani, m-am intalnit cu Sandulescu Florin la banka Reiffeisen Bank,agentia Mosilor unde am deschis un cont in euro,iar cu banii obtinuti din acest imprumut am transferat suma de 2290 euro prin Smith&Smith
sucursala Bucuresti firmei MLM 2002 SL,Suite 3,Water Gardens 4 ,Gibraltar pt a primi colet postal cuprinzand volumele de carti de afaceri Delphin International.acestea din urma nu le-am primit nici pana in ziua de azi-24.03.2007.
Prin aceasta declaratie vreau arat tuturor celor interesati de acest joc, ca trebuie sa fii un om caruia ii place sa insele si sa isi triseze proprii prieteni sau cunostinte deoarece jocul in sine este o inselatorie pe fata a oamenilor saraci.
Pe viitor doresc sa ma constitui parte vatamata si sa particip la defaimarea si destramarea acestei societati, fara prea multe sperante ca voi putea recupera banii.
Va multumesc.

Au vazut baietii ca nu le merge in Iasi...s-au terminat fraierii..si au inceput sa"faca" Bucurestiul....se afla tot..asta e...ia uite aici:
"Pai cum se poate fratilor asa ceva? Azi era sa-mi iau marea tzeapa, Bucurestiul inca nu stie de chestia asta (ma refer la ziare, media, etc.). Sunt recrutat de o tipa "buna" si o alta mai in varsta sub pretextul de cunostiinte de ale familiei mele care e din provincie. Mi se propune super-oferta, cu salariu minim de 500 euroi, dar detaliile le aflu a doua zi.

Si ma trezesc k astept sambata dimineata la ora 7 langa Gara de Nord sa ma intalnesc cu respectiva. Dau de alta dama (care mai tarziu am sa aflu de pe net k e din lista de recrutatori pe zona Iasiului) care imi zice k vom porni cu un maxi-taxi, eu si inca vreo 10 insi la sediul firmei pt. interviu. Aceeasi tacere despre detalii, k am sa vad, bla-bla, e o afacere unica si nu se spune asa de usor despre ea, k tre sa retin k asta i-a schimbat viata definitiv (adik in bine). Si imi repeta de vreo 3 ori la intervale diferite de timp k "Averea costa, saracia e pe gratis". Io ii spun k "Prostia si domnia se platesc" doar. Nu i-a convenit, am vazut si am tacut sa nu-mi stric imaginea mai tare; pierdeam jobu' ce draq!

Si hop in microbuz si mergi frate, mergi.... Tocmai pana in Campina (100 km de B) si ne oprim in fata celebrei sali de care s-a tot zis. Asa o firma smekra si fara sediu in B? Achit 63 RON si intru la "spectacol". La fel k si la voi, nimic nou.

Ma simt intr-o secta la inceput, u know... La un moment dat ii zic "gazdei" mele "bune", care incepuse sa-mi faca avansuri brusc si cam suspect: "Cata manipulare, n-am mai vazut!" ; "Nu dom'le, e ceva real, nu manipulare. Lumea ink nu constientizeaza si suntem aici sa-i ajutam k si pe tine de altfel si sa le acordam o sansa!" Ma rog....

Inchei "contractu' de tacere" prin care mi se motiveaza discretia de care au dat si ei parte pana atunci. Trece tot balamucu (cu tot cu muzica, uralele de rigoare, etc.). Inapoi la B. apoi, "Mergem la birou sa dau interviu, k na, firma serioasa dom'le!" Pana la urma biroul s-a mutat intr-o pizzerie de 2 lei k le era foame la lume. Si dau si "interviu'", mai apare lume, gagici imbracate fancy, "colaboratorii nostrii din Iasi".

Si ies io la un moment dat, dau sa plec cu gandu de unde fac rost de "suma-grande". Si iata ajung acasa! Si iata prietenul nostru "Google"! Si scriu "Delphin" si selectez pagini din Romania si.... mai e nevoie sa zic ceva?

Paranteza: scriu acum (ora 23:00) aceste randuri si tocmai primesc telefon de la "admiratoare": "Ce faci? Ce faci maine? Ai reusit sa vb cu cineva de bani? Poate ne vedem sa discutam mai in detaliu!" Si io, student la Biologie ii zic: "Stii k unul din 10 delfini e ucigas?" S-a blocat! ) Ma rog nu e chiar asa in realitate cu aia 10 delfini, dar am savurat-o copios!

Ideea e: Sincer, fratilor, imi pare nespus de rau pt cei care au crezut asta si au pierdut bani! E o suma enorma pt. Romania, stiu ce inseamna, mai ales student fiind.

Dar va multumesc k fara voi si anunturile voastre cred k o inghiteam si eu!

Multumesc si "rodsa.ro" pt sprijin si dreptate! Va pup!

De_acord_cu_publicarea: ON"
Asa arata ceea ce a vazut un bucurestean, student la Biologie....
So, se afla tot...sunt curios cine erau???? Oare Lungu Silvia....o fi incurcat saraca drumul catre "Moulin Rouge " din Iasi.....l-a gasit in Bucuresti..."sa realizeze interviuri " si "sa ofere locuri de munca in management, conform pregatirii"!!!!. Mai sunt vreo cativa...se stiu ei!!! Nume??? Mai bine ..lasa...

Forum-Delphin - Formular declaraţii şi comentarii
Atenţie! Pentru a nu transforma acest forum într-o tribună de polemici la limita eticii şi a moralităţii, mesajele fără identificare nu vor fi afişate! Vă rugăm să completaţi rubricile solicitate în Declaraţie. Datele rămân confidenţiale şi se publică numai cu consimţământul autorului! Cei care nu doresc publicarea datelor, pot să indice un pseudonim! Afirmaţiile din mesaje aparţin autorilor în totalitate, pe răspunderea lor. RODSA se delimitează de calomniile şi atacurile la persoană, tendenţioase, cuprinse în aceste mesaje.

>>>>> Citiţi declaraţiile din Arhiva Forum Delphin (2004-2006) şi: 2007
Vă rugăm să folosiţi Forumul Delphin pentru declaraţii şi mesaje!

--------------------------------------------------------------------------------

2007 (ianuarie - ...)
Mare atentie sa nu cadeti in capcana! - 21 ianuarie 2007
Prieteni nu va aruncati in aceasta porcarie. - 23 ianuarie 2007
CEA MAI MARE ESCROCHERIE SI PROSTEALA - 31.01.2007
Hoţie şi prostire pe faţă! - 4 februarie 2007
TREZITI-VA OAMENI BUNI PANA NU E PREA TARZIU - 4 februarie 2007
S-a incercat manipularea mea - 05.02.2007
RECUNOSC CA AM TEPUIT MUUUUULTI OAMENI! - 05.02.2007
Sunt ingropata si azi in datorii - 06.02.2007
Noroc ca noaptea este sfetnic bun - 13.02.2007
ASTAZI PLATESC CU GREU DATORIILE - 15.02.2007
Vreau banii înapoi de la Delphin!!! - 16.02.2007
Oraşul Buftea este impanzit de "delfini" - 20.02.2007
Fiţti atenţi ! Nu fiţi proşti ! - 25.02.2007
ATENTIE LA MAREA NEATENTIE OAMENI BUNI - 03.03.2007
O MEGAESCROCHERIE !!! - 13.03.2007
Declaraţia unui manager Delphin International - 14.03.2007
MINCIUNA DE CEA MAI JOASA SPETA SI MANIPULARE DISTRUCTIVA - 20.03.2007
Fiti destepti si sa fiti mai vecleni decat ei - 221.03.2007
Doresc sa se faca dreptate - 24.03.2007
Acum platim 5 ani rate la banca - 27.03.2007
Am fost f.f.f. aproape de TZEAPA delphinilor! - 11.06.2007
Am pierdut o prietenă - 17.06.2007
Fratilor TREZITI-VA! - 27.06.2007
Daca s-au luat masuri ...poate sa ma anunte cineva ...? - 29.06.2007
VA ROG SA MA AJUTATI SA MA HOTARASC. NU VREAU SA DEVIN PRADA ACESTOR DELFINI. - 01.07.2007
Nu mai vreau sa aud de cazuri de sinucidere! - 02.07.2007
Firma Delphin se joaca psihic cu mintea oamenilor - 09.07.2007
Macar n-am racolat la randul meu pe altii asa ca am constiinta impacata. - 09.07.2007
DELPHIN a fost o experienta neplacuta. - 13.07.2007
Va multumesc!!!! ma-ti salvat! - 21.07.2007
As dori sa stiu daca vanzarea produselor Amway au legatura cu jocul "Delfinul International" - 29.07.2007
TREBUIE SA SUPOTRTE CONSECINTELE CINEVA NU MAI LASTAI SA SE MAI INTANPLE MAI MULTE CAZURI - 02.08.2007
Am fost furat pe fata! - 31.08.2007
Si uite asa am ramas dator 10 ani la BCR datorita Delphinului! - 31.08.2007
Jefuita de Delphin!!!!!!!!!!!!!!!!! - 02.09.2007


[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

2007 (ianuarie - ...)

