Exterminarea taranului roman

Imagine

Moderatori: karola, Amy, Diana22

Exterminarea taranului roman

Mesajde Sandu » 18-Mar-2009, 20:35

Ma numesc Serac Alexandru si detin o ferma care inca mai cuprinde 7 vaci si 12 porci si o constructie de 2500 mp plus diferite suprafete de teren agricol, livezi si pasuni montane.
Niciodata nu am beneficiat de vre-un sprijin sau vre-o subventie din partea statului roman, exceptand subventia care s-a dat anul trecut pentru ca detin bovine, ba mai mult am ajuns in situatia ca statul roman sa-mi ia si dreptul de a comercializa produsele obtinute din activitatea pe care o desfasor din mosi-stramosi. Exemplu: din moment ce nu mi s-a facut cota de lapte in urma cu 2 ani, lucru pe care l-am reclamat verbal, telefonic si prin diferite petitii la timpul respectiv, la toate institutiile pe care le credeam avizate si de la care asteptam sa-mi rezolv problema ( Primaria Lunca, DACL Oradea, DACL MADR, Presedentia Romaniei), astazi mi se spune ca nu pot si nu am dreptul sa obtin certificat de producator, act necesar pentru a continua activitatea de comercializare a produselor obtinute.
Tot aud si vad prin diferite mijloace de informare, mass-media si internet, cum isi face datoria Ministerul Agriculturii si Statul Roman, fata de taran si cate masuri de finantare sunt in derulare ( ex: masura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”, masura 112, 121, 142, 313, 123, ordonanta 44/2008 etc.), toate aceste masuri pentru documentare si consultanta gratuita ducand la masura 143, care nici macar nu se gaseste pe site-ul MADR. Nu mai spun ca la MADR se gasesc o multime de persoane neavizate pentru munca pe care o presteaza si care raspund taranului roman sa consulte pliantele si indrumarele editate de MADR, pliante pe care sigur s-au cheltuit sume importante pentru tiparirea lor si care nu se gasesc in teritoriu (ex: sate, commune), deoarece sunt tinute la diferite personae in sertar, pana la expirarea termenului limita, dupa care sunt aruncate la tomberon.
ATENTIE! BOMBA ZILEI!
Taranul roman trebuie sa fie si informatician si hacker si jurist etc. pentru ca majoritatea personalului din cadrul MADR, care poate fi contactat de taran, il lamureste pe taran ca pentru informatii suplimentare, daca nu a inteles, sa intre pe pagina de internet www.madr.ro si sa se descurce prin jungla de comunicate, informatii si masuri care mai de care mai absurde.
Eu nu contest ca nu ar fi in MADR si oameni interesati si specializati pentru a-l ajuta pe taranul roman, dar problema este ca sunt putini si nu ai cum sa iei legatura cu ei. In plus taranul trebuie sa-si ingrijeasca animalele, gospodaria si pamantul, neavand timp de pierdut la usile diferitelor servicii care sunt platite pentru a se duce ele la taran si pentru a-l informa. Eu as propune ca personalul desemnat sa lucreze direct cu taranii, sa fie retribuiti in functie de rezultatele obtinute in urma informarii taranilor si in functie de numarul de proiecte de finantare depuse si atunci sa vedeti dumneavoastra dezvoltare rurala, scapam de criza intr-un an, cred ca vom avea cele mai mari exporturi din istoria Romaniei.
Cu taranul nu trebuie lucrat cu aroganta, inducandu-i sentimente de inferioritate. As propune ca personalului MADR sa i se impuna un test psihologic si psihiatric. Cred ca majoritatea din personalul din MADR si nu numai, care se ocupa cu dezvoltarea rurala, sunt personae achizitionate direct din centrul capitalei, de pe bulevarde, care nici macar nu stiu ce inseamna sat sau viata la tara (ex: in abecedare au desenat capra cu uger de vaca si au scris mare CAPRA).
Eu si sotia mea avem urmatoarele calificari: tarani fara diploma, liceu profil electro-tehnica, amandoi, scoala profesionala mecanic si conducator auto, cursuri postliceale tehnician informatica si technician proiectant, initiere in contabilitate pe calculator, facultatea de marketing, ECDL si nu indeplinim conditiile de finantare la nici o masura derulata prin MADR, pentru ca nu avem studii in domeniul agriculturii, cu toate ca avem vechime, in schimb am putea sa candidam la functia de ministru al agriculturii, pentru ca acolo se pot lua functiile si daca ai doar facultatea de electrotehnica etc. (ex: actualul si fostii ministrii de pana acum).
In incheiere as dori sa va informez ca in urma insistentelor mele de a-mi obtine drepturile, considerate obraznice, am aflat cu stupoare ca mi s-a deschis un dosar de trimitere in judecata de catre Primaria Lunca, bazat pe un afis care l-am facut anul trecut si pe care l-am expus in diferite sate din comuna, pentru informarea cetatenilor, deoarece expira termenul limita de depunere a declaratiilor referitoare la cotele de lapte. Afisul respectiv vi-l atasez.
Va multumesc pentru rabdarea si timpul pierdut citind aceste randuri.

