Nu lasa nemernicii sa te calce in picioare.

Imagine

Moderatori: karola, Amy, Diana22

Nu lasa nemernicii sa te calce in picioare.

Mesajde Sandu » 24-Mar-2009, 21:40

Incep sa scriu aceste randuri gandindu-ma la ce spunea bunicul meu “Nu lasa nemernicii sa te calce in picioare”.
Asadar as dori sa informez pe cei interesati cum se ocupa M.A.D.R. de dezvoltarea rurala si toate aceste lucruri care urmeaza sa vi le spun, vi le spun din experienta proprie. In primul rand as incepe cu anii 2006-2007. In acesti ani in Romania trebuia sa se dea la toti detinatorii de animale mult problematicile cote de lapte, atunci M.A.D.R. avusese trimise in teritoriu persoane care trebuiau sa se ocupe de informarea taranului roman si sa il invete cum sa isi dezvolte ferma. Aici incep problemele. Aceste personae nu a fost in teritoriu cel putin in zona noastra.
Primariile, cred ca nu stiau la acel moment de importanta acestor cote de lapte, dar totusi ele semnau delegatiile acestor persoane, deci, aceste persoane pot justifica astfel ca au fost in teritoriu. Dupa ce a venit anul 2008 au aparut si problemele: multi fermieri s-au trezit ca nu mai pot sa isi dezvolte fermele si ca nu mai au voie sa vanda produsele deoarece, certificatul de producator nu il mai poti obtine daca nu ai cota de lapte si atunci esti nevoit sa o cumperi. Interesant este faptul ca persoane care detineau animale nu aveau cote de lapte, iar persoane care nu detineau animale aveau. Acum se pune problema, de ce unele persoane aveau si altele nu.? Raspunsul este urmatorul : aceste persoane trimise de M.A.D.R pe teren in 2005-2007, cand mergeau la primarie pentru a li se semna delegatiile, si-au luat datele in baza carora au eliberat cote de lapte din registrul agicol al primariei siiiii cum aceste date erau eronate deoarece nu mai fusesera actualizate de la revolutie, s-au produs unele erori. Ei bine , acum erorile fiind comise ,nici una dintre parti nu mai recunosc (m.a.d.r., primarii) siii ce credeti ca fac? Dau vina pe taran. In acest timp la sediile judetene D.A.C.L se depun cereri, de catre unii dintre cei nedreptatiti. Ce credeti ca face M.A.D.R ? VA SPUN EU : MARESC CERINTELE SI OBLIGA TARANUL SA-SI CUMPERE COTA…. OARE DE LA CINE ?
Bun, acum taranul are cota, dar neavand bani sa cumpre o cota mare si cum procedurile existente ii dau sansa de as mari cota printr-o cerere de extindere ,taranul depune cererea.
Ce credeti ca se intampla? APAR ALTE CERINTE ....SI ALTE PROCEDURI. Eiii,
in acest moment multi tarani dintre cei nedreptatiti renuta si majoritatea taranilor care detineau cote pana la acel moment le pierd deoarece, nu sunt informati de obligativitatea depunerii declaratiilor in baza cotei de lapte, spre fericirea celor de la m.a.d.r. ,dar cei incapatanati iar isi depun cerere. Dupa… aproximativ un an apar unele masuri de sprijinire a fermelor de semi-subzistenta, instalare a tinerilor fermieri, finantare pentru dezvoltare, etc. MASURI DESPRE CARE NICI AZI NU STIU 99% DINTRE TARANI SI CARE ITI CER OBLIGATIVITATEA DETINERII COTEI DE LAPTE.
Oare de ce credeti ca nu stiu taranii? Iar trebuie sa va spun eu? Eiii… n-am ce face, trebuie sa v-o spun si pe asta . Fi-ti atenti! Atentie maxima! Dupa cum stiti in tara asta nu mai sunt prea multe afaceri profitabile de facut si atunci ce s-au gandit unii? Daca tot trebuie sa primim noi cateva miliarde de Euro pentru dezvoltare rurala, de ce sa nu ne facem noi toti fermieri, si pe fermieri sa-i facem oraseni? Adica, aplicam niste masuri in felul urmator: in primul rand nu-i informam pe tarani, ceea ce duce la pierderea unor drepturi ce li se cuvin, apoi facem niste masuri de finantare si le cerem ceea ce ei nu au si uite-asa impartim banii doar la cine trebuie (ex: multi dintre marii fermieri din Romania pe care-i vezi laudandu-i inclusiv diferite televiziuni si nu numai , “adevarati tarani”,”pui de fermieri”, nu?). Oare nu poate sa-i intrebe nici un reporter cum? Prin ce minune li s-au aprobat doar lor si la altii nu, diferite finantari de milioane de euro? Ce-or fi lucrat astia inainte de a-si construi fermele si dezvolta afacerile pe diferite fonduri europene?