--------------------------------------------------------------------------------

Mare atentie sa nu cadeti in capcana! - 21 ianuarie 2007
from somebody at (217.156.99.197)

Anul: 2006, persoană invitată la Delphin International
Loc_eveniment: campina
Fara_pierderi: ON

Deci vreau sa incep prin a va spune ca pe mine nu au reusit sa macaleasca nici macar un 1 leu vechi ba mai mult de atat mi-au cumparat si cravada ca eu am refuzat sa ma inbrac cum doreau ei am tot fost batut la cap de prietena mea care prin ea am fost noi chemati acolo o prietena de a ei deja se pacalise si vroia sa ne dea si noua sansa unica in viata :))

Pe drumul dinspre bucuresti spre campina m-a vazut unul din cei mai vechi acolo care o racolase pe prietena prietenei mele si a intrebat ca de ce nu am cravata si prietena mea ia spus ca nu suport sa ma inbrac asa dar el imi spune ca asa se fac banii este tinuta bussines si eu :Nu uite asa se fac banii si iam aratat palmele !!nu va ganditi caam palmele tabacite dar am vrut sa ii explic ca prin munca se fac banii!Eu de obicei sunt mai neincrezator si mai tot timpul pus pe glume in sala acolo toata lumea batea din palme si striga ooooOOO DELPHINS numai un nebun adik eu strigam OOOOOOOoooo si numele locului meu de munca toata lumea se uita la mine ...

In fine cam atat am vrut sa spun si mai vreu sa spun tuturor care nu au intrat pana acum in cea mai mare excrocherie numita Delphins international sa nu aiba incredere ca sunt cei mai mari nenorociti !!!

Daca va credeti tari si puternici si puteti spune nu pacaleli va puteti duce la prima intalnire mie mia placut m-am plimbat am ras mi-a luat cravata ...Dar mare atentie sa nu cadeti in capcana!! Sunt destuli de convingatori!

Razvan Florescu
Bucuresti
te_am_facuttt@yahoo.com

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Prieteni nu va aruncati in aceasta porcarie. - 23 ianuarie 2007
from somebody at (195.7.15.14)

Anul: 2007, persoană invitată la Delphin International
Loc_eveniment: Bucuresti-Otopeni
Fara_pierderi: ON

O amica de-a prietenei mele ne-a propus sa castigam ceva bani muncind in weekend, bineinteles ca am parut interesati mai ales ca ,din cate am inteles, nu era foarte greu.Am acceptat invitatia si am fost dusi, cica la un interviu ,la hotel Confort din Otopeni unde am vazut foarte multa lume, fapt care mi s-a parut ciudat, eu cu prietena ne asteptam la un interviu.

I-am spus prietenei mele ca seaman cu ceva tip Amway. Dupa ce am primit biletul de intrare si ecusoanele cu hartie ne-am urmat gazda in sala de prezentare. La inceput am crezut ca am gresit sala ca nu eram unde trebuie ,deorece ni s-a cerut sa ne imbracam elegant iar in sala unde am intrat erau numai aplauze si urlete ca pe stadion,dar gazda ne-a spus sa aplaudam si noi pt ca la fiecare bataie din palme casigam un euro. Atunci am avut tendinta sa-i spun prietenei mele sa sa plecam dar gazda ne-a spus ca e important sa stam pana la sfarsit.In fine am suportat cu greu circul din primele doua parti apoi mai usor celelalte doua parti deorece veneau oameni care ma amuzau din ce in ce mai tare cu povestirile lor tampite si cu regia facut in sala.

Am semnat bineinteles contractul de confidentialitate dupa prima parte si comanda parca dupa a treia parte doar la insistentele gazdei spunandu-ne ca dc nu il vrem nu suntem obligati sa luam pachetul de la posta cu comanda ,ea fiind anulata. Bineinteles la sfarsitul prezenatrii am fost retinut imreuna cu prietena mea de gazda si de asistentul acesteia pt a completa un formular unde ni se puneau mai multe intrebari la care raspunsurile ne erau divulgate de asistent, el incercand pe parcurs sa ne convinga vazandu-ne neincrezatori fiind plictisit si abia asteptand sa ajung acasa l-am lasat sa creada ce vrea si sa zica ce vrea. La sfarsitul interviiului am fost rugati sa ne intalnim la un restaurant sa semnam cica un fel de contract, am acceptat invitatia.

A doua zi impreuna cu prietena mea ne-am hotarat ca totusi e frumos sa mergem dc tot le-am promis.La acea intalnire am tot incercat sa le explic ca eu ,chiar dc lucrez in vanzari, nu imi place si nu vreau sa vand asa ceva nu pt ca nu as putea, ca m-as descurca f bine le-am explicat,ci ca nu mi se pare corect fata de prietenii mei care nu s-ar descurca si nu mi se pare corect sa calc pe cadavre ca sa ma imbogatesc, i-ar toata afacerea mi se pare prezentata in ceata iar tot circul de-acolo mi se pare penibil. Ma pune sa vin imbracat la costum sa vorbim cica despre afaceri iar ei zbiara si se prostesc in sala ca la un shuow Vacanta Mare. L-am si intrebat de ce m-a pus sa vin la costum cand puteam sa vin imbracat cu un tricou verde cu buline roz in chiloti si slapi sa ma integrez in acea atmosfera care cu siguranta nu era una bussnies.

Prieteni nu va aruncati in aceasta porcarie. Eu unul ma voi implica in asa ceva doar cand aceasta afacere, le-am si spus, se va face publica pe un post tv de mare audienta in cadrul unui talk-show.Ganditi-va si voi, de ce nu fac asta?

Cristi
Bucuresti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

CEA MAI MARE ESCROCHERIE SI PROSTEALA - 31.01.2007
from somebody at (86.107.97.27)

Anul: 2006, Calitatea: persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: campina

CEA MAI MARE ESCROCHERIE SI PROSTEALA LA CARE MI-A FOST DAT SA PARTICIP!

N-AM VAZUT IN VIATA MEA ATATIA PROSTI LA UN LOC (SI EU PRINTRE EI PT CATEVA ORE!).

AM 24 DE ANI SI DUPA ACEA EXPERIENTA POT SPUNE CA AM MINTEA LA CAP.MAI AVEAU PUTIN SI MA CONVINGEAU.M-AM TREZIT RAPID FOARTE RAPID...VROIAM SA-MI VAND MASINA...SA FAC CREDIT. NOROCUL MEU A FOST CA NU AM MUSCAT.. ERAM DATOR BANDUT ACUM ..SAU POATE FARA MASINA.. NU FACETI GRESALA ASTA ! NU AV INCREDETI IN CEEA CE SE SPUNE ACOLO!

V-ATI DUCE MAMA SA DEA 2290 DE EURO ACOLO? DACA DA, INSEAMNA CA V-ATI TRADA TOATA FAMILIA CA SA VA FIE VOUA BINE...

VAI DE VOI!

obregia
bucuresti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Hoţie şi prostire pe faţă! - 4 februarie 2007
from somebody at (195.124.114.36)

Anul: 2006, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: roman
Am_avut_pierderi: ON

Hotie si prostire pe fata!
Am fost in feb 2006 la o adunare de asta draceasca.
Ca si cei ce si-au exprimat parerile anterior un cunoscut eventual un "prieten" te invita la o aniversare, o petrecere samd. taxa de participare 50 de ron.
M-a transportat in roman din iasi.
Cum am intrat in sala toti bateau din palme, cantau pe melodii energice.
Eu deja eram albastru de nervi si nu stiam cum sa ies mai repede de acolo. cand m-a pus sa semnez "contractul de confidentialitate" am refuzat categoric. Au venit "managerii" si oameni de buna credinta, oameni "cu frica lui Dumenezeu" spunand.."da nu ai incredere in noi?".
Nu am semnat nimic si am intins-o acasa cu o tona de nervi.
Nu stiu daca aceasta organizatie mafiota inca mai functioneaza. daca da, pacat tare pentru ca locul lor ar fi la academia de arte si meserii "Mititica"..
Pacat ca vad aici ca au nenorocit atata lume, mare pacat!

ion
iasi

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

TREZITI-VA OAMENI BUNI PANA NU E PREA TARZIU - 4 februarie 2007
from somebody at (86.121.240.11)

Anul: 2007, participant la un joc piramidal, Delphin International
Loc_eveniment: Ploiesti
Am_avut_pierderi: ON

Am cunoscut un baiat de care m-am indragostit si am inceput o relatie cu el.In fine acesta m-a dus la CASA SINDICATELOR DE LA PLOIESTI stiind ca aveam ceva banuti de-o parte. Am avut incredere in el si asta m-a determinat sa fiu de acord,sa intru in aceasta "afacere".