P.S.: Nu mai avem nici o inregistrare video sau audio. Va multumesc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Va multumesc domnule Ministru al Agriculturii pentru decizia de demitere a directorilor APIA, dar totusi as vrea sa va intreb ce o sa ma fac eu, pentru ca am nenumarate cereri si sesizari depuse incepand cu anul 2007, iar dumneavoastra printr-un simplu ordin de ministru mi-ati spulberat toate sperantele. Pana la urma cine sunteti dumneavoastra si cine va da dreptul de a intra in viata mea, care pana mai alaltaieri eram un om fericit, traind cu speranta ca-mi voi rezolva problemele pe care le aveam, si dintr-odata dumneavoastra imi trimiteti o notificare ca toate cererile mele depuse anterior ordonantei dumneavoastra 83/2009 sunt declarate nule si ca atare nu produc efecte, dar sa nu uitam ca atunci cand am depus eu cererile nu dumneavoastra erati ministru si nu le-am depus in baza masurii dumneavoastra. Nu a fost destul ca am asteptat 2 ani pentru a mi se comunica rezolvarea lor , mai trebuia sa mai dati si dumneavoastra o notificare ca nu am nici o sansa.
EX::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

To: procetatean@presidency.ro
Sent: Sunday, May 27, 2007 7:58:14 PM
Subject: Cum ajung fondurile europene la fermier?

Sunt un mic fermier,din judetul Bihor,comuna Lunca. Detin 4 vaci si 32 porci. Am fost sa-mi intocmesc dosarul pentru subventii,la Primarie si mi s-a spus de catre doamna contabila "sefa" ca nu pot sa-mi fac cererea (adica nu voi putea beneficia de subventiile respective), pentru ca tatal meu trebuie sa plateasca integral impozitul pe casa pe anul acesta. Mentionez ca eu sunt detinatorul fermei nu tata. Ferma mea si casa tatalui sunt doua lucruri diferite, ceea ce doamna contabila nu vrea sa inteleaga.
Cum sa ajunga fondurile pentru dezvoltarea rurala la taran(fermier), cand cine trebuie sa le distribuie sunt impotriva lui(taranului)? Adica, daca nu esti atent cu cine trebuie, nu poti sa-ti faci cererea pentru a primi ajutorul.
Momentan cumpar nutreturi la pretul de: - 0,80 lei/kg tarate
- 0,80 lei/kg porumb
si vand kg de porc cu 1,80 lei, iar cel de vita cu 2 lei.
Pe zi ce trece trebuie sa reduc efectivul de animale.

Sfatuiti-ma, ce pot sa fac pentru a putea supravietui (si eu si ferma)?

V-am atasat o poza cu ferma.
P.S.: Cu ajutorul pe care il primesc de la Primarie (cei care ar trebui sa ma ajute) pot sa o incendiez. Mentionez ca de 10 ani de cand detin ferma, nu am benefician niciodata de vre-o subventie.

In atentia celor care se ocupa cu distribuirea de fonduri: angajati-va personal tanar, carora sa le placa sa faca o munca de teren. Pentru ca , personal pe care il aveti acuma , prima data si-au facut birouri si acum asteapta sa le vina si secretara. Nu toata lumea poate umbla 2 sau 3 zile la Primarie pentru o n.enorocita de cerere.

Astept raspuns de la dumneavoastra.