Si acum s-o dam inainte cu tupeu. Daca tot nu i-am anuntat pe tarani despre masurile de care foarte putini puteau beneficia (ex: masura 141, 112, 121 etc.) ,pentru ca-si pierdusera multi cotele de lapte si nu numai, hai sa scoatem noi repede o ordonanta (ex: 83/2009) prin care marim cerintele pentru obtinerea cotei de lapte si uite-asa le-am inchis gura si celor care indeplineau conditiile pentru masurile 141, 121, 112 etc. daca obtineau cota de lapte in baza procedurilor care erau in vigoare la momentul la care fusesera depuse cererile.
Si acuma va explic cum au fost concepute si masurile acestea. Pentru fiecare masura este alocata o anumita suma de bani, daca proiectele depuse depasesc aceasta suma alocata, atunci aceste proiecte vor fi supuse unor criterii de selectii (vezi ghidul solicitantului) si atunci s-ar putea ca unele proiecte “beton” sa nu mai fie eligibile. Ei! Daca noi nu informam taranul el nu stie si noi la toti apropiatii nostri le putem face dosare “beton”, ca doar noi suntem in comisie si asa o sa iesim bine si cu numarul de proiecte depuse (vezi cuvantarea domnului Prim Ministru) si cu apropiatii nostri pe care ii finantam. Iar pentru a nu avea probleme in viitor, din cauza proiectelor pe care le-am finantat, ce-ar fi sa trecem noi in ghidul solocitantului (ex: masura 141 la capitolul 2.2) : “După o perioadă de trei ani de la acordarea sprijinului se verifică respectarea cerinţelor minime din Planul de afaceri depus iniţial la solicitarea sprijinului” si “IMPORTANT ! În cazul în care, la verificarea Planului de afaceri, se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile minime de acordare a sprijinului, beneficiarul nu va mai primi ajutorul pentru următorii doi ani, dar nu va returna sumele primite.“. Acum sper ca ati inteles de ce in primele sesiuni nu sunt informati taranii despre aceste masuri. Pentru taranii adevarati se vor face alte sesiuni unde se vor depasi sumele alocate si vor fi si supusi criteriilor de selectie. Parca vad cum peste un an vine domnul Ministru si va tine o cuvantare cam in felul urmator: “ Dearece nu s-au depus suficiente proiecte pentru a dezvolta agricultura si a iesi din criza, vom modifica cerintele minime si le vom face mai minime pentru a putea beneficia orice taran de sprijinul financiar”. Si ce bine prinde la taran cuvantarea aceasta! Dar atunci la taran iar ii lipseste ceva, ceva de care doar cei care trebuie sa stie stiu. Cat tupeu in M.A.D.R sa-l oblige pe taran sa se informeze de pe internet! Astia nici macar nu stiu pe ce planeta sunt, dar sa nu uitam ca de 20 de ani ei ne conduc tara. Democratia asta tinde spre comunism. Cei de la MADR sunt sinucigasi? Ei nu-si dau seama ca daca ii distrug pe tarani nu mai au obiectul muncii, nu mai au pentru cine sa dea legi si ordonante? Nu-si dau seama ca se autodesfiinteaza?
Daca ai curajul sa te interesezi de drepturile tale pierdute cauta sa te aduca in situatia de a te simti vinovat pentru ce ai facut si multa lume care nu cunoaste esenta lucrurilor te poate condamna la un moment dat, fara sa-si dea seama ca se afla in aceeasi situatie. Pe asta se si mizeaza (dezinformare si dezbinare).
Te aduc in situatia de a-ti vinde animalele pentru a avea bani de umblat pe la birourile lor, in speranta ca-ti vei rezolva problemele si pe urma iti spun ca nu mai indeplinesti conditiile cerute.
In tara asta nu mai sunt paduri de taiat, fabrici de dat la fier vechi, acum mai trebuiesc furati taranii si fondurile UE.
Mai! Daca nu apareau si fondurile astea europene. Incepuse sa fie bine, incepuse sa fie ca si la jocul acela "Popa-sapca". Se terminasera de luat cartile de jos si incepusera sa traga unul de la altul din mana.Ce prostie ne-a putut face si UE, nu a putut sa ne mai lase vreo 2 ani pana se termina jocul?