Eu va pot spune ca nu am baut nimic pe tot parcursul prezentarii dar ceva necurat s-a intamplat pentru ca mi-au luat mintile, iar acest baiat a fost langa mine nu m-a lasat sa intru in contact cu rudele ,prietenii pentru ca ei nu erau hipnotizati ca mine si mi-ar fi deschis ochii.

Doresc sa comunic tuturor persoanelor care citesc acest articol fie ca-s parteneri fie ca nu sunt faptul ca,atunci cand participi la acel interviu si esti intrebat: CE SUMA INVESTITI DVS IN ACEASTA FIRMA SI AI TENDINTA DE A SCRIE 2290 ACEEA ESTE OAMENI BUNI DOVADA CATRE POLITIE DACA DVS DORITI SA VA RECUPERATI BANII ,CA ATI LUAT LA CUNOSTINTA CA DVS CUMPARATI UN PRODUS NU INVESTITI IN FIRMA DELPHIN".

MULTUMESC ACTUALULUI MEU IUBIT PENTRU CA MI-A DESCHIS OCHII SI NU MA LASA SA MAI MERG LA INTRUNIRI SI MAMEI MELE CA MI-A FOST ALATURI CAND PARCA ERAM DROGATA DE ACEST JOC.
TREZITI-VA OAMENI BUNI PANA NU E PREA TARZIU SI N-O SA MAI PUTETI DORMI NOAPTEA DIN CAUZA CONSTIINTEI DVS.

ACEASTA PERSOANA ESTE SUBOFITER LA MINISERUL DE INTERNE SI DE ACEEA AM AVUT SI INCREDERE MARE CA EL NU S-AR FI BAGAT INTR-O ASEMENEA INSELATORIE.

D-ar Dumnezeu nu doarme,si acest om si toti cei care profita de naivitatea oamenilor vor fi pedepsiti,deja acest"om"are deja foarte multe probleme in familie ai lui se imbolnavesc si nu este singurul care v-a plati. Eu am fost pentru 3 saptamani in acest joc si am reusit sa duc trei persoane acolo dar nu am cumparat asa zisul produs"succesul"pt asa zisele "traninguri de afaceri"nu exista sunt de fapt:niste regizari prin care cei de sus ii invata pe altii cum sa insele la randul lor persoanele dragi facandu-i sa creada ca aducandu-i acolo le fac un bine. PARTICIPAND LA ACEASTA INSELATORIE VE-TI FI DOAR SCLAVII LOR SI AI BANILOR. Eu alergam ca o nebuna si cheltuiam banii de la serviciul sigur si ma faceau sa-i urasc pe toti apropiatii convingandu-ma ca singura mea familie sunt cei de la Delphin,dar m-am trezit si ma bucur ca mai mult am avut de pierdut

seniorita latina
bucuresti
seniorita_latina4all@yahoo.com

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

S-a incercat manipularea mea - 05.02.2007
from somebody at (86.35.196.10)

Anul: 04.02.2007, persoană invitată Delphin International
Loc_eveniment: Ploiesti

Am fost invitat de un prieten bun,telefonic in data de 03.02.2007,sa particip la prezentarea unui produs in data de 04.07.2007,un produs din care se face bani.Pana am ajuns in Ploiesti si chiar in sala enigma totala,desi pe drum am facut in autocar niste glume cum ar fi:-daca voi fi singurul supravietuitor din autocar si ma intreaba politia unde merg,eu nu stiu,-ca obisnuiesc sa anunt unde merg cand ies din oras.

Am vazut si auzit exact ce este relatat pe internet.Nestiind despre ce este vorba,nu am putut sa ma documentez in acest sens. M-am numarat printre naivii invitati,dar m-am distrat copios cu ce sa intamplat in prezentarile lor.

S-a incercat manipularea mea, am completat acea declaratie de confidentialitate,cu care iesisem chiar in fata salii si mi sa spus ca nu am voie cu ea,fapt care ma determinat sa mi-o insusesc.

Au fost deranjate de intrebarile mele acea familie de asistenti din Brasov care se aflau acolo cu un mercedes de ultima generatie.
cele 4 intrebari au fost.1.Forma juridica a societatii in RO? 2.Statutul societatii? 3.Capitalul social? 4.Numarul de angajati cu contract?
Daca erau foarte pregatiti,ar fi trebuit sa poata sa-mi raspunda pentru plauzabilitatea societatii.
Mi-am pus foarte multe intrebari in timp ce ma aflam acolo,dar nu gaseam numai raspunsuri care sa ma determine cat de legali sunt ei care platesc taxe si impozite,caci despre chiriile la sala,ulterior am aflat ca mi-a fost platit drumul si taxa de intrare de catre gazda.
Ex:Mi-am pus intrebarea de ce au facut o declaratie in fata unui avocat cat de legali sunt ei(pe stampila din proiectie am reusit sa vad numai Baroul Bucuresti),si nu au facut declaratia in fata unui notar?
Din nou au fost deranjati cand mi sa cerut sa destanui numele prietenilor mei pe care doreau sa le noteze,ba din contra au reusit sa scrie cateva nume de caini fiindca numai din acestea le-am spus ca acestia sunt prietenii mei.

Despre contractul de comanda pot sa va spun ca am refuzat sa-l semnez si mi-a fost rupt in fata cu rautate,si asa au anuntat in sala xca este un procent de 98% persoane care l-au completat.

Deasemenea erau deranjati ca in pauze ma duceam la tigara si nu stateam sa-i ascult,sa vad extrasele lor de cont de Banca Raifaisen sau cum se scrie.

Citind azi foarte mult despre acest lucru,am vazut numai sesizari din massmedia din anii 2002-2004,cu exceptia dvs.2006

Doresc sa va anunt pe aceasta cale ,desi sunt convins ca deja cunoaste ca si din Brasov se transporta invitati la Ploiesti.Tot azi am aflat ca a mai fost cineva acum doua saptamani in aceeasi locatie.

Va multumesc ptr.rabdarea cu care ati citit aceste randuri.

PS.1: Citind in continuare conditiile dvs.doresc sa va anunt ca nu am certitudinea ca acest site nu este creat de aceeasi societate ptr.faptul de a urmarii persoanele ce reclama,asta apropos de cei 10000euro ptr.divulgare.
Sunt pre multe detalii oferite de catre mine ptr.asi da seama cine le-a scris,prin urmare am sa incerc sa nu ma prezint.

PS.2: Cautand societatea care a vandut monezile ce ne-au fost oferite,am constatat cu stupoarepe https://recom5-ssl.onrc.ro/cgi-bin/intguest.cgi,ca office euro business cu R 18984901 din Ploiesti str.Republicii nr.65(ceea ce scrie pe bonul fiscal)apara ca inmatriculata la Pitesti cu o modificare de certificat la 17.01.2007.Bonul cu datele de mai sus,a fost emis la 04.02.2007.

mitica
Brasov

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

RECUNOSC CA AM TEPUIT MUUUUULTI OAMENI! - 05.02.2007
from somebody at (89.36.101.138)

Anul: 2006, persoană recrutată Delphin International
Loc_eveniment: medgidia

sunt mauna nicu din medgidia si sunt asistent manager la aceasta firma super, RECUNOSC CA AM TEPUIT MUUUUULTI OAMENI, SUNT CHIAR PROSTI DE PUN BOOOOOOTUL LA ACEASTA TEEAPA CHIAR SIL CARA CU ROABA, MAI MULTE VETI VEDEA DACA VETI INTRA, ADICA MUUUUUUUULTA SANATATE, multi bani si multa realizare.
P.S. INCERCATI SI VOI SA INTRATI PE CALEA SUCCESULUI.
ENTUZI...ASM, ATITUDINE SI MULTA PERSONALITATE

VIOREL CARAGEA
TULCEA

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Sunt ingropata si azi in datorii - 06.02.2007
from somebody at (89.137.21.64)