Cu stima si respect,
Serac Alexandru
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati rezolvat solicitarile.
Pentru a va reaminti cazul meu, va voi atasa prima petitie precum si raspunsul dumneavoastra.
Va instiintez ca nu am primit nici un raspuns de la Directia Agricola Bihor. Intr-adevar domnul Director Avramut a venit la mine in gospodarie insotit de Viceprimarul comunei si doamna despre care v-am facut sesizarea, dar ei au venit sa ma verifice daca intr-adevar am animale si sa ma certe pentru petitia pe care v-am facut-o. In cele din urma mi-a zis ca o sa primesc raspuns in termen de 2 saptamani.
Ii multumesc domnului Director ca are grija de subordonatii dansului mai mult decat de taranii pe care trebuie sa-i ajute, dar abia acum am inteles ca implicatia unor persoane din primarie in denigrarea mea si apararea subalternei domnului Director sunt mari, deoarece doamna are sot pe patronul firmei care castiga majoritatea licitatiilor pentru diferite lucrari in comuna Lunca. Asadar suparandu-i cu controlul, am aflat ca nu mai pot sa beneficiez nici de cota de lapte, care imi revenea de drept, posedand 4 vaci la data de 01.01.2007,(lucru surprinzator chiar si pentru domnul Primar), lucru care se poate verifica in reteaua intranet, ce exista intre Directia Veterinara si Directia Agricola.
Se poate verifica de cate subventii si avantaje am beneficiat in ultimii ani, avand in vedere existenta animalelor in gospodarie din mosi stramosi.
Eu nu doresc prea multe subventii de la statul Roman, pentru ca stiu ca este sarac, dar subventiile care vin de la Comunitatea Europeana cred ca mi se cuvin.
Revin la discutia despre cota de lapte:- Cum va explicati ca beneficiaza de cota de lapte persoane care nu au animale de cativa ani, iar cei care au animale nu beneficiaza?
- Cum va explicati ca sun la Directia Agricola Bihor pentru informatii despre cota de lapte, si mi se raspunde ca daca vreau cota de lapte sa-mi cumpar (cu pretul de 1 euro/kg, verificati va rog pe internet), deoarece nu se mai fac? Pentru a verifica va rog frumos sunati la numarul de telefon: 0259415452, cereti pe doamna Ana Lazar (sefa compartiment cote de lapte), pretinzand ca va numiti Serac Alexandru, intrebati ce posibilitati am de a obtine cota de lapte, si din ce cauza nu mi s-a facut? siiiii....o sa vedeti ce raspuns primiti, daca o sa aveti noroc sa-l primiti.
- Cum va explicati ca un taran trebuie sa stea la usile primariei si a Directiei Agricola, de 3 luni, sa complecteze cereri, in timp ce animalele trebuiesc ingrijite?
Cu respect va informez ca in urmatoarele 2 saptamani voi anunta si Mass-media in legatura cu cazul meu, deoarece a inceput sa se formeze "caracatita mafiei" cotelor de lapte si a banilor europeni. Ar fi mai multe lucruri de spus.Ce sa mai vorbim de batranii si taranii care nu au acces la informatii, deoarece trebuie sa isi vada de gospodariile si animalele lor, nu sa bata la usile primariilor si diferitelor servicii de distribuire a fondurilor europene. Pe cheltuiala cui fac deplasarile de aprox. 100 de km pana la Directia Agricola Bihor sau mai stiu eu ce servicii, ca nici cei care trebuie sa stie nu stiu cate servicii mai sunt?
In speranta ca nu v-am plictisit excesiv, va multumesc anticipat.

P.S.: Va rog nu mai trimiteti in control oamenii de la Directia Agricola Bihor, pentru ca mi-e frica de constatarea lipsei altor drepturi de care as fi putut beneficia.


Cu respect,
Serac Alexandru, un taran amarat din Bihor.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Petitia nr.15202
Data: 06-06

Domnule Alexandru Serac,

Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra.

În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Bihor.

Urmeaza ca, in termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.

Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si mi-a comunicat-o in data de 18.03.2009 printr-o notificare in baza ordonantei de ministru 83/2009 care nu mai imi da dreptul de a face ceva,nici macar dreptul pe care il avusesem pana mai alaltaieri, adica dreptul de a comercializa pe piata libera produsele pe care le obtin, bineinteles din munca cinstita. Va multumesc domnule Ministru al Agriculturii.
Iar in incheiere va anunt ca mi-am adus aminte ca inca mai am vreo 10 ore de inregistrari audio si video cu personalul dumneavoastra pe care cred ca le voi face publice chiar cu riscul de a ma aresta, pentru ca oricum nu mai am nici un drept.
Ultima oară modificat de Sandu pe 19-Mar-2009, 17:13, modificat de 6 ori în total.
Avatar utilizator
Sandu
n00b
n00b
 
Mesaje: 4
Membru din: 8-Dec-2007, 18:48
Puncte de reputaţie: 0

Reclame

Mesajde Vizitator » 19-Mar-2009, 11:03

Sa stiti ca prea putin le pasa de tarani. In aceasta situatie sunt pusi majoritatea taranilor pentru ca "taranii sunt talpa tarii si pe talpa trebuie sa calci", nu?
Vizitator
 

Mesajde Vizitator » 19-Mar-2009, 11:16

Cred ca toate posturile de televiziune din Romania considera ca este prea subtire acest subiect cu toate ca nu isi dau seama ca defapt este o problema nationala si ar aduce si rating. Dar sa nu uitam ca cei din mass-media fac parte tot dintre cei care ii considera pe tarani "talpa tarii".
Vizitator
 

Mesajde Vizitator » 19-Mar-2009, 15:28

No comment.
Romania...
Vizitator
 

Mesajde Vizitator » 19-Mar-2009, 19:11

salut
Vizitator
 


Înapoi la Dan Diaconescu Direct

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 12 vizitatori

  • Reclame