Si cum spunea bunicul meu “NU LASA NEMERNICII SA TE CALCE IN PICIOARE”.

P.S.: O sa mai scriu si alte lucruri daca n-o sa plec din tara. ( Avem o tara frumoasa, pacat ca este locuita.)In atentia domnului Dan Diaconescu, am o problema, din ce cauza nu mai pot edita subiectul “Exterminarea taranului roman”?
Avatar utilizator
Sandu
n00b
n00b
 
Mesaje: 4
Membru din: 8-Dec-2007, 18:48
Puncte de reputaţie: 0

Reclame

Mesajde Sandu » 25-Mar-2009, 21:54

Domnule Ministru, v-ati pus vre-odata intrebarea ca o banala semnatura
a dumneavoastra poate n.enoroci o multime de oameni?
Inainte de a da ordonanta ministeriala 83/2009 prin care impuneti alte cerinte pentru a obtine cota de lapte (insist cu aceasta problema deaorece cota de lapte este necesara tuturor producatorilor
care doresc sa obtina certificatul de producator si doresc sa vanda produsele lactate) mi se parea normal sa rezolvati cererile care erau nerezolvate de precedentii dumneavoastra berbeci
si apoi sa lansati ordonanta, dar cred ca si dumneavoastra faceti parte dintre cei care cred ca agricultura se face dupa cum le
debiteaza lor mintea.
Mai iesiti din cand in cand si in teren pentru a cunoaste viata reala de la tara.
Sa stiti ca agricultura reala nu se face din pix prin tot felul de birouri, restaurante si jeep-ane.
Pacat ca nu va am in fata, in starea in care m-ati adus tare as dori sa vorbim ca de la barbat la barbat si
nu stiu ce explicatii ati da la o multime de tineri, pe care i-ati blocat prin diferitele greseli pe care le faceti,
fara numar.
Sa stiti ca astazi (25.03.2009) am fost la DACL Oradea si mi s-a spus ca degeaba depun cererea, pentru ca tot nu se ia in considerare.
Cred ca intelegeti din ce cauza va scriu asa.
Dumneavoastra vad ca v-ati luat la tranta cu taranul, daca nu-i dati nimic aveti tupeul sa-i luati si ce mai are.
Ia uitati domnule Ministru! Eu va ofer si sansa de a-mi raspunde, ceea ce dumenavoastra nu faceti cu taranii romani.
Diferenta dintre mine si dumneavoastra este ca eu traiesc din munca mea, iar dumneavoastra traiti tot din munca mea si culmea
n.esimtirii este ca traiti mai bine decat mine.

Astept cu nerabdare comentariul dumneavoastra.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Va multumesc domnule Dan Diaconescu, ca imi dati posibilitatea de a expune doleantele mele pe forumul dumneavoastra,
pentru ca de vreo 2 ani si ceva tot expun pe ele la diverse institutii ale statului si nu le citeste nimeni, dar stiind
ca dumneavoastra sunteti printre cei mai urmariti oameni din tara aceasta, aici sigur o sa le citeasca aceleasi
institutii.
Avatar utilizator
Sandu
n00b
n00b
 
Mesaje: 4
Membru din: 8-Dec-2007, 18:48
Puncte de reputaţie: 0


Înapoi la Dan Diaconescu Direct

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 10 vizitatori

  • Reclame