Anul: 2004, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: deva

In vara anului 2004 am avut cea mai neplacuta experienta din viata mea.am fost racolata de delphini.nu intru in detalii vis-a-vis de regulile racolari sunt identice ca la toti cei pacaliti.
Am fost la sarada lor la casa de cultura din deva si nici o secunda nu mi-a placut ce am auzit.marea mea greseala a fost ca iubitul meu era deja acolo si am vrut sa ii arat ce grozava sunt,am luat bani imprumut cu dobanda de 10% de la camatar si numai bunul Dzeu stie cum am reusit sa ii returnez.
Sunt ingropata si azi in datorii iar psihic nu cred ca imi voi mai reveni vreodata.
Culmea! Asistentul nostru era un politist DANCI DANIEL sau DAN si sustinea cu vehementa corectitudinea afacerii.
am incercat sa duc pe cate cineva in disperarea de a recupera ceva din bani,asistentul m-a asigurat ca in maxim 2 luni fac banii si ii dau camatarului.cand a venit peste mine in casa si era sa ma omaore domnul asistent nici nu a vrut macar sa stea de vorba cu mine. Imi e rusine de oamenii care i-am dus acolo, cu care ma intalnesc pe strada. Asistenta maager era Rodica Buleac, o escroaca care se dadea cu facultate. Alt asistent manager era mecanic auto iar Toana Felix marele sef era un taximetrist amarat.
Imi este rusine ca am fost dusa de nas de niste oameni inculti dar asta e eu aveam studii superioare ei aveau scoala vietii si Ne-au prostit pe toti
Nu va lasati pacaliti de costumele si masinile lor! Sunt niste ESCROCI!

Irina
Deva

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Noroc ca noaptea este sfetnic bun - 13.02.2007
from somebody at (86.120.206.6)

Anul: 2007, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: Ploiesti
Am_avut_pierderi: ON

Recrutati de o cunostinta de la sala de sport,intilnire de 2 ori cu toata familia ei ptr a ma convinge sa particip la asa zisul interviu.

Simbata 10.02.2007, ne-au luat cu masina lor si-am plecat spre o destinatie necunoscuta,am ajuns la casa de cultura Ploiesti unde era multa lume, care mai de care mai bine imbracati cu masini luxoase,si a inceput un adevarat circ din cre iesi asa cum vor ei, adica hotarit sa faci pe dracu in patru sa faci rost de 2300 euro sa le cumperi produsul si sa faci bani multi sa-ti iei si tu masina TARE! LOL!

Noroc ca noaptea este sfetnic bun si cind te trezesti a doua zi si mai citesti si cite ceva pe net despre ei-iti revii brusc si-ti dai seama ca nu poti sa-ti inseli nici rudele si nici prietenii,ca trebuie sa evoluezi spiritual si nu material! Culmea,cei trei erau frate,sora,si mama!

Legea
Bucuresti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

ASTAZI PLATESC CU GREU DATORIILE - 15.02.2007
from somebody at (82.79.187.150)

Anul: 2006, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: MEDGIDIA
Am_avut_pierderi: ON

NU AM CUVINTE SA DESCRIU / ERA IN FEBRUARIE 2006/MAMA MEA ERA IN SPITAL - BOLNAVA DESTUL DE GRAV SI AM CREZUT CA FAC MAREA CU SAREA, CA SA POT PLATI MEDICAMENTELE CARE ERAU FOARTE SCUMPE. INTRE DRUMURI LA SPITAL, COPIL SI SERVICI, IMAGINATI-VA CA NU AVEAM TIMP SI NICI BANI DE INTILNIRI PENTRU A RACOLA ALTI FRAIERI CA MINE.

FAM. SASU ( DIN OVIDIU -C-TA-) M-A INVITAT LA CEA MAI TARE AFACERE DIN CARE CURG EURO. NU STIU NICI IN ZIUA DE AZI CUM DE M-AM PACALIT IN ASA HAL.
PREZENTAREA A FACUT-O O D-RA, APOI UN DOMN, BLA BLA BLA / ERAM NAUCA CIND AM IESIT DE ACOLO. CERT ESTE CA AM PLATIT ACEI BANI, AM CHELTUIT SI PE LINGA, INVITATI AM AVUT DAR CARE TOTUSI AU RAMAS CU CAPUL PE URMERI - NU CA MINE.

ASTAZI PLATESC CU GREU DATORIILE SI MA BUCUR CA NU MI-AM STRICAT PRIETENIILE.

JELENA
CONSTANTA

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Vreau banii înapoi de la Delphin!!! - 16.02.2007
from somebody at (86.126.153.129)

Anul: 2006, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: campina
Am_avut_pierderi: ON

O prietena m-a sunat de zeci de mii de ori, aveam la ea niste bani si eu vroia sa mi-i dea. Nu mi-a dat acei bani si a venit cu o propunere la mine ca a gasit o afacere din care se castiga multi bani, m-am inscris din cauza ca nu mai scoteam banii de la ea. Mi-a spus apoi ca ma ajuta sa recuperez banii, imediat dupa semnarea contractului nu a mai vrut sa imi raspunda la telefon, intr-un sfarsit mi-a promis ca o sa imi dea 500 de euro, bani pe care i-a castigat in urma inscrierii mele in aceasta afacere. Dar nici in ziua de azi nu am mai vazut nici un ban.

Persoanele care au participat la convingerea mea Plesa Constantin, Plesa Adelina, Vlad Bogdana, Vlad Gabi. Am fost dusa de ei cu masina la Campina, si pana am semnat contractul m-a stresat cu telefoanele, m-a santajat in felul acesta din pricina faptului ca aveam bani la ea.

lost
Pitesti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Orasul Buftea este impanzit de "delfini" - 20.02.2007
from somebody at (86.107.195.144)

Anul: 2007, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: buftea
Am_avut_pierderi: ON

In acest joc au vrut sa ma atraga luna aceasta chiar rudele mele, respectiv verisoara mea impreuna cu sotul ei ,acestia au platit fiecare cate 2290 de euro si au incercat sa atraga si alte persoane. In prezent stiu ca se duc in continuare la seminare si incearca sa atraga alti membri. Familia lor a aflat ca acesta este un joc ilegal dar nu are cum sa i opreasca, toti sunt contra dar asta nu i impiedica sa continue.

Orasul Buftea este impanzit de aceasta retea de "delfini", spun asta deoarece o fosta colega de liceu, tot din Buftea a incercat sa ma atraga la o "intalnire de afaceri de unde o sa castig multi bani" undeva in Campina dar am refuzat o pt ca era ceva dubios. Stiu ca sotul verisoarei mele a fost atras in joc de un fost coleg de servici, apoi si a luat si sotia acolo,ea s a imprumutatla banca iar el a imprumutat de la seful sau pt a plati la acest joc murdar. Este ingrozitor ce li se intampla au un copil de 4 ani pe care l neglijeaza din cauza lacomiei pt bani.

amarya
bucuresti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Fiti atenti ! Nu fiti prosti ! - 25.02.2007
from somebody at (86.121.5.138)

Anul: 2007, persoană recrutată Delphin International
Loc_eveniment: bucuresti
Am_avut_pierderi: ON

Mai....cea mai mare prostie si adunatura de tampiti de pe fata pamantului.Numai unu si unu care si-au scos costumele de al naftalina ca de da bine....si ei nu au un leu in buzunar....si stau si se imprumuta la banci cate 2300e aiurea in speranta ca vor face c***** praf si apoi stau si cauta alti fraieri mai mari ca ei care sa le aduca bani.mai nene mai daca tot luati 2300 de euro de undeva!

Mah va dau un sfat: lasati draq prostiile si apucati-va de ceva de orice altceva da serios mai.apucati si luati produse din o parte si dati in alta parte apucati de invatat apucati-va de munca. O rusine ceea ce se vede acolo.m-am simtit cu o scarba de romania pana peste cap. Cateva sute de tembeli care stau si tipa fara a avea un plan de afaceri un studiu de fezabilitate si atlele si aplauda doar ca le zice unu ca poate sa castige 4000E pe luna si ca cica altii au facut-o. Cine a facut-o?

Adica chiar asa de prosti sunteti incat credeti tot ce va iese in cale? Mergeti mai la biserica duminica decat s amergeti la delfinii astia!!!

eu nu sunt prost
satu mare

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

ATENTIE LA MAREA NEATENTIE OAMENI BUNI - 03.03.2007
from somebody at (89.137.238.193)

Anul: 2005 persoană invitată, INVITAT, Delphin International
Loc_eveniment: CAMPINA
Am_avut_pierderi: ON

ATENTIE LA MAREA NEATENTIE OAMENI BUNI .NU FACETI CE AM FACUT EU SI SOTIA MEA

AM FOST LEGATI LA OCHII. NU VA LASATI IMPRESIONATI DE ACEI BANI .NOI AVEM CE AVEM ,DAR ALTI INTRA IN DATORI.PANA PESTE CAP NU POT SA LE SPUN DECAT HOTI LA DRUMUL MARE . CE FACE SARACIA DIN NOI .IL VINDE SI PE DUMNEZEU PENTRU BANII.INTREBATI DE 500 DE ORI SA FACETI UN PAS GRESIT

LUTA
PLOIESTI

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

O MEGAESCROCHERIE !!! - 13.03.2007
from somebody at (89.123.23.78)

Anul: 2007,persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: PLOESTI

AM AVUT MARE NOROC CU INTERNETUL! MAI ERA UN PAS SI MA NENOROCEAM, DEJA AM CONTACTACTASEM O BANCA PENTRU IMPRUMUT, AM DEJA RATE IN VALOARE DE 6 MIL SI CU INCA 250RON ERAU 850 RON IN IDEEA IN CARE EU SUNT SOMER!!!

O MEGAEXCROCHERIE !!!

DACA SUNT ASA DE BUNI DE CE NU GARANTEAZA UN CASTIG MINIM CONCRET !!!

MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MI-A DESCHIS OCHII LA TIMP !!!

GRIGORUTA80
CALARASI

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Declaraţia unui manager Delphin International - 14.03.2007
from somebody at (86.104.203.137)

Anul: 2003, manager Delphin International
Loc_eveniment: Oradea

Buna dimineata stimati cetateni!

Vreau sa va spun pe scurt ca am fost invitat de catre o cunostinta pt ca nu pot spune ca eram foarte prieteni,sa vad o super afacere la Oradea acolo unde aceasta afacere si-a inceput activitatea pt prima oara in ROMANIA. Deci am fost printre primii care au vazut aceasta afacere,care de altfel mi sa parut interesanta de la inceput fiind printre primii am zis ca merita sa punem la bataie 2990 euro. Zis si facut am devenit partener adica AA,(Asistent Aspirant), dupa trei saptamini am devenit A (Asistent); adevarat este ca mi-am recuperat aproape toata investitia deci cistigasem 1980 euro pt ca imi invitasem citiva prieteni din care trei au devenit si ei Delphini adica au cumparat reteta succesului.

Dupa un an aproximativ am devenit unul dintre primii MANAGERI ai Delphin din ROMANIA asta pt ca deja aveam o grupa foarte mare de oameni care pompau foarte multi bani in aceasta firma,adica pe intelesul tuturor aduceau tot ce le iesea in cale invitati la firma cu mic cu mare nu conta si doar sa fie acolo sala plina.Vreau sa subliniez faptul ca dupa citiva ani de zile cind locul unde ne desfasuram activitatea afacerea nu a mai dat roade, adica lumea a inceput sa afle si nu mai veneau la prezentare am primit deja avertizari de la cel care era seful meu ierarhic LM Emil Krutek ca sa am grija ca daca grupa merge tot asa voi fi retrogradat inapoi in pozitia de A. - Adica de la salarii de 5000-6000 euro inapoi la 1000-2000. Felicitari colegilor mei care au avut si salarii de 25-30.000 euro la bilantul de 21 de zile,eu din pacate nu am avut posibilitatea sa cistig mai mult de atit.

Stimati cetateni, deci cu alte cuvinte bani sau facut si se fac foarte multi in Delphin va spun din propria experienta, problema este alta ca toti din conducerea Delphin cei care sunt sus de tot Emil Krutek fostul meu sef ierarhic, Anthony Fojtek, cei care au adus aceasta afacere in Romania nu iti spun ce te asteapta adica ca trebuie sa iti declari aceste venituri si ca vei plati statului roman 40%impozit din tot ceea ce incasezi. De aceea unii dintre fostii mei colegi sau trezit ca au datorii de 1-2.000.000.000 (miliarde) ati auzit bine, da, impozite neplatite stimati cetateni de care nu intereseaza pe nimeni si asta din cauza acestor catei Krutek si Fojtek care ne-au folosit ca pe niste cobai.

Cu ajutorul celui de sus eu am scapat de aceste datorii dar cei care mai sint in Delphin sint plini de datorii si nu au scapat de ele si nici nu vor scapa niciodata pt ca nu au cum. Pe majoritatea dintre noi acest om de nimic EMIL KRUTEK ne-a facut din nou Asistenti uitind citi bani am adus acestei firme prin grupele de oamneni cu care lucram din greu, sa inveti tu omul de la sat care a dat cu sapa o viata intreaga sa fie un om de success la costum si cravata imaginati-va:)

Deci, stimati cetateni si stimati colegi din DELPHIN, cei care nu ati ajuns inca la Delphin va sfatuiesc sa stati acasa cu familiile voastre si sa mincati ce va da dumnezeu, iar cei care sinteti in Delphin si care sinteti deja manageri va spun cu parere de rau ca va vine rindul o sa vedeti. Atunci cind grupa nu o sa mai mearga si simtiti pericolul amintiti-va de unul dintre primii manageri din Romania si ca ceea v-am spus a fost experienta mea reala si nu minciuni ce spun altii.

Sa nu uitam de banii care se trec peste granita cash daca ar stii Politia Romana cred ca ar sta la pinda zii lumina, dar ce sa faci lipsa de informatie. Pai nu vi se pare normal ca acesti bani care se incaseaza cash se trec foarte usor, deoarece sa nu uitam ca cel care este General Director Anthony Fojtek are pasaport diplomatic CD, va da-ti seama cum trece prin vama ca la el acasa. Si mai nou si MANAGING DIRECTOR EMIL KRUTEK are si dinsul CD ca doar le-au cumparat prin spaga sa nu credeti ca sint pe bune persoane diplomatice si lucreaza undeva la vreun minister in Cehia.

Foarte important! Emil Krutek nu are permis de conducere stimati militieni de la rutiera si isi face de cap prin Bucuresti si prin tara cu o legitimatie care este inregistrata undeva la Guvernul Romaniei sau asa ceva nu va pot spune exact, dar va dati seama cind este oprit in trafic si o arata cum fac militienii astia botanisti stau in pozitie de drepti. Eu mi-am desfasurat activitatea in Delphin pina in pozitia de LM dupa care am fost aruncat la gunoi ca un nimic si v-am zis vor urma si restu ca doar se fac alti manageri din urma.

Imi pare rau pt oamenii din Botosani,Suceava,Iasi acolo unde am avut grupe ca o mare parte dintre ei au pierdut case,apartamente tot. Acum lucrez din nou pe un salariu decent ca inainte si imi este bine alaturi de cei doi copii ai mei si sotie!

De_acord_cu_publicarea: ON

Daniel
Tmisoara

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

MINCIUNA DE CEA MAI JOASA SPETA SI MANIPULARE DISTRUCTIVA - 20.03.2007
from somebody at (86.35.151.72)

Anul: 2007, persoană invitată Delphin International
Loc_eveniment: Bucuresti

La inceputul lunii martie a.c,(in Bucuresti) am fost atrasa si eu impreuna cu prietenul meu, insa..."teapa" a fost de partea lor, nu a mea, pt.ca AM RENUNTAT LA TIMP (nu m-am apucat sa fac credit la banca pe suma pe care cu totii o stim). Etapele "invitatiei"- se desfasoara intocmai spuselor vizitatorilor acestui forum [o cunostina (probabil isi terminase lista cu rude si prietenii pe care N-A REUSIT SA-I TEPUIASCA).si ,ne-a luat in cel mai mare secret ,in sala in care toti jucau teatru si se manifestau in fel si chip, incercand sa ne manipuleze in ultimul hal prin masti si ranjete, prin BMW-uri inchiriate si"euroi"-pe care si eu i-am avut din venituri serioase, dar pe care nu i-am fluturat asa sub nasul oamenilor...]
In fine,vroiam sa aduc cateva precizari si pareri personale:
- din cate stiu, MLM e o retea care se creeaza prin cunostinte, RUDE,CIRC.INCHIS si eu STIU din interior ca cineva aducea SI persoane pe care ABIA le cunoscuse, sau selectau chiar din trecatori...(NU MAI CONTEAZA PE CINE!!, CONTEAZA SA FRAIERESC CAT MAI MULTI CA SA CRESC EU!)
- in legatura cu acest aspect, chestia cu " cheama pe cineva apropiat ca sa-i faci si lui un bine" este..PRAF IN OCHI!!! ANIMALELE SOCIALE (CARE POARTA MAI NOU DENUMIREA DE DELFINI, RECHINI...WHATEVER..), deci cei CA EI NU se gandesc la binele altora, ci mai degraba VOR INTAI SA-SI RECUPEREZE INVESTITIA, SA SE CONVINGA PE EI INSISI CA NU E TEAPA, si apoi sa acapereze cat mai multi bani de pe urma noilor veniti!
-lucrez in vanzari si daca se vorbeste de manipulare si spalarea creierului, sa stiti ca o intalnim la fiecare PAS ,de la reclame tv si publiciate pana la vanzatoarea de la colt care te minte ca-ti sta bine cu bluza aia, si apoi cand ai ajuns acasa cu bluza in pachet, constati ca tu n-ai intr-adevar nevoie de ea.....

DAR, MAI MARE INDEMN LA MINCIUNA DE CEA MAI JOASA SPETA SI MANIPULARE DISTRUCTIVA NU CRED SA FIE IN ALTA PARTE DECAT LA...DELPHIN

LORELAI
Ploiesti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Fiti destepti si sa fiti mai vecleni decat ei. - 21.03.2007
from somebody at (85.204.109.36)

Anul: 2007, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: sighisoara

Am fost invitat de Dejeu Roxana la acest seminar. Eu cred ca am avut mare noroc ca am auzit de azest delphin si am stiut ce trebuie sa fac ca sa-i fraieresc. Am semnat contractul si pana atunci am negociat pana ce Dejeu Roxana s-a hotarat sa ia un credit de la banca pe numele ei :) asta insemnand sa plateasca ea ratele. Ma faceam ca vreau sa intru cu orice pret.dupa ce a ridicat banii, am zis ca eu vreu sa platesc personal.inainte am facut o hartie la notar cum ca banii imprumutati de ea trebuie sa-l primesc in mana caci am zis ca nu am incredere ca o s-o plateasca.:) Mi-a dat banii sa ii pun intr-un cont la banca romaneasca. Dar eu oricum nu am depus nici un euro si asa m-am facut cu 2290 euro.

Dragii mei: fiti destepti si sa fiti mai vecleni decat ei. Apropo.... Dejeu Roxana a fost clovn la circul din Satu Mare... si restul oameniilor de acolo sunt actori platiti. Aveti marte grija..daca aveti curaj, fraeritii si voi!

bebeee
satu mare

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Doresc sa se faca dreptate - 24.03.2007
from somebody at (194.102.75.97)

Anul: 2006, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: Campina

Subsemnata Cristina N.M. domiciliata in Bucuresti declar ca in data de 24.06.2006 am fost invitata de catre numitul Dumitru Florin la vizionarea unui plan de afaceri din cadrul Private Cours For Personal Development impreuna cu logodnicul meu D., fara sa cunostem destinatia anume. Ni s-a ascuns voit destinatia pt a ajunge acolo cu orice pret.

Am ajuns la Campina, in cladirea Casei de Cultura Campina unde de-a lungul a 4 ore s-a desfasurat prezentarea unei piramide formate din oameni si de catre oameni. Erai scolit cum sa minti si sa iti inseli propriile rude sau prieteni apropiati sa te sustina (ajute) sa te inalti printre rangurile piramidei platind suma de 2290 euro fiecare.In pauzele acestei prezentari in numar de 3 erai CORUPT si amenintat cu pierderea unei ocazii unice de lansare in afaceri.Erai mintit ca toti cei prezenti te vor sustine si ajuta cu diferite servicii sa obtii ceea ce iti doresti =formarea propriei grupe.
In prima pauza se semna un acord de prezentare al afacerii in sine, a doua pauza semnai un contract in cere erai amendat cu suma de 10.000 euro daca divulgai secretul acestei afaceri in afara cercului iar la a treia pauza semnai contractul de comanda al Private Course for Personal Development( 3 volume).
Mentionez ca in timpul pauzelor eram total inconjurati de A.M.Sandulescu Florin si A.M.Sandulescu Rozica care ne promiteau succesul absolut si atingerea pragului de Manager in aceasta societate in decursul a numai 10 luni daca "munceam" cot la cot cu ei in fiecare sambata si duminica dimineata , venind cu cunostinte sau rude la aceasta prezentare pentru a fii convinsi si ei de succesul acestei afaceri cum am forst si eu.
Dupa ce s-a incheiat asa numita prezentare am plecat impreuna cu domnul Dumitru Florin inapoi spre Bucuresti. De fapt am ajuns la Hotel Confort din Otopeni. Acolo am asistat la o alta prezentare mai bogata in detalii si am avut placerea sa cunoastem exemple de oameni realizati din aceasta afacere. Oameni care au realizat venituri de mii de euro in doar cateva luni de pe urma persoanelor pacalite in acest joc. Astfel daca invitatul tau intra in joc si platea suma de 2290 euro tu ca gazda primeai 550 euro, asistentul tau primea 300 euro si managerul 150 euro.Si tot asa.
In data de 27.06 2006 am fost invitata la un local din zona Gara de Nord (Bucuresti) de catre numitul Dumitru Florin si Marin Daniel domiciliati in orasul Voluntari. Acestia detin functii in asa numita afacere Delphin International cum urmeaza: Dumitru Florin-asistent, Marin Daniel-asistent manager
In cadrul acestui local erau invitati de onoare la petrecerea organizata in data de 27.06.2006 la localul mentionat din zona gara de Nord urmatoarele persoane:
- A.M.( asistent manager) Sandulescu Florin
- A.M.(asistent manager) Sandulescu Rozica (sotia lui Sandulescu Florin)
- invitat Dumitru Florin
- invitat sotia lui Dumitru Florin
- A.(asistent) Marin Daniel
- A.(asistent) sotia lui Marin Daniel
- alti invitati ale altor grupari din aceasta societate cu profil de distractii si inselatorii
- formatie de lautari ( manelisti),in numar de 6 insi
- un membru al acestei societati, angajat al banci , ca analist la biroul de credite al Bank Post din Bucuresti
- si multi alti invitati constransi si inselati verbal de catre sus numitii, in a contribui la fondarea pripriei afaceri bazate pe convingerea persoanelor dornice de afirmare si intemeiere a unei retele proprii de inselatorie formata din apropiati si cunostinte.
Mentionez ca am ajuns invitat la aceasta mascarada unde avea loc o parada a costumelor de firma barbatesti, aur la kilogram, masini scumpe detinute de membrii acestei retele de inselatorie in masa, in calitatea de amica cu domnul Dumitru Florin.
Acesta m-a mintit ca prin intermediul acestei societati s-a realizat financiar si a castigat sume imense de bani(euro), implicit cu ajutorul actualului manager Sandulescu Florin.
Aici avea loc recrutarea persoanelor dornice de independenta financiara-subsemnata- am avut discutii cu Sandulescu Rodica in care i-am relatat acesteia ca nu dispun de banii necesari pt a intra in aceasta afacere si s-a declarat dornica sa ma ajute in facilitarea unui imprumut cu ajutorul prietenului acesteia -domnul asistent de credite de la bank Post.
Mentionez ca in data de 29.06.2006 am facut un imprumut bancar la BCR in valoare de 19740 RON/10 ani, m-am intalnit cu Sandulescu Florin la banka Reiffeisen Bank, agentia Mosilor unde am deschis un cont in euro, iar cu banii obtinuti din acest imprumut am transferat suma de 2290 euro prin Smith&Smith sucursala Bucuresti firmei MLM 2002 SL,Suite 3,Water Gardens 4 ,Gibraltar pt a primi colet postal cuprinzand volumele de carti de afaceri Delphin International.acestea din urma nu le-am primit nici pana in ziua de azi-24.03.2007.
Prin aceasta declaratie vreau arat tuturor celor interesati de acest joc, ca trebuie sa fii un om caruia ii place sa insele si sa isi triseze proprii prieteni sau cunostinte deoarece jocul in sine este o inselatorie pe fata a oamenilor saraci.
Pe viitor doresc sa ma constitui parte vatamata si sa particip la defaimarea si destramarea acestei societati, fara prea multe sperante ca voi putea recupera banii.
Va multumesc.
24.03.2007 Cristina N.M., Bucuresti

De_acord_cu_publicarea: ON

Cristina Nioleta Marda
Bucuresti
ccrriiss4u@yahoo.com

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Acum platim 5 ani rate la banca - 27.03.2007
from somebody at (86.107.177.23)

Anul: 2005, persoană recrutată Delphin International
Loc_eveniment: Campina

Am fost recrutat de o persoana pe care o ajtasem extrem de mult, avea datorii morale fata de mine si am fost absolut convins ca imi doreste binele; insa el(si ea) era un escroc fara scrupule, si-ar fi vandut si parintii fara mustrari de constiinta. Se numesc STANCU DAN-escrocul si STANCU GETA-escroaca din PLOIESTI.

Ea este cadru medical la spitalul de copii din oras; nu-mi imaginez cum se impaca duplicitatea si spiritul diabolic care o anima cu sensibilitatea pe care ar trebui sa o aiba ca asistenta medicala.

Acum platim 5 ani rate la banca pentru a achita masina pr care a cumparat-o cu banii nostrii!!!!

credula
ploiesti

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Am fost f.f.f. aproape de TZEAPA delphinilor! - 11.06.2007
from somebody at
(82.208.174.15)

Anul: 2007, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: Ploiesti

Am asistat cu stoicism la o sedinta de "netezire" a creierului, organizata de "fliparashi" la Ploiesti. Ghinionul meu a fost ca nu am stiut de dinainte unde trebuia sa ajung, ca altminteri un simplu google pe "delphin international" m-ar fi scutit de pierdut timpul in viata.
In fine, destul cu boceala, ceea ce vreau sa subliniez ca desi sunt un sceptic, am ceva-ceva cultura generala si putin din scoala vietii, dupa cele aproape 7 ore de spectacol grotesc format din sugestii (subliminale) repetate si bine regizate, eram 80 % convins sa "ma bag" in afacerea care urma sa aduca "neata" in viata mea. Trebuie sa recunosc, regizorul spectacolului este un cunoscator in ale psihologiei - specializarea MANIPULARE, si desi am constientizat "regia", totusi am fost fff aproape de TZEAPA. Noroc ca am fost inspirat sa caut pe net, cand am ajuns acasa, ceva date despre nenorocitii astia, iar rezultatul a fost ca un dus rece, rece.

Despre cum dec*ge o sedinta ce sa va spun, este exact cum au descris-o si altii inaintea mea, pe net: urlete isterice, opulenta (ca la nuntile "conationalilor" ciocolatii), "minunat" folosit in exces, pe scurt, crearea atmosferei de indobitocire.

Pentru delfinashii care mai au vreo 2-3 neuroni ramasi si pot astfel reflecta si dincolo de doctrina specifica de genul "teapa la neamuri, mie sa-mi fie bine / eu destept, restul fraieri", va amintesc de tipul ala, Dumnezeu, care face plata la toata lumea fara sa uite pe nimeni, si tot asa, in proportie geometrica dupa cum va e castigul & durerea pe care o semanati. Asta indiferent daca justitia omeneasca va atinge sau nu.
Iar din partea mea, va urez ca voi si cei dragi voua sa va bucurati de banii castigati din "afacerea Delphin", atatea zile cat bine faceti acelor naivi.
Rest in pieces of your brand new fancy car!!!

Pre-Spalatu
Bucuresti
[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Am pierdut o prietenă - 17.06.2007
from somebody at
(81.181.107.36)

Anul: 17.07.2007, persoană recrutată, Delphin International
Loc_eveniment: ploiesti

Evenimentul a avut loc la data de 17.07.2007, la CASA SINDICATELOR DIN PLOIESTI, pers prin intermediul caruia am fost invitata,este o fosta buna PRIETENA:CILTEA IONICA.
FIRMA se numeste DELPHIN INTERNATIONAL, nu pot spune ca am pierdut o suma mare,doar modesta suma 100ron si odata cu ea si o prietena, ce-am vazut acolo nu pot spune decat ca imi este mila de bietii oameni,sunt foarte multi oameni naivi, slabi de inger,visatori sau poate chiar comozi? Nu poti sti ce e in mintea fiecaruia si ce gandeste!

Costela

Ploieşti


[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Fraţilor TREZIŢI-VĂ! - 27.06.2007
from somebody at
(79.119.160.67)

Anul: 2007, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: Sighisoara

Va scriu aceste randuri in perioada de 3 zile in care mai pot cumpara "Produsul Delphin International" si ma bucur ca am cercetat foarte mult inainte de a lua o hotarare. Fratilor cand am ajuns in sala unde s-a facut prezentarea am ramas stupefiat, totul s-a schimbat intr-un minut, persoanele care m-au intampinat si-au pus insigne cu delfini in piept(pana atunci nu le aveau) au inceput spalarea creierului si indoctrinarea mea in legatura cu firma.
La un moment dat cei care faceau parte de din randurile Delpin-ilor au inceput sa apaude zgomotos si ne-au invitat in sala indemnandu-ne sa aplaudam si noi (cei invitati), acesta a fost primul meu semn de intrebare serios adica, SA APLAUD CE?, eu nu stiam de fapt nimic despre nimic. Apoi a urmat o prezentare pe care eu sunt de parere ca poate convinge doar niste REDUSI. Daca se poat face atatia bani in firma Delphin International de ce au nevoie de noi (SA NE IA BANII)... Fratilor TREZITI-VA!


Sica
Baia Mare
[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Daca s-au luat masuri ...poate sa ma anunte cineva ...? - 29.06.2007
from somebody at (81.22.156.173)

Anul: 2006, persoană recrutată la Delphin International
Loc_eveniment: Campina
Am_avut_pierderi: ON
Am FOST recrutat de o buna prietena de a mea ....eu castig , imi iau casa , mi-am luat masina etc si.... am fost SUPER incant sa aflu ca prostia doare (si acum platesc rata la banca ).

Ca ,,pui de delphin'' am dus la randul meu pe cineva si mi-am dat seama ca acei oameni nu merita sa le fac asa ceva . Am discutat apoi cu ei si oarecum m-au luminat si m-au facut sa inteleg cu adevarat PROSTIA care ma lovise (mi-au explicat problema matematic , de meserie ei fiind contabili ).

Pacat ca inca mai exista oameni creduli dar cel mai tragic este ca NIMENI nu face nimic pt DERATIZAREA acestei retele de delphini .Nu stiu daca mai sunt valabile nr de tel ale persoanelor care m-au ,,vrajit''cu bani lor , si daca este bine sa le scriu aici dar poate cineva il va citi si ii va lua la intrebari

1 MONICA=0724912129 (cea care m-a recrutat) ,

2 DRAGOI MARA 0723592362 (sefa)

3 DRAGOI LUCIAN 0722266862 (sefu).

nova4ma

bucuresti
[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

VA ROG SA MA AJUTATI SA MA HOTARASC. NU VREAU SA DEVIN PRADA ACESTOR DELFINI. - 01.07.2007
from somebody at (80.86.100.105)

Calitatea: persoană recrutată, Joc_piramidal: Delphin International
MA NUMESC MONICA SUNT DIN BUCURESTI SI AS VREA SA MA AJUTATI NU STIU CE SA FAC?

SUNT IN CELE TREI ZILE PANA LA PLATA PRODUSULUI?

MA INCANTA IDEIA DAR AM VAZUT PREA MULTE PLANGERI PE FORUM SI NU STIU CE SA FAC ?DECI ESTE ADEVARAT CA ESTE O MARE TEAPA?VA ROG SA MA AJUTATI .

ASTEPT RASPUNSUL DVS.MULTUMIRI.

MONICA

BUCURESTI
MONICA2EUGEN@yahoo.com
[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Nu mai vreau sa aud de cazuri de sinucidere! - 02.07.2007
from somebody at
(89.42.61.22)

Data: 01.07.2007, invitat la delphin international
Loc_incident: slobozia ialomita, intrunirea in ploiesti

Nu m-am prostit... dar la intrunire erau amarati care au de gand sa faca credite maine in slobozia dimineata la raifeissen bank....
Interveniti repede... nu mai vreau sa aud de cazuri de sinucidere!!!

Am sa ma duc si la politie... sper sa ajut cumva bietii oamenii!

Mihai Miroslav

Slobozia
m1ha2@yahoo.com

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Firma Delphin se joaca psihic cu mintea oamenilor - 09.07.2007
from somebody at
(89.123.211.192)

Anul: 2007, persoană invitată, Delphin International
Loc_eveniment: Ploiesti

Eu personal consider ca cei de la aceasta firma se joaca psihic cu mintea oamenilor. Ii conving sa depuna o suma de bani, adica 2290 EURO, datorita altor oameni care vorbesc de sume de zeci de mii de EURO.
Am luat parte la acest eveniment in data de 08.07.2007 in sala de opera din Ploiesti.

ANA MARIA

BACAU

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Macar n-am racolat la randul meu pe altii asa ca am constiinta impacata. - 09.07.2007
from somebody at (81.196.150.200)


Anul: 2005, persoană recrutată Delphin International
Loc_eveniment: Zalau
Am_avut_pierderi: ON
Inca platesc rata la creditul ce l-am luat pentru a intra in porcaria aia de joc si mai am 2 ani de platit!.

Cei care m-au racolat sunt de-a dreptul caracatite! Te-au prins si nu te mai lasa. Am dat banii... si m-am trezit din visare in mai putin de o luna. Macar n-am racolat la randul meu pe altii asa ca am constiinta impacata.

pacalici

Cluj-Napoca
popelumi@yahoo.com
[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

DELPHIN a fost o experienta neplacuta. - 13.07.2007
from somebody at (89.34.16.11)

Anul: 2005, persoană recrutată Delphin International
Loc_eveniment: campina
Am_avut_pierderi: ON
Sunt fost A.M. Ionescu. Nu imi este frica sa imi dau numele despre aceasta firma stiu foarte multe, stiu unde se duc bani chiar eu am trecut granita cu o suma foarte mare de euro fara sa imi dau seama la ce risc ma supun eu si sotul meu nu am putut sa mergem mai departe pentru ca nu am vrut sa ne supunem regulilor.

Am stricat relatiile cu toti prietenia.

dana ionescu

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

Va multumesc!!!! ma-ti salvat! - 21.07.2007
from somebody at (84.232.239.20)

Calitatea: persoană recrutată Delphin International
Va multumesc!!!! ma-ti salvat! Eram o viitoare pacalita daca nu intram pe forum ,

Inca o data multumesc, am fost salvata de la o mare TEAPA!

mariana

[sus]


--------------------------------------------------------------------------------

As dori sa stiu daca vanzarea produselor Amway au legatura cu jocul "Delfinul International" - 29.07.2007
from somebody at (62.231.71.149)

Calitatea: persoană invitată
Loc_eveniment: Constanta
ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA MODERATORULUI DACA SE POATE.
In primul rand as dori sa stiu daca vanzarea produselor Amway au legatura cu jocul "Delfinul International".

Pentru a intelege ce legatura are intrebarea mea va voi relata urmatoarele: In ziua de vineri 27.07.2007 am fost contactata de o cunostinta cu care nu mai vorbisem de mai bine de un an si mi-a vorbit de un proiect de afacere colosala asa dupa cum au relatat si persoanele de mai sus.

Am acceptat invitatia la sedinta respectiva in care s-a vorbit foarte putin despre produsele "foarte speciale si extraordinare amway" pe care urma sa le vand eu in timpul meu liber, si foarte mult de sistemul care functioneaza. Aici intervine semnul de intrebare pentru ca aproximativ totul a decurs asa cum au explicat si persoanele de mai sus. Nu mi s-au cerut bani la intrare desi acum cateva luni 2 cunostinte ale mele au fost la o astfel de intrunire si au achitat suma de 200.000 de lei intrarea de persoana dupa care au trebuit sa cumpere si cate o carte(ca nu si-au permis mai multe, desi li s-a sugerataceasta) folositoare pentru afacere. Ni s-a vorbit foarte mult de increderea in indrumatorii nostrii "speciali" si echipa "speciala".

La fel erau prezente multe persoane (sot-sotie) chiar si cunostinta care m-a invitat era impreuna cu sotia. Aceleasi persoane entuziasmate de afacerea pe care o au, aceleasi aplauze, dar nu s-a pronuntat cuvantul delfin.

La finalul intrunirii am facut cunostinta cu indrumatoarea cu care am stabilit o intalnire pentru data de 29.07.2007 in scopul de a-mi da mai multe detalii despre afacere. In timpul acesta adica de vineri-sambata am cautat informatii pe internet despre produsele amway pentru ca ei nu mi-ai dat nici un fel de raspuns desi am tot intrebat si am gasit informatiile despre afacerea "Delfin" care m-au facut sa iau hotararea sa refuz "afacerea" oricat de mare ar fi ea si indiferent de sumele colosale de care-mi vor vorbi, pentru ca atunci cand am ajuns vineri la locul intrunirii persoana care m-a invitat a tinut sa-mi arate masina unei persoane care este bagata in aceasta afacere de multi ani cu intreaga lui familie. In plus nu cred in imbogatirea peste noapte sub nici o forma.

Astazi la intalnirea, care a avut loc la restaurantul hotelului Class (unde a mai aparut o doamna cu mari afaceri clasice dar care se ocupa si ea de vanzarea produselor amway), asa cum ma asteptam au tot evitat sa-mi vorbeasca de produse, ci mi-au vorbit tot de sistem si incredere in indrumatorul care-mi vrea binele si despre organizatia al carui nume nu l-a pronuntat absolut deloc. Inainte de toate astea m-au intrebat de visele

MesajScris: 4-Noi-2007, 09:25
de Vizitator
Ce anchete mai vreti?daca unii dintre noi nu invata nimic din ce s-a intamplat in trecut(CARITAS,FMI,ETC)??
-Mai mult,retetele imbogatirii peste noapte,nu-s jocurile!
-

MesajScris: 5-Noi-2007, 08:51
de murfatlar
si eu am intrat in marasmul bogatiei,dar plata a facut-o cea care m-a racolat deoarece eu nu puteam face rate .

D-zeu a fost cu mine si nu am facut paguba familiei in schimb amica mea si-a pierdut banii si vrea sa-i recupereze de la mine;sa astepte pina oi avea eu bani de aruncat pe fereastra.

una din tactici asta era ;cei care deja erau la un stadiu avansat isi ajutau chipurile prietenii ptr a-si face bani si cotizau ei din ce strinsese,chipurile au facut rate la banca .
am fost ca o luna de zile si ce credeti?nu se facea nici un training ci se insista cum sa convingi si sa fraieresti partenerul dar cu staif;o golanie si o ordinarie fara margini.

am un nepot care lucreaza la acest caz ,dar este
greu de acuzat deoarece capii del tutiii isi platesc impozitele si se prezinta ca fiind un intermediar intr-o afacere.

singura chichita de care se poate agata este acel contract de confidentialitate si netransparenta
afacerii.

sa stiti ca nu sunt numai acei bani;mai cotizam in fiecare saptamina ptr trnsport,la intrare si asa mai departe.

deci tot ce se consuma era paltit din banii nostrii;cistig au si cei care inchiriaza salile deoarece au un bufet care merge bine,bine de tot.


ATENTIE MARITA NU VA LASATI PRADA ORDINARILOR!!!!!!!!!

MesajScris: 9-Noi-2007, 23:50
de eversifer
aaa delfinu' LOL pey e un joc pnzi, cautati pe net despre Charles Ponzi.

La americani a existat exista si vor exista mereu astfel de jocuri, numai ca acolo oamenii investesc sume mici, rare sunt cazurile cand investesc sume foarte mari.

Ideea cu delfinul e ca au chipurile un produs care se vinde, dar tot un joc piramidal e.

MesajScris: 10-Noi-2007, 11:33
de murfatlar
ptr un om obisnuit;suma de 2290 de euro in aceste timpuri este ft mare; riscul consta in faptul ca nu ai reusita coptarii altor membrii ptr a-ti recupere banii.
acea carte este un rahat;nimc de invatat si plus este xeroxata.

MesajScris: 10-Noi-2007, 12:00
de kamy_kam
ce mai e si cu jocul asta? :)
oricum am auzit ca nu se baga decat cei care au bani, pai 2000 de euro, e o suma nu gluma, pt oameni obisnuiti ca mine :)

MesajScris: 10-Noi-2007, 12:08
de murfatlar
nu ai inteles Kamy; ce-i care-s in joc le dau variante ,nu ai bani fa o rata la banca si vei plati 50 de euro pe luna dar tu ti-i vei recupera aducind fraieri.
aici este buba reusesti sa mai atragi in joc bine daca nu ai pierdut banii si uite asa iti vei pierde ,prieteni cunostinte ,vecini care fac la fel ca tine si-s vor pierde banii.

MesajScris: 10-Noi-2007, 13:07
de kamy_kam
aaa, ok, multumesc , dar oricum nu o sa joc :)

MesajScris: 30-Noi-2007, 22:38
de Vizitator
DEZASTRU FIRMA DELPHIN

AU SCOS 45 DE MILIOANE EURO DIN TZARA SHI AU BAGAT 1 MC de MACULATURA.

MesajScris: 9-Dec-2007, 13:07
de murfatlar
geaba se sciu cearsafuri pe forum daca nu se dau amanunte la parchet.

MesajScris: 10-Dec-2007, 22:07
de Vizitator
Chiar asa de mult va trebuie sa va dati seama ca acest joc este sustinut undeva unde nu pot patrunde nici macar cei incisivi ca Lazarus? Tzeapa asta este intretinuta la nivel inalt, asa ca... NO CHANCE.

Delphin International

MesajScris: 3-Feb-2008, 22:37
de pagubit
...nu se scriu numai cearceafuri. Sunt oameni, ca si mine, care asteapta raspuns de la autoritati, procuratura, diicot, politie. Din pacate, dupa ce s-au intocmit niscai dosare si au fost trimise la procuratura, probali ca aceasta din urma le-a lasat undeva intr-un sertar.... 8